Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam problem ne znam ni kako da ga resim....svi kazu da se smirim...
Naima imam problema sa ljubomorm u poslednje 2 godine od kako imam ozbijnu vezu sa mojim verenikom
pocela sam da ljubomorisem do besvesti toliko da se posvadjamo jako i ja ga tliko izvedem iz takta da on pocne da besni na mene
a ja ga stalno podbadam i to su sve neke nebuloze. On nikada nije pokazivao nikakve raz\loga da bi ja bila ljubomorna ali mislim da ce da uskoro poludi i ostavi me zbog toga. Iako smo se svadjali zbog moje ljubomore koja sve unistava ja pocnem da se kontrolisem i onda je sve ok...cim posumnjam nesto zasto se on ne javljda ili nesto uradi sza svoju seficu ja odmah krenem da mu prebacijujem iako STVARNO NEMA razloga,
Jos jedan primer posto smo udaljeni jendo od drugog nekoliko KM zbog posla ja ocekujem da je on ocaja i mizeran kao i ja...
i naravno on se ne oseca tako tesko mu je ali se druzi sa ljudima meni to smeta i vec smo se 2 puta posvadjali zbog toga...

Osecam da cu da izgubim divnog coveka zbog sebe...

Naima imam problema sa ljubomorm u poslednje 2 godine od kako imam ozbijnu vezu sa mojim verenikom
pocela sam da ljubomorisem do besvesti toliko da se posvadjamo jako i ja ga tliko izvedem iz takta da on pocne da besni na mene
a ja ga stalno podbadam i to su sve neke nebuloze. On nikada nije pokazivao nikakve raz\loga da bi ja bila ljubomorna ali mislim da ce da uskoro poludi i ostavi me zbog toga. Iako smo se svadjali zbog moje ljubomore koja sve unistava ja pocnem da se kontrolisem i onda je sve ok...cim posumnjam nesto zasto se on ne javljda ili nesto uradi sza svoju seficu ja odmah krenem da mu prebacijujem iako STVARNO NEMA razloga,
Jos jedan primer posto smo udaljeni jendo od drugog nekoliko KM zbog posla ja ocekujem da je on ocaja i mizeran kao i ja...
i naravno on se ne oseca tako tesko mu je ali se druzi sa ljudima meni to smeta i vec smo se 2 puta posvadjali zbog toga...

Ljubomora je bolest.Lecenje pocinje u trenutku kada razumes da lepota drugih ne ugrozava tvoju lepotu.Pamet drugih nije ugrozavajuca i ne unistava tvoju pamet.Ljudi koji postoje oko objekta tvoje ljubavi ( tvog momka) nisu tu da njega otmu od tebe.Ljubav tvog momka nije jednaka tvojoj ali nije ni ugrozavajuca po tebe.Ali izlecena si kada razumes da i kada se pojavi devojka koja bi mogla oduzeti tvog momka tebi ne moze oduzeti ona tvoju ljubav.Kada razumes da ljubav nije posedovanje ili biti u blizini jedne osobe i "naucis" da volis - neces biti ljubomorna...

Lecenje od ljubomore je dug put odstranjivanja sopstvenih nesigurnosti.

pa budi ljubomorna verovatno nije bez osnova, negde mu nisi zaista privlacna, ne vladas njime
ali ne moras da mu prebacujesh i gnjavis
ne vladas ne u nekom negativnom smislu necu to, ali onda mislim da je jasno
ok verovatno stoji i ono
mozda sebi nisi privlacna pa...
zato sto jeste verovatno miran i nema razloga ali ti osecas da nekako verovatno nisi TA... npr sto je nebitno samo ne histerisi itd, a budi ljubomorna ako hoces

u stvari tim napadima izvlacis nesto iz njega drugim putem ne znash
ne znam probaj da to ne radis valjda je jednostavno ne pozvati kad imas poriv... pozovi sutra
mada mozda stvarno ima neku kao normalnu cicu tamo smeskaju se ovo ono
al ono nema veze to je tvoje
il se ti pozabavi da li ima neko drugi? mada moze to da ti se obije o glavu sto se tice veze

mozda je gloriana u pravu vise ne znam

u stvari tim napadima izvlacis nesto iz njega drugim putem ne znash
ne znam probaj da to ne radis valjda je jednostavno ne pozvati kad imas poriv... pozovi sutra
mada mozda stvarno ima neku kao normalnu cicu tamo smeskaju se ovo ono
al ono nema veze to je tvoje
il se ti pozabavi da li ima neko drugi? mada moze to da ti se obije o glavu sto se tice veze

mozda je gloriana u pravu vise ne znam
:) hvala ti na savetu :)

Niko nikoga nije jos, niti ce, ostavio zbog ljubomore. Ako ti kaze da ne zeli da bude sa tobom jer si ljubomorna: 1. ili te laze, ili je 2. procitao u nekom zenskom magazinu kako je "kul" i "in" ostaviti partnera zbog toga.

Niko nikoga nije jos, niti ce, ostavio zbog ljubomore. Ako ti kaze da ne zeli da bude sa tobom jer si ljubomorna: 1. ili te laze, ili je 2. procitao u nekom zenskom magazinu kako je "kul" i "in" ostaviti partnera zbog toga.

Ma jok bre ne kaze on nista tako on meni kaze da ce da me prodje...jer sam ja sad prvi put u ozbiljnoj vezi
tj volim nekog muskarca iskreno i ono dubinski...

Hvala Bogu pa on ima zivaca za mene ne bi mene nijedan trpeo ovako :D

srecna si - sapunu mi podsvest
otkud ti znas ono sto ja ne znam? - odgovori svest
strahom si zapusila usi, a budna sanjas, zato znam - rece podsvest
a ti si tu da mi gluvost odneses a budnost doneses? - uzbudi se svest
pravilna pitanja nemas za nepravilne odgovore koje vec imas - uzvrati podsvest
i kuda sad? - upita svest.

niti znam, niti umem.

Ode medved u prodavnicu i traži med, a prodavac mu kaže da trenutno nemaju med. I tako, medved dolazio i tražio med još nekoliko dana. Četvrtog dana dođe medved i traži med, a prodavac mu reče da ako dođe i sutra da će ga ubiti sekirom. Sledećeg dana dolazi medved u prodavnicu:
• Da li imate sekire?
• Nemamo.
• A imate li med?

Ma jok bre ne kaze on nista tako on meni kaze da ce da me prodje...jer sam ja sad prvi put u ozbiljnoj vezi
tj volim nekog muskarca iskreno i ono dubinski...

Hvala Bogu pa on ima zivaca za mene ne bi mene nijedan trpeo ovako :D
Ako mislis da je ljubomora opravdan razlog da neko nekoga "ne trpi" tj. da dodje do raskida mislim da se varas. Zasto bi to bilo tako? Je li ljubomorna osoba losa osoba? Ja mislim da ne sledi da ako je neko ljubomoran onda je i los.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back