Caffe "Paklena Pomorandža"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemoguce je sigurno
ili je ovo sto sam ja rekao il je neka sprdacina :)

Pokušah da nađem neko štivo na netu na temu 'bitskog protoka informacija kroz oči' (moja, lična definicija :lol:) i nađoh ovo:

http://books.google.com/books?id=aT...rIG-CQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1

Strana 52. Tvrdi se da je broj slova koje mozak u sekundi maksimalno može da identifikuje - 5... sukcesivnih, dakle, ne onih u celoj reči... i to je, kao, potvrđeno nekim eksperimentima... Ta strana je jedino što sam pročitao, ne znam šta je ideja cele knjige i da li je to još jedna knjiga o tehnikama brzog čitanja, ali reko da podelim sa vama, možda nekog zanima, pa će se udubiti detaljnije. :hvala:

E, počeh da čitam ovu Olajsonmijevu knjigu o brzom čitanju... Kad sam počeo da čitam imao sam brzinu 272 reči u minutu i postotak razumevanja 87%... Posle dva poglavlja 'popravio' sam se na 315 reči u minutu i razumevanjem 47% :hahaha: Nije ovo za mene, izabraću ja nešto lakše... Biću ja maneken...

od cega te sramota?
da budes u kupacem na adi?
ma daj..
a pomazes u obaranju ginisa
plus ces se slikati u cosmopolitenu..
doduse verovatno grupna fotografija..
ali eto ti price koju ces moci pricati unucima..:)))
plus dobijas i poklon..
pa jeee..isla bih i ja..
da sam blize...

sto bre?
ja ne bih mala nista protiv da sam manekenka.
sto se tice predrasude da su glupe- niko nikome ne brani da se obrazuje i radi na sebi. profesija to ne moze da ti zabrani, to zavisi od tebe licno.
mada glupih nema samo u toj, vec i u drugim profesijama, glupih ima svuda, a najvise tamo gde bi najmanje trebalo :)
tako da se ja ne bih bunila da zaradjujem milioncice, da me doteruju, da putujem svetom, upoznajem frajercine...
na primer Tajra Benks je htela da upise reziju, ili ju je bila upisala... ne znam tacno, nacula sam nesto.
secam se jedino sa sigurnoscu da je devojka imala ponudu za nekoliko koledza, ali da ih je u tom trenutku odbila zbog karijere.
da li je kasnije nesto studirala, ne znam.
znaci, nisu sve glupe :)

nina, okaci tu fotku na forum kad izadje :)
nema veze sto je grupna, mi znamo da si ti deo nje ;)

Poslednja izmena:
Hocu,jos cu i da se tagujem na njoj,stavicu malu strelicu pored.
Aj lav ju feshn ti vi :lol:

Nisu sve manekenke glupe,takodje nista lose ne vidim u tom poslu,bila bih i ja da mogu :(
Nego Rebel,ajde i ti...dobijas bikini i jos neke nagrade :lol:

kad je to?
hocu samo ne znam jesam li tu tada...

kad smo kad manekenstva i pameti, jos jedan primer- moja drugarica je master na farmaciji i usput se bavi manekenstvom... toliko o tome.
cura gleda kvalitetne filmove, slusa dobru muziku, super je. sto da ne zaradi dodatne pare kad joj Bog dao lepotu :)

Poslednja izmena:
a price za unuke..
e kada sam ja obarala ginisa...
pa za ''drugarice''...znas ono kada sam se slikala za kosmo..
pa momcima da mastis..
pa u CV da upises kada budes trazila posao..
radila kao manekenka
i oborila ginisov rekord..
bogami..ja bih razmislila da sam na tvom mestu..

Ma moguće je ljudi bre, ima čudaka koji rade mnogo luđe stvari nego ovi čitači ... Odlične su te Buzanove knjige, ima sjajnih stvari i vežbi ... Ja sam posle nekoliko vežbanja uspeo da čitam po dva reda odjednom, ali kasnije me mrzelo da nastavim, i zbog toga verujem da oni mogu tako da čitaju, jer vežbaju po vasceli dan ... Ima i fora kako da se čita po ceo pasus odjednom, i tu sam odustao od daljeg vežbanja ... Ti likovi su u stanju da samo bace pogled na stranicu i da već pročitaju nekoliko pasusa za par sekudni ... Ali za takvo nešto treba ihahaj vremena, a ja to nisam imao ...

Evo, pokušavam, al' nikako mi ne ide u glavu. :ljutko: Mislim, pročitam ja stranicu za 20s, al' isto ko na svahiliju da čitam. :lol: Bajagi, upiješ šta stigneš, a ono se u mozgu već nekako skarabudži... Ko što već rekoh, nije ovo za mene... Al' baš ću da završim ovog Buzana, valjda ima neki trik koji ću i moći da upotrebim... za sad je 0/3 :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back