Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A ti skaci i igraj i nece nista da se nalepi :lol:
:roll: ma mrzi me, omatorela sam za
Ja cu mudro da jedem voce :cool:

CherryBuddha-1.jpg

Delta Mekonga

Najveca reka indokine, u cijoj delti zive milioni ljudi na stvarno neobican nacin,
Ovde se sve odvija na vodi, ona se pije, kuva, u njoj se pere, obavljaju fiziološke potrebe i njome se plovi.
Na hiljade kanala, rukavaca, spaja gradove i sela, ovde je tranport moguc jedino plovilima, a pojedini delovi su tako uski da je prolaz kroz "tropske vrtove" moguc samo malim camcima...

Posle samo par sati voznje nalazimo se u gradu "My Tho", pocetnoj tacki za obilazenje delte,
Vec pri izlasku iz busa prilazi nam starija zena nudeci sesire, koje bez cenkanja kupujemo po ceni od 1$, i ubrzo zatim ukrcavamo u camac...krecemo na dvodnevno upoznavanje delte i zivota u njoj...

2vw8hmv.jpg

Na gradskim "ulicama" ne mozete da se parkirate ispre komsijinog ulaza
mocking.gif

2weao2g.jpg

Evo parkinga i kako je reseno snabdevanje elektricnom energijom.

sbqa6c.jpg

Nailazimo na veliku pijacu tipicnu za ovaj kraj, gde po najpovoljnijm cenama u Vijetnamu mozete kupiti.sta god vam srce zeli od voca i povrca, mozete sami da zamislite i predpostavite koliko ovde na primer kostaju, ananas, lubenice, papaja... ali verujte, ne bi pogodili..
Ovaj predeo ima cak 3 setve godisnje, a gotovo polovina poljoprivrednih proizvoda je iz ovog kraja

Camci raznih velicina i oblika natovareni svakojakim plodovima, guraju se nudeci i trazeci zavisno od potreba

117z2bp.jpg

jkgfib.jpg

1z1tttt.jpg

ap8mkl.jpg

10yp1ft.jpg

Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa, a za cenu se pogadjaju na vijetnamskom jeziku, pa ko se kako snađe.
Ima i brze hrane, prodavnica pica..

15dur91.jpg

Poslednja izmena:

Back