Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Eto, ipak se nacekasmo. Evo malo fotki Sulawesija sa neta, u nedostatku originalnih.

2uzx7wi.jpg

1ranns.jpg

241nqdx.jpg

2rmaays.jpg

2vb9bht.jpg

11lu350.jpg

:D bas ste zlatni :heart:
Moram da kazem da je meni, onako iskreno , najvise prirastao za :heart: Togean :super:
Sva ona ''necivilizacija'', ona nasmejna lica, o prirodi da ne pricam :worth:
Mene npr. zanima, kako bi Vas dvoje isli direktno odavde tamo, sad,
znaci BG - Sulawesi ( Togean )
Znaci prevoz, vize, $
I sta bi sad tamo poneli sa sobom, kao neophodno?

Pa ovako... do Kuala Lumpura moze da se dodje za 500 eura(povratna), a odande do Manada(Sulawesi) Air Asiom 50(povratna).
Znaci uz dosta naporan ali zanimljiv i dinamican put, jer bi usput prosli i posetili bar jos 3 zemlje (uracunati troskovi puta u onih 500 eura), stigli bi do Manada i tu pocinje "muka"... stici do Togeana
dash3.gif

Od viza ti trebaju Indonezanska(30e) i Malezijska(5e)koje vadis u Bg-u i mozda jos koja zavisno od rute, ali ako na putu bude Sri Lanka i Singapur treba ti samo pasos ...moze iplavi
Sve u svemu za vise od mesec dana sa SVIM troskovima ne bi trebalo da predje1300 eura , (uracunate i doplate za par "ranacica' od 20kg bonusa pri povratku
mosking.gif
)

A sa nama bi poneli brdo stvari, poklona, slatkisa, i...
viannen_01.gif
ko zna mozda se i neko sa ovog foruma nadje kao drustvo, i uveca ekspediciju predstavnika sa krste
3911.gif

Pa ovako... do Kuala Lumpura moze da se dodje za 500 eura(povratna), a odande do Manada(Sulawesi) Air Asiom 50(povratna).
Znaci uz dosta naporan ali zanimljiv i dinamican put, jer bi usput prosli i posetili bar jos 3 zemlje (uracunati troskovi puta u onih 500 eura), stigli bi do Manada i tu pocinje "muka"... stici do Togeana
dash3.gif

Od viza ti trebaju Indonezanska(30e) i Malezijska(5e)koje vadis u Bg-u i mozda jos koja zavisno od rute, ali ako na putu bude Sri Lanka i Singapur treba ti samo pasos ...moze iplavi
Sve u svemu za vise od mesec dana sa SVIM troskovima ne bi trebalo da predje1300 eura , (uracunate i doplate za par "ranacica' od 20kg bonusa pri povratku
mosking.gif
)

A sa nama bi poneli brdo stvari, poklona, slatkisa, i...
viannen_01.gif
ko zna mozda se i neko sa ovog foruma nadje kao drustvo, i uveca ekspediciju predstavnika sa krste
3911.gif

:manikir: QQ Ljubce, baci me u :roll: frku, pa ovo je IZVODLJIVO :D :super:
Mislim, nekog toliko kosta letovanje u CG :eek: :dash:
Ja nesto razmisljam, ako bih se napregla, malo, da odem, ne bih ostala 10 ak dana, nego bih sacekala onaj tamo, drugi trajekt. :lol:;)
Hvala Ti, i znas sta... Mozda se Daca ,Ti i ja , vidimo u Togeanu :D

Poslednja izmena:
U Indiju krecemo jos pod utiscima filma "Milioner iz blata", prepuni zelje da vidimo i dozivimo to neverovatno i neponovljivo, u toj zemlji prepunoj kontrasta, istorije i tradicije, ali i sokantnog siromastva...:sad2:
Avion "Tiger airwaysa" pun "ko oko", i to uglavnom Indijcima koji na prvi pogled nisu pobrali nase simpatije..:think:
Posle cetvorosatnog leta, oko 23 h slecemo na aerodrom u Chenai-u,a cim je avion dotakao pistu vecina putnika u avionu odmah ustaje ne obaziruci se na upozorenja stjuardesa i znake za vezivanje pojasa, i tako stoje, setaju, izvlace rucni prtljag, dok avion i dalje juri po pisti... :eek:
U vreme naseg putovanja "besneo" je svinjski grip, pa su na svim aerodromima koje smo do tada prosli, na dolascima bili postavljeni uredjaji koji su vas detektovali u slucaju da imate temperaturu, i onda bi vas izdvajali i testirali, e sad u Indiji nas docekuje pandur sa nekom spravom nalik pistolju, koji svakom putniku prislanja uz celo...
hunter.gif
... 36,5...
dash1.gif

Uzimamo ranceve i sa medjunarodnog terminala, prelazimo na susedni za domace letove, jer u 8 ujutru nam je let za Delhi, a u 6 je chek-in.:super:
Posto je vec ponoc, opet nam je neizvodivo da odemo do grada koji je udaljen 7km, uzmemo smestaj i vec u 5 krenemo nazad na aerodrom... ma procice brzo ovih 6 sati, a i valjda su im udobne stolice...
lazy2.gif
...:zcepanje:

indija%201.jpg

Poslednja izmena:
4 je casova, a mi sa ocima na "pola koplja", iz dosade cackamo fotoaparat i gledamo fotografije sa dosadasnjeg puta, odjednom me Daca pita gde su mi istampane karte, a ja ih uz smesak vadim iz torbice i iscitavam podatke, kad odjednom primetih:eek:.... kukuuuuu... na karti pise 8 ali PMMMMMM
dash3.gif
ajoj al smo se zaeb.li...:sad2:
sta cemo sad... pa nista cekamo jos par sati i idemo do grada :zag:
"poluzivi" i neispavani, izlazimo iz aerodromske zgrade i predajemo torbe na cuvanje gde dobijamo potvrdu i informaciju, da nedaleko od aerodroma imamo gradski voz, sa kojim mozemo za "smesne" pare da dodjemo do grada
dance3.gif

indija2.jpg

Chenai je sa 8 miliona stanovnika, cetvrti po velicini grad u Indiji pa je stoga i frekventnost aerodroma velika, a mnostvo taxista ispred, voze do grada po ceni od oko 5 eura, putnike koji nisu informisani da svega kilometar dalje postoji voz, po 20 puta nizoj ceni ...
yahoo.gif

INDIJA%2017.jpg

Posle 10-tak minuta stizemo do nadvoznjaka, sa kojeg se stepenicama spustamo do stanice i cekamo "masinu" koja otprilike na svakih sat vremena ide u nasem pravcu t.j. stanice "thirumalalay", koja je neka vrsta centra, i oko koje su nama najzanimljivije stvari za uraditi i videti u vremenu koje imamo.
Stanica i nije bila toliko losa, dok nismo videli voz... pa onaj taxi i nije tako skup:think:, a i sad nam je jasno zasto je ovo samo za "domace putnike"...

indija%203.jpg

Voz kao u partizanskim filmovima bez vrata i prozora na kojim su stavljene resetke, a unutra drustvo kakvo jednostavno recima ne mogu da vam docaram... ali atmosfera nekako opustena, i svi sede u drvenim klupicama koje su inace retke, i gledaju neka "svoja posla", mir, tisina... bukvalno niko nas nije ni pogledao, a osecao sam se kao da smo pali sa druge planete...
zato smo mi sarali pogledima i cudili se malo "atmosferi", malo prizorima koji su se stvarali pred nama, kroz veliki otvor koji bi trebao da ima vrata...:eek:

indija4.jpg

indija%205.jpg

Poslednja izmena:

Back