Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
za vegeterijance

solgar_l_methionine_500mg_30vegicaps.png

- - - - - - - - - -

Nije tuga, nije radost, nego uzbuna - ne mogu da se setim jednog forumaša koji mene zna i kaže da smo nekada puno pričali. A ja ne mogu ništa da dozovem u sećanje. Da li sam to ja, ili je moje ja koje pamti sve i svašta mene ostavilo? Već ? Mislila sam da će ići sporije.
Molim da mi se oprosti i uvaže moje sve veće memorijske rupe.

IKEA je na biljci dokazala posljedice verbalnog zlostavljanja, obavezno pogledajte!

IKEA je povodom dana borbe protiv verbalnog nasilja odlučila napraviti zanimljiv eksperiment koji je začudio i zbunio mnoge. U jednu školu su postavili dvije potpuno jednake biljke te zamolili djecu da jednu konstantno hvala i govore joj pozitivne stvari, a drugu vrijeđaju.

Eksperiment je trajao 30 dana, a biljke su tokom tog vremena navodno imale potpuno jednake uvjete.

Primale su jednake količine vode, svjetlosti i gnojiva.

Tvrde da je jedina razlika u riječima koje su “slušale”.

Na kraju eksperimenta, jedna biljka bila je sva zelena i uspravna, dok je druga, ona koju su djeca vrijeđala, imala spuštene i djelomično osušene listove.

IKEA je ovim htjela pokazati učinke verbalnog nasilja, a rezultat prikazan na biljkama zaista je neobjašnjiv, piše index.hr.

ikea-je-maltretirala-jednu-biljku-kako-bi-djeci-pokazala-posljedice-verbalnog-nasilja-740x413.jpg

Nije tuga, nije radost, nego uzbuna - ne mogu da se setim jednog forumaša koji mene zna i kaže da smo nekada puno pričali. A ja ne mogu ništa da dozovem u sećanje. Da li sam to ja, ili je moje ja koje pamti sve i svašta mene ostavilo? Već ? Mislila sam da će ići sporije.
Molim da mi se oprosti i uvaže moje sve veće memorijske rupe.

a o cemu ste pricali, jel ga se secas uopste, mozda je neka navlaka :sad2:
danas sam paranoichna izgleda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back