Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ovaj... ja bi da... mislim... predam dezurstvo, od 7 radim... i to sa strujom
pleasantry.gif

connie_33.gif

U uskim kanalima i rukavcima se može upoznati pravi zivot delte,. dok plovite kroz mekong "aleje", mozete posmatrati svet kako prolazi, kako pluta, kako zivi i kako se smeje..
grin.gif
.
nama je jedino oblacno vreme sa povremenom kisom pokusavalo da pokvari utisak, ali mozda je ovako bilo i lepse
good3.gif
... jedini minus je sto bi fotke bile bolje da je suncano
l_canon.gif

21exjr9.jpg

U kanalima se odvija uobicajeni zivot, dok zene peru ves i trguju, muskarci pecaju i skupljaju blato sa recnog dna za grncariju, a deca se bezbrižno kupaju u mutnoj i prljavoj reci....
mocking.gif

2iw6pw2.jpg

kajyue.jpg

dfukuc.jpg

10dxthd.jpg

219ow9v.jpg

A evo i wc-a...
nea.gif

24e6rvd.jpg

.

Vijetnamci ovde uglavnom žive u kućama na vodi koje se pre mogu nazvati šupama:sad2:. one ili stoje na visokim stubovima ili umesto temelja imaju splav od bambusa, da se dignu onoliko koliko Mekong zbog izrazenih plima i oseka od njih trazi.
nyam1.gif

m2h3k.jpg

Kroz deltu nas je vodio i pomagao nam mladi Vijetnamac zvani Tom, koji je engleski pricao perfektno
Laie_91A.gif

Ovaj kraj je izuzetno poznavao, pa smo vreme koje smo imali maximalno iskoristili na interesantne stvari, ali nazalost opet je nedostajalo da bi se u potpunosti predali jos mnogim lepotama koje delta krije...
Laie_85.gif

Bili smo u jednom restoranu na rucku gde je lokalni specijalitet riba koja se zove slonovske uši,
Laie_98.gif
to je pržena i veoma ružna riba, ali kazu da je veoma ukusna
l_sweet.gif

Mi nismo imali zelju da je probamo, ali se sada kajem jer steta je ne okusiti tako nesto kad ste vec tamo.:sad2:.. opet smo zadovoljili stomake sa raznim vocem i fenomenalnim slatkisima od kokosa i rize koji se tamo prave u porodicnim "fabrikama", pa se salju na trziste sirom Vijetnama
l_speedboat.gif

21dn71t.jpg

1vsc8.jpg

549af5.jpg

Ovo nije u reci, vec u jednom "uzgajalistu" krokodila na delti...:eek:

slrxbm.jpg

Mekong u pojedinim delovima ima i veliku sirinu...

1o8wp2.jpg

i "putujuce kuce"...
grin.gif

bkf49.jpg

Riza na sve strane...
good2.gif

v8ndd3.jpg

1z1yazb.jpg

..

Meni se mnogo svidelo dok smo gledali obradu rize,izradu slatkisa i naravno konzumacija istih :mrgreen:....sve sam probala :whistling:
Dok nismo videli nisam ni predpostavila da se riza "pece" u velikom kazanu u kome se nalazi jako sitan crni pesak pomesan sa sirovom rizom, onda se riza "koka " kao kokice i proseje kroz dva sita prilikom cega se odvajaju gotova riza i pesak :per:

107vuio.jpg

anixdv.jpg

Meni se mnogo svidelo dok smo gledali obradu rize,izradu slatkisa i naravno konzumacija istih :mrgreen:....sve sam probala :whistling:
Dok nismo videli nisam ni predpostavila da se riza "pece" u velikom kazanu u kome se nalazi jako sitan crni pesak pomesan sa sirovom rizom, onda se riza "koka " kao kokice i proseje kroz dva sita prilikom cega se odvajaju gotova riza i pesak :per:

107vuio.jpg

anixdv.jpg

Obzirom da si savladala pripremu kokica od riže, nećemo ti zameriti da nam to spremiš kad dođemo u goste.:zcepanje:

Ljubče i devojke drage, samo da mahnem:bye: pa pravac u krevet ne vidim na oči.
Vijetnam mi je užasno zanimljiv.
Ljubče kao i uvek na visini zadatka ...fotke, opisi...sve, prosto osećam miris i riže i onog toaleta:eek:
I jedva čekam da čitam nastavak..
Vi devojke, vidim sve ste savladale Maha Majina slova...samo ja ne:sad2:
Ovaj kafic je i dalje moje omiljeno mestašce...uzivajte!
Laku noć:heart::heart:

Ljubče i devojke drage, samo da mahnem:bye: pa pravac u krevet ne vidim na oči.
Vijetnam mi je užasno zanimljiv.
Ljubče kao i uvek na visini zadatka ...fotke, opisi...sve, prosto osećam miris i riže i onog toaleta:eek:
I jedva čekam da čitam nastavak..
Vi devojke, vidim sve ste savladale Maha Majina slova...samo ja ne:sad2:
Ovaj kafic je i dalje moje omiljeno mestašce...uzivajte!
Laku noć:heart::heart:

nisam ni ja :(

Back