Caffe "Paklena Pomorandža"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E vjerovatno si cuo za ovo.
http://www.scribd.com/doc/8802088/Toni-Buzan-Brzo-Citanje
Ovdje se prica o nekim ultra brzinama i ljudi citaju po 150-200 strana. Sad da li je to razumijevanje isto kao i nase kada citamo po 30-ak strana ne znam.. koliko sam shvatio jeste, pise da je njihovo razumijevanje procitanog i vece (ali to je vjerovatno gledano kao, kad procitas 200 strana, vise si informacija skupio nego od 30 procitanih, logicno) :D

imam tu knjigu...dobila sam je od nekog, pocela sam da je citam pa sam prestala
uglavnom sadrzi neke "vezbe" gde ti trebas nekim ponavljanjem da naucis da citas brze
u svakom slucaju ni poenta knjige nije da se nauci brzo citanje ukoliko se nista ne razume
citala sam negde na internetu da postoje ljudi koji obaraju kao ginisov rekord u broju reci koje mogu da procitaju, mislim da je neki citao skoro 3000 reci u minutu i valjda sve razumeju
nemam pojma koliko je to tacno

Evo, sad sam merio štopericom, stranica bez dijaloga, 45 sekundi... znači 80 strana na sat... i da vam kažem, shvati se generalna ideja, radnja se pohvata, ali uopšte ne dozvoljavaš da se u glavi rečenice pravilno formiraju, da proživiš ono što čitaš, već samo pičiš dalje... tako da, ako ja bez treninga mogu 80, lakše mi je da poverujem da i ovi mogu do 150... ali nema šanse da bih ovako mogao da čitam knjigu koja mi se sviđa... u takvim knjigama želim da uživam što duže :p

pitacu decka pa cu da vam kazem koliko strana on moze najvise za sat vremena i jel moguce 200

e sad, nije da se hvalim :mrgreen: ali on ima IQ 150, clan je mense :mrgreen:

A, pa onda 150 strana... Broj strana u minutu odgovara IQ-u. :mrgreen: Šta reći za nas od 40?

edit: (izvini, moram, jače je od mene :)): Jesi sigurna da taj dečko uopšte postoji? :D

Poslednja izmena:
Evo, sad sam merio štopericom, stranica bez dijaloga, 45 sekundi... znači 80 strana na sat... i da vam kažem, shvati se generalna ideja, radnja se pohvata, ali uopšte ne dozvoljavaš da se u glavi rečenice pravilno formiraju, da proživiš ono što čitaš, već samo pičiš dalje... tako da, ako ja bez treninga mogu 80, lakše mi je da poverujem da i ovi mogu do 150... ali nema šanse da bih ovako mogao da čitam knjigu koja mi se sviđa... u takvim knjigama želim da uživam što duže :p

Ista stvar ali kod mene fora je ako mi se knjiga bas svidi ja ne mogu da stanem.Citam dok ne puknem.:D

Pazi
uzmi neku knjigu sto si vec procitao i citaj je jos brze, bukvalno da prelijeces redove.. Mozak se navikava na vecu brzinu i poslije odredjenog vremena to ce ti postati normalno.. Kako ovo napisah, izgleda prosto
uglavnom, ako te zanima procitaj knjigu, ima dosta nepotrebnih gluposti koje mozes da preskocis, tako da ti nece uzeti mnogo vremena..

Pazi
uzmi neku knjigu sto si vec procitao i citaj je jos brze, bukvalno da prelijeces redove.. Mozak se navikava na vecu brzinu i poslije odredjenog vremena to ce ti postati normalno.. Kako ovo napisah, izgleda prosto
uglavnom, ako te zanima procitaj knjigu, ima dosta nepotrebnih gluposti koje mozes da preskocis, tako da ti nece uzeti mnogo vremena..

Ma, neću uopšte da ti protivrečim, moguće je... ja što sam sad probo, verovatno je isto ko kad na dvanesti sprat istrčiš bez kondicije... oću izdanem :) Sad, ako onaj može da trči 100 metara ispod 10 sekundi, verovatno i ovi mogu ovo što pričaju... al' sad da krenem da treniram da trčim 10 metara u sekundi, bre, lenj sam ja za to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back