Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nasao sam jedan sajt, gde pise "zaboravljeni BB vitamin".
Pise da je Vitamin A je potreban za iskoriscavanje proteina i produktovanje testostereona i ostale faktore rasta.
Prvo sam mislio da vitamin A koji dolazi od povrca, onda sam skontao da je neka prevara.
Ali kad kaze da je od zivotinje, mozda.

Nikko55:
Ne mogu da verujem da je norma za 1500 m jos uvek 5.20? Pa ljudi su napredovali trebala bi da bude nesto niza a ne ista kao pre 50 god.
Ista je norma,ni ovako pola ljudi ne moze da je istrci,a jos difovci.Mogu samo da zamislim kakvi bi rezultati bili kad bi se testirali studenti sa drugih fakulteta.Inace jos ne mogu da vjerujem da sam istrcao normu(5:18) a evo i zasto.Nisam nesto spreman kondiciono,igram po neki fudbal i to je to.Vece prije polaganja sam se prebio od alkohola,spavao 2 sata a uz to sam imao strasan kasalj,pluca su me pekla!!!U takvom stanju sam istrcao,naravno
bez efedrina(strah me da ga uzmem u takvom stanju pa sam ga ostavio za drugi rok,Bogu hvala,nece mi trebati).
Sto se tice koncentricne i ekscentricne kontrakcije,mene najbolje pogadje kad ekscentricnu odradim duplo sporije od koncentricne.

Potreban mi je savet
Krenuo sam u teretanu pre nekoliko meseci i uz sugestiju instruktora krenuo sam da pijem sagorevac masti (bez efedrina) i kao dodatak sam uzeo amino kiseline da nebi gubio na misicnoj masi,tako mi je on to bar objasnio.Ishranu sam korigovao sto sam vise mogao,izbacio sam slatko 99% ugljene hidrate sam smanjio na najnizi nivo,sad najvise jedem govedje meso (kuvano),piletinu,ribu i dosta povrca.Za dorucak jedem ovasne pahuljice.Trening mi u proseku traje oko 1/2 h do 2h od kojih je bar 30 min trcanja i brzo hodanje.Treniram 6 puta nedeljno i odmaram se 1 dan.Pijem to vec 20-ak dan i ima rezultata i to veoma lepih,ruke su mi se zategle i blago porasle,grudi su se dosta zategle itd...ali stomak je i dalje tu prisutan u velikoj meri!
Tako da moje pitanje je da li jeovo ispravno sto koristim i ima li neki mozda efikasniji nacin da skinem visak kg i kako i koji je po vama najbolji sagorevac a da nije i najstetniji po oraganizam

Ako je sve kao sto si napisao, onda si na pravom putu. Imaj u vidu da gubitak kilograma pocinje posle 3 nedelje. Organizam tezi da cuva te zalihe koje si nabacio. Znaci u naredne dve nedelje nastavi da radis kao sto si do sada radio i najverovatnije ces imati dosta vise rezultata nego predhodne tri.
Mozda bi mogao da malo smanjis (vremenski) anaerobni trening(sa tegovima) a povecas aerobni(trcanje.

Sta te, konkretno, interesuje jer bi o ovoj temi imalo mnogo toga da se kaze pocevsi od gradje misica (koja je i uzrok sto je misic jaci u jednom smeru) pa preko koriscenja i nadoknade energije, zatim pravilnog odredjivanja 1RM za razlicite misicne uglove pa na osnovu toga i pravilno doziranje tezina, pa nacin treninga koji pogadja razlicita misicna vlakna... itd, itd.
Ako mozes budi malo precizniji sa pitanjem ili pitanjima.

Ljudi treba mi pomoc!
Pre pet godina sam se povredio trenirajuci JU-DO i bodybilding verovatno sam se preforsirao.I zbog toga sam smrsao 20 kg Visok sam 182cm i sada imam 65 kg nedavno sam poceo opet da treniram i da uzimam surutku u prahu nebili dobio opet masu.
Da li je to OK?
Pravilno se hranim i pazim sta jedem.
Sta bi mi vi preporucili da uzimam jos za masu i snagu?
Pomagajte mislim da hvatam poslednji voz za povratak u sport tj. bodybilding!

S obzirom da mi je dizanje tegova relativno nov pojam, hteo bih da vam postavim par pitanja.

1) Da li je preporuchljivo raditi sve glavne tipove mishica u jednom treningu, odnosno, ramena, ledja, biceps, noge, triceps i grudi?
2) Da li, ako se radi sve na jednom treningu, to moze prouzrokovati neke nuspojave, sem upale mishica, naravno?
3) Da li postoji neke vezbe chijim se praktikovanjem mogu "ponishtiti" efekti nekih drugih?

Valjalo bi napomenuti da sam krenuo da vezbam chisto radi definicije, a ne da bih dobio masu. I ne planiram da uzimam bilo kakve proteine, ugljene hidrate i tome slichno sa strane...

Hvala unapred!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back