Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda 2"

• Začetnik teme Začetnik teme Loki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije isto kad ti sadisticki nagon probude ljudi kao sto si ti i kad to uradi fakin maćka
pa tebi samo treba povod kao i tebi slicnima koje sam gore opisao
i onda krene seci peci vesaj kolji deri i ostalo
to je bre decko moj bolesno do jaja
pazi ti taj plastelinski moral
znaci ovaj sto siluje je dehumanizovan svojim postupanjem
pa zasluzuje bodljikavu zicu u buljji ,vesanje, strojenje,streljanje itd itd itd

bukvalno bolesno do kraja

po cemu se ti razlikujes od sadiste kada si sposoban za takvo nesto
recices on zasluzuje
pa i on je mili rekao da ta njegova zrtva zasluzuje silovanje
tom logikom vodjeni mozemo da kazemo da je on mnogo moralniji i humaniji jer je po toj vertikali njegov zlotjin manji

Jeste, ali verovatno bi svim zenama pao kamen sa srca kad bi cule da je neko pregazio onog silovatelja na pesackom, nevezano za to sto se neke mozda ne bi otvoreno radovale. Covecanstvo nece propasti ako normalni ljudi prestanu da se sklanjaju pred psihopatama.
Meni je sasvim ok hemijska kastracija serijskih silovatelja kako ne bi bili povratnici, nije mi naročito stalo da ih neko pregazi, osim ako to nije uređeno by the Higher Hand, kako kažemo mi u Gileadu

Da bih želela da se metodično iživljavam nad nekim, moralo bi da mi je mnogo namerne štete naneo, ili mojoj porodici, mada bih i tu ustuknula u poslednjem trenutku verovatno

Ko danas ubija komarce, sutra će ljude.

Знаш за Алана Кларка? Миноран министар у кабинету Меги Тачер, али врло шармантан. Био је вегетаријанац из моралних начела, промовисао законе о хуманости у кланицама, итд. На неком интервјуу га поводом тада актуелних продаја британског оружја трећем свету питају "Doesn't your concern extend to mayhem caused to humans?" "Curiously not. No," рече он пред камерама.

То је фрајер.

Мањи фрајер је онај ко није у стању да помири сопствене ставове и из така креће да добија хистеричне нападе. "Волим ја и људе!" итд. Секунд пре тога "ја би клао човека Х зубма".

Meni je sasvim ok hemijska kastracija serijskih silovatelja kako ne bi bili povratnici, nije mi naročito stalo da ih neko pregazi, osim ako to nije uređeno by the Higher Hand, kako kažemo mi u Gileadu
Pa jedino tako, jer svi znamo da je te ljude nemoguce izleciti psihoterapijom etc
Da bih želela da se metodično iživljavam nad nekim, moralo bi da mi je mnogo namerne štete naneo, ili mojoj porodici, mada bih i tu ustuknula u poslednjem trenutku verovatno
Ne naravno, nikakvo metodicno izivljavanje

Pa jedino tako, jer svi znamo da je te ljude nemoguce izleciti psihoterapijom etc

Ne naravno, nikakvo metodicno izivljavanje
Da, a hemijska kastracija serijskih silovatelja radi, preko 90% nikad ne ponovi silovanje. Mislim da u Irskoj postoji zatvor koji primenjuje taj metod na serijske silovatelje (među njima je i pedofila)

Čuj ovog kvazi humanistu što kaže ne smeš kastrirati čoveka, a smeš ga pustiti na ulicu da se vrati i siluje 18. put, i seje teror među žrtvama bivšim i budućim

Kastriraj, oslobodi i njega bede sopstvene biologije u koju je okovan. Hemijski kastrirani bivši silovatelji sami tvrde da su posle kastracije promenjeni ljudi

pa tebi samo treba povod kao i tebi slicnima koje sam gore opisao
i onda krene seci peci vesaj kolji deri i ostalo
to je bre decko moj bolesno do jaja
pazi ti taj plastelinski moral
znaci ovaj sto siluje je dehumanizovan svojim postupanjem
pa zasluzuje bodljikavu zicu u buljji ,vesanje, strojenje,streljanje itd itd itd

bukvalno bolesno do kraja

po cemu se ti razlikujes od sadiste kada si sposoban za takvo nesto
recices on zasluzuje
pa i on je mili rekao da ta njegova zrtva zasluzuje silovanje
tom logikom vodjeni mozemo da kazemo da je on mnogo moralniji i humaniji jer je po toj vertikali njegov zlotjin manji
Njega pali da muci nemocne i uziva u njihovoj patnji, a ja onda kazem da i nije neka steta da takav stvor ne postoji, i to je naravno isto kao i mucenje nemocnih. Sjajna logika.

Ovakve diskusije se uvek završe buncanjem par likova kojima sam pomen životinjskog blagostanja okine neke komplekse ljudske superiornosti i želje da je stalno utvrđuju i potrvrđuju

Ne znam šta ima da se priča, čak i da nisi fan naših krznenih i pernatih drugara, ne vidim razloga da ih mučiš iz čista mira, to je, naročito kod dece, znak ozbiljne psihopatologije.

I ne vidim smisao poređenja sa ljudima, i uopšte smisao apstraknog poređenja, kao da su i pitanju bića istih svojstava. Motivi životinjskog i ljudskog delovanja su drugačiji, ljudi imaju razum i tim istim razumom mogu isplanirati da čine zlo, što znači da je slobodna volja u pitanju, a posledice te slobode se moraju ljudski podnositi, uključujući i to da će društvo nekako da te penalizuje ako narušiš društveni ugovor (a penalizujemo i životinje ako naruše ugovor koji imamo, ja sam se trilion puta izjasnila protiv postojanja staforda, pitbulova, itd)

Svakako, ne znam zaista koja budaletina može da izjednači kad te ujede mačka i čovek. Mačka ima svoje razloge, najčešće banalne i najčešće se svode na strah, a čovek ako te ujede bez povoda, to je deeply disturbing

Isto važi i za međuljudsko nasilje, nije isto nasilje kojim vraćaš na nasilje, jednostavno nije, postoji kvalitativna razlika između nasilja broj 1 i nasilja broj 2, koja menja njihovu težinu. Jezici imaju i drugačije reči za nasilje kojim se odgovara na nasilje, za razliku od nasilja kojim se taj ciklus počinje.

Kako je lako praviti se lud da se radi o istim vrstama nasilja, apstrahovati stvari od konteksta, i misliti da si formulisao neku do sad neviđenu teoriju etike

:D
bisercic.png

Ovakve diskusije se uvek završe buncanjem par likova kojima sam pomen životinjskog blagostanja okine neke komplekse ljudske superiornosti i želje da je stalno utvrđuju i potrvrđuju

Ne znam šta ima da se priča, čak i da nisi fan naših krznenih i pernatih drugara, ne vidim razloga da ih mučiš iz čista mira, to je, naročito kod dece, znak ozbiljne psihopatologije.

I ne vidim smisao poređenja sa ljudima, i uopšte smisao apstraknog poređenja, kao da su i pitanju bića istih svojstava. Motivi životinjskog i ljudskog delovanja su drugačiji, ljudi imaju razum i tim istim razumom mogu isplanirati da čine zlo, što znači da je slobodna volja u pitanju, a posledice te slobode se moraju ljudski podnositi, uključujući i to da će društvo nekako da te penalizuje ako narušiš društveni ugovor (a penalizujemo i životinje ako naruše ugovor koji imamo, ja sam se trilion puta izjasnila protiv postojanja staforda, pitbulova, itd)

Svakako, ne znam zaista koja budaletina može da izjednači kad te ujede mačka i čovek. Mačka ima svoje razloge, najčešće banalne i najčešće se svode na strah, a čovek ako te ujede bez povoda, to je deeply disturbing

Isto važi i za međuljudsko nasilje, nije isto nasilje kojim vraćaš na nasilje, jednostavno nije, postoji kvalitativna razlika između nasilja broj 1 i nasilja broj 2, koja menja njihovu težinu. Jezici imaju i drugačije reči za nasilje kojim se odgovara na nasilje, za razliku od nasilja kojim se taj ciklus počinje.

Kako je lako praviti se lud da se radi o istim vrstama nasilja, apstrahovati stvari od konteksta, i misliti da si formulisao neku do sad neviđenu teoriju etike
:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back