Čaj u pet...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja u caj i limunadu nikada ne stavljam secer.. posebno sto secer pokvari ukus caja , bar meni
leti skuvam caj od nane dodam malo soka od limuna, rashladim ga u frizideru i pijem kao sto ti rece kao vodu
Ja sam tako suseni sipak...Ceo plod potopim u vrelu vodu,u termos ili veci sud pa ga ususkam da se sporije hladi...I kad prenoci dodam malo meda,ili nista ne dodajem,i u frizider.

Kad sam bio u vojsci (da, bio sam, mandatorno) pio sam stalno čaj od hibiskusa, plus onaj neki što ti vojska daje, vuče malo na limun a ko zna od čega je. U vojsci se prenosi sa kolena na koleno kako napraviti grejač od žileta pa smo sa tim kuvali... Dobro nije nekog struja ubila!

Ja sam tako suseni sipak...Ceo plod potopim u vrelu vodu,u termos ili veci sud pa ga ususkam da se sporije hladi...I kad prenoci dodam malo meda,ili nista ne dodajem,i u frizider.
ne bi trebao šipak u vrelu vodu jer onda ubiješ više od pola vitamina C koji je termolabilan. Možeš odočno da proveriš koja je dobra temperatura tako što ćeš da staviš prst u codi i ako izdržiš nekoliko sekundi, onda je taman

ne bi trebao šipak u vrelu vodu jer onda ubiješ više od pola vitamina C koji je termolabilan. Možeš odočno da proveriš koja je dobra temperatura tako što ćeš da staviš prst u codi i ako izdržiš nekoliko sekundi, onda je taman
Nisam ja indikator dobar..Ruke mi nisu bas osetljive na visoke temperature (hvala periodu rada sa istopljenom plastikom). Nije ovo kljucala voda nego iz elektricnog cajnika,ja ako se dobro secam je oko 90C

Nisam ja indikator dobar..Ruke mi nisu bas osetljive na visoke temperature (hvala periodu rada sa istopljenom plastikom). Nije ovo kljucala voda nego iz elektricnog cajnika,ja ako se dobro secam je oko 90C
vitamin C počinje da se degradira već na 30 stepeni, na 60 počinje značajno da degradira a posle 80 baš puno. Preporuka je da temparature bude od 60-70 stepeni

Kad sam bio u vojsci (da, bio sam, mandatorno) pio sam stalno čaj od hibiskusa, plus onaj neki što ti vojska daje, vuče malo na limun a ko zna od čega je. U vojsci se prenosi sa kolena na koleno kako napraviti grejač od žileta pa smo sa tim kuvali... Dobro nije nekog struja ubila!
Grejač od žileta? :think:
Ja sam samo to videla u ovoj poruci.

A ovo kuvalo me inspirisalo na pitanje....

Da li čaj koji nije u kesicama kuvate u lončetu na šporetu ili samo prelijete ključalom vodom?
Sad kad sam čitala o nekim travama, tražila neki čaj za pluća, vidim da se skoro svi samo preliju, a znam da je mama nekad kuvala....

A ovo kuvalo me inspirisalo na pitanje....

Da li čaj koji nije u kesicama kuvate u lončetu na šporetu ili samo prelijete ključalom vodom?
Sad kad sam čitala o nekim travama, tražila neki čaj za pluća, vidim da se skoro svi samo preliju, a znam da je mama nekad kuvala....
Ja ako se dobro secam najoptimalnije je da se prelije i to vodom oko 80°C ,ne kljucalom...Ali verovatno ce neko od cajdzija da bolje zna.

• Podržavam
Reactions: Red
Usled problema sa plućima, počela sam da pijem čaj od podbela. Poznajem ljude koji čaj piju svakodnevno, a ja sama nemam tu naviku, ali se trudim da je usvojim.

Da li Vi volite čaj?
Koji Vam je omiljeni?
Da li znate koji čaj šta leči, za šta se koristi?

greentea.jpg
Volim čaj i pijem ga često u hladnim mesecima! Pijem uglavnom domaće čajeve, ne kupujem i ne pijem čajeve iz kesica(osim zelenog čaja).Najviše majčinu dušicu, žalfiju,šipurak i nanu.
P. S. Čaj od belog sleza ti je dobar za disajne organe.

• Voli
Reactions: Red
Volim čaj i pijem ga često u hladnim mesecima! Pijem uglavnom domaće čajeve, ne kupujem i ne pijem čajeve iz kesica(osim zelenog čaja).Najviše majčinu dušicu, žalfiju,šipurak i nanu.
P. S. Čaj od belog sleza ti je dobar za disajne organe.
Znam za beli slez. On mi je neobičan, blag, lagan, sasvim kao da nije čaj. I deca su mi ga rado pila kad je bilo potrebno.

Back