Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cetiri serije ti dosta sve desetke a i jedno tri vezbe za jedan misic ,ako ti neje dosta povecaj broj ponaljanja ili serija,trcanje bicikli trbusnjaci,neznam ako na prazno ides onda ti ovo dosta al ako pijes nesto treniras dok ti se oci neprevrnu i dok nepocnes da povracas no dobro to ti je vec previse al zavisi kako kome nece niko nista postici ako nema za to volje i srca ali za trening a ne zajebanciju,ima budala koji nemare za to uzmu steroide i mile da su sad sve zajebali ali su zapravo sebe sjebali.....mogu da pricam kolko os al neko ce kazati da lupetam a neko da sam upravu ko se sjebo i sam zna.....JA NISAM NITI CU HAHAHAHA

Moze biti da ne dises pravilno. Pri velikim naporima nemas dovoljno kiseonika u krvi, a ugljen-dioksid se nagomilava, krvni pritisak raste i glava pocinje da boli i obrazi da crvene.
Pravilno disanje je npr, kada radis benc, kad dizes izdises, kad spustas udises. I tako svaki put. Ne zadrzavaj vazduh.

probao sam animal cuts ali danas mi se trening jakoooooo razvuko bas sam krsa odradio samo ima jedna stvar cim sam zavrsio trening postao sam tako nervozan besan sve mi zivci igrali...hteo sam jos da treniram imao sam jaku zelju za jacim treningom ali sam bio umoran???? kakva je to pojava evo sad sam se malo smirio al i dalje sam nesto nervozan??;/
u cemu je fazon treba da budem nadrkan (e da novi savet za mene oddanas treniraj sam)hteo sam da "pojedem" nekog...

dachaboy:
Malo si se zjb, ishrana ti je i vaznija od treninga. ishrana 50% trening 40% i naravno odmor.
Istina!

E nego pored extra zdrave ishrane (voce, povrce, zitarice, belo meso, riba...bez slatkisa, przenog, masnog i sl.), umerene i rasporedjene na vise obroka u toku dana, uzimao sam i whey (ON gold standard) 1 do 1.5 mericu i to samo danima kada imam tening (3+1)... i dogodilo mi se da sam nabio holesterol do <granicno rizicne> ref. vrednosti :( :( :(
Sta da radim?

Profimare:
Hmmm cudno mi tu nesto... 1-1.5 merice danima samo kad vezbas je bas malo... zbog toga nije... nego regulisi ti ishranu. Koliko si visok, koliko kg imas?
189cm 85kg
A sto se regulisanja ishrane tice stvarno ne znam gde cu vise, kao sto rekoh bas se strogo pridrzavam kvalitetne i zdrave ishrane, a skoro sve lose sam redukovao...od otprilike 5 umerenih obroka u toku dana, samo jedan (koji je dok sam na faxu) nije bas za pohvalu a i tada ne jedem nista toliko lose: Pastete sa sirom i jogurt ili pilece belo u fast food kiosku...
Znaci mislis da whey sa svojih 30mg holesterola po merici nije glavni uzrocnik mog povisenog hol.? Da nastavim sa uzimanjem ili da odredjeni period prestanem pa odem da izmerim kako bih bio siguran da li je on "krivac"?

1.Da li bi neko bio ljubazan da napise formulu za racunanje potrebne kolicine kalorija na osnovu kilaze?

2. Da li se energetske vrednosti suplemenata oduzimaju prilikom racunanja Ukupne kolicine kalorija.

3.Koji je dnevni unos - proteini:UH:masti?

Ukratko, kako da izracunam koliko cega da jedem na osnovu kalorijske tablice i da li danima kada se trenira treba povecati ukupan unos kalorija?
Idem i teretanu nekih mesec-dva. Hocu da nabacim 1,5 -2kg misica a na osnovu ovoga sto sam ovde procitao ishrana je izuzetno vazna pa bih hteo da to i primenim.

Dodatno sam uzeo sledece suplemente:
- ProLabov Gainer (N-Large2), Ultimatov Creatin (CreaPure), dekstoroza..

4.U prodavnici sam trazio cisti Way ali me prodavac ubedio da je ovo bolje posto nabacujem masu. Kaze da je ovo bolje za pocetak da bih bolje startovao zbog visokog udela UH u Gaineru (tako nesto), Creatin zbog motivacije - snage - takodje da se malo zaletim. Pitao sam ga za Glutamin. Rece da u ovoj fazi nema potrebe. U svakom slucaju ja sam ga poslusao pa ako neko misli da sam pogresio molio bih da obrazlozi.

Pozdrav svima i hvala u napred ;)

@ljubodra
ne moze se na osnovu kilaze izracunati unos kalorija(dnevni)

i sta se ti oko toga patis kad hoces da nabacis masu... jedi brate sve sto ti padne pod ruku... a i da ne jedes nista samo od nlardza i kreatina ima da nabacis 2kg za mesec dana max ako pre toga nisi vezbao

@vanjor
zavisi sta hoces... zavisi od milion faktora a ne samo od uzimanja necega

Hvala na pomoci koji odnos Proteina:Masti:UH :)
Profimare:
@ljubodra
ne moze se na osnovu kilaze izracunati unos kalorija(dnevni)

i sta se ti oko toga patis kad hoces da nabacis masu... jedi brate sve sto ti padne pod ruku... a i da ne jedes nista samo od nlardza i kreatina ima da nabacis 2kg za mesec dana max ako pre toga nisi vezbao

Kako ne moze. Pa dobro, na osnovu kilaze i vrste aktivnosti (teretana 3x nedeljno)

U medjuvremenu sam nasao sledecu formulu na www.bodybuilding.com >

BF x tezina (kg) x 24 x A

BF(koeficijent koji zavisi od procenta telesne masti - body fat)
1,0(10-14% telesne masti), 0.95(14-20%), 0.90(20-28%), 0.85(28-38%)

A (koeficijent vrste aktivnosti)
A - 1,33 (za blejaca), 1,55 (kretanje), 1,65 (tenis, tegovi oko 60min), 1,8 (fizikalisanje 8h), 2 (fizikalisanje duze od 8h)

U mom slucaju (10% tel.masti, 82,5Kg, teretana 3 x nedeljno) to bi izgledalo ovako:

1,0 x 82,5kg x 24 1,65 = 3267 cal

Ovo je prema zavodu za zdravstenu zastitu studenata:

Muškarci: 662-9.53*godine+PA*(15.91*težina[kg]+539.6*visina[m])
Žene: 354-6.91*godine+PA*(9.36*težina[kg]+726*visina[m])
PA-koeficijent za PAL
PAL=ukupna energija/bazalni metabolizam
PA=1.0 za PAL>=1.0<1.4 (sedentarna fizička aktivnost)
PA=1.12 za PAL>=1.4<1.6 (laka fizička aktivnost)
PA=1.27 za PAL>=1.6<1.9 (umerena fizička aktivnost)
PA=1.45 za PAL>=1.9<2.5 (velika fizička aktivnost)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back