Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
jel to kokosov orah ili skoljka :confused:?

Evo krupnijeg plana...

154zk06.jpg

Inace veoma interesantni rezultati glasanja na anketi:think:
Bas mi je zao sto nisam stavio javno, pa da vidim ko je kako glasao...
Meni je najvece iznenadjenje Indija:eek:, narocito u ovakvoj konkurenvciji
pleasantry.gif

ovde se najvise cuje za Maldive- raj na zemlji, a retko ko je cuo da se ide i u Vijetnam turisticki. Ako je bila visestruka ank. ja sam glasala Maldive:rumenko:( vise ne bih, sada bih nesto drugo :)), Vijetnam i Tajland( a sada Filipine) :D

a o Meleziji ja licno nikada nista cula !

ovde se najvise cuje za Maldive- raj na zemlji, a retko ko je cuo da se ide i u Vijetnam turisticki. Ako je bila visestruka ank. ja sam glasala Maldive:rumenko:( vise ne bih, sada bih nesto drugo :)), Vijetnam i Tajland( a sada Filipine) :D

a o Meleziji ja licno nikada nista cula !

Filipini su inace meni najdraza destinacija
biggrin.gif

A Malezija je :super:, i ta skoljka sa fotografije je iz Malezije
secret.gif

A u Indoneziju t.j. SULAWESI bi svega 5% forumasa
scare3.gif

Poslednja izmena:
Smestamo se u hostel koji se nalazi u "srcu" kvarta, i po ceni od 2,5$ po osobi dobijamo finu sobu sa klimom,tv-om i toplom vodom... umorni od puta, gladni i zeljni da sto pre krenemo sa "lutanjem", ni ne primecujemo tada da nam soba nema prozor:hahaha:

Motori– to je bilo ono što je prosto ostavljalo bez reči:eek:.još pre dolaska u Vijetnam culi smo da je automobila ovde jako malo, a motocikla jako puno, ali ipak nismo u potpunosti bili spremni za saobracajni haos na koji smo naišli.
Mislim da ne bi pogresili ako kažemo da na svakih hiljadu motora dolazi tek jedan automobil. .

28i0wmb.jpg

Zasad se, umesto za automobile, u centru Sajgona parking naplaćuje za motore.
Nema sekunde, a da neko ne "zatrubi", toliko buke i galame da se uopste vise ne zna ko kome trubi i zbog cega...
NE-VE-RO-VAT-NO, trazim reci da vam, to docaram ali nevredi:think:
Na njima retko sedi samo jedna osoba, obično ih je dvoje, a ponekad i troje, a ponekad još i stanu kutije, vreće, koferi i slično.:super:

U vodicima za Vijetnam je posebno upozorenje dato za saobracaj i kako preci ulicu:hahaha: sto kada ste na licu mesta izgleda kao "nemoguca misija", na poneki pesacki prelaz koji inace sluzi kao ukras nemojte da polazete nadu, jedino reeetki semafori nude pomoc, ali avaj:sad2: znaci da se vratim na savet koji glasi "da ostvarite kontakt ocima sa vozacem":dontunderstand: sa kojim bre vozacem kad ih ima na hiljade i to sa svih strana:dash: i nije im neki savet, bolji je nas..."zamolite nekoga od mestana da vas prevede preko ulice, a vi zmurite i to sto jace"
playboy.gif

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Wow :eek::eek::eek:

Posto se posao sa Malezijskom vizom "neslavno" zavrsio, vracamo se u nas kvart sa ciljem da napokon obradujemo stomake, i to da ne pravimo nista sami
girl_prepare_fish.gif
vec da odemo u neki "fensi" restoran
shout.gif
spruce_up.gif

Kompletan, dobar obrok u odličnom restoranu košta maksimalno 50-60,000 VND(2 eura), oni u skromnijim restoranima su naravno jeftiniji, a o uličnom spremanju jela, gde je nekada hrana još ukusnija, i njenoj ceni u istim, da ne govorim

Sto se tice tih ulicnih restorana, ima ovakvih pokretnih...

xc6hyg.jpg

I ovih "pravih", koje smo sretali u svim gradovima, i tu se lokalci hrane masovno...
Po ulici poredjaju plasticne stolove i stolice, pa gazda" sprema hranu u nekim pokretnim kioscicima, malo vecim nego oni nasi kokicarski...
Esad posto su oni sitan narod, koriste inventar t.j. stolice u mini modelima
friends.gif

Restoran sa fotografije koji je inace jedan od manjih, smo uslikali u mestu "Nha Trang".

143dj7n.jpg

Ulazimo u restoran kojem bi po mnogo cemu trebali pozavideti vecina Beogradskih, i za pocetak narucujemo supu "Pho"-specijalitet koji morate probati ako se nadjete u Vijetnamu
To je gusta supa sa rižom i testeninom, komadicima govedine i lukom. Stavljaju puno začina, od azijskog bosiljka do ljute papričice, graska, sve poprskano kapima limuna...
Prste da polizes
JC_tongue.gif

Poslednja izmena:
Pijace su im pravi "raj" za oci i usta, voca i povrca u svim bojama, ali najgore je sto ne znate sta da kupite jer u ponudi imaju uglavnom za nas iz ovih krajeva "nevidjene" vrste...
sreca pa smo na Tajlandu jednom prilikom kupili sve "nepoznate" primerke voca na koje smo naisli, pa smo sa vecinom uglavnom bili upoznati.
Laie_98.gif

jl5w7c.jpg

Meni je omiljeno "zmajevo voce", koje je roze boje spolja, a unutra belo sa sitnim crnim kosticama poput onih u kiviju...
JC_thinking.gif
pokusavam da se setim kako da vam objasnim kakvog je ukusa ali evo u jednoj reci-cudnog:mrgreen: ali nekako slatkog
JC_cheesy.gif

Eto ga u toj kantici, a pored to malo crveno je "rambutan", Dacin favorit...

29pom01.jpg

35i3qsj.jpg

6jhizb.jpg

Ako se secate mog sisanja u Vijetnamu, i jos ako ste pomislili zar nisam mogao da nadjem bolju berbernicu, evo fotke da sam mogao da prodjem i gore:mrgreen:

4r2fs5.jpg

21975ar.jpg

Pokazacu vam nesto sto je meni bilo posebno interesantno s obzirom da je moja struka:hahaha:
Mislim da se ovde ne bi snasao ni sam vrh nase elektrodistribucije...:think:

10fw32f.jpg

Poslednja izmena:
[IMG=http://img502.imageshack.us/img502/4298/20851428.jpg][/IMG]
Mi ga nismo vidjali kod nas , u Maxi diskontima smo vidjali rambutan ali je bio jako sasusen i skuup, ali zmajevo voce nismo ...mozda po nekim dobrim vocarama :think:
Mi smo pre dve godine doneli pun ranac voca , bukvalno preko 12 kg :D pa smo morali da ga cekiramo , i onda sam ga ja prala u Budimpesti na aerodromu , da ga malo osvezim i da uklonim neke bubice koje su se skupile .. smejale su mi se zene u wc-u :mrgreen: ali sta cu ...to smo uglavnom prijateljima ...neki su susili delove koje su kasnije sadili :D
Msm da imamo negde sliku svog voca koje smo doneli , probacu da je nadjem

A ja je lepo oribala peskom , caklila se unutrasnjost i vec sam je videla u akvarijumu ... a ljubce nece u zatvor pa to ti je ...:zcepanje:

niste uspeli nikako da je .. spakujete :(
steta, stvarno je prelepa - sledeci put ;)

kako se bese zove ona cupava vockica, kojoj se sljusti kora, izgleda po malo zelatinozno i ima veliku kosticu?
ja je volim :)

Poslednja izmena:

Back