Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Borise, Borise opet pricas napamet... Da je Brus Lee imao procenat telesne masnoce 1,2 bio bi MRTAV.
Malo koji profesionalni bodibiler ima BF ispod 3%, a i sam mozes da primetis koliko je tanka njihova koza. Ako ti extra vide trbusnjaci i ako nemas ni najmanji stomacic to znaci da imas BF 8%.
Apsolutno je nemoguce da bez steroida da procenat masti bude ispod 4.

Drugo zasicene masti i jos gore trans masti su MNOGO gore od secera.
Tako zvana JUNK hrana (npr. hamburger) nije nezdrava zbog secara, vec upravo zbog holesterola i zasicenih masti.

Bate, zanemaricemo Brus Lia i bodibildere.

Sam znas da sam protivnik pecenja. I na pocetku ovoga sam rekao da nisu sve masti iste.
Trans masti su veoma opasne.
Oni imaju promenjenu hemijsku strukturu zbog grejanja. Cim prodju tu temperaturu, hemijski se menjaju u opasnu supstansu. Slabo stabila ulja su takodje Canola, Soja, jedino su stabilne na 59 stepeni C (znaci i soja isto nije ok - jer je rafinisana).
Da ne govorim, mnogo ljudi jos peku to djubre, nekon sto ga kupe.
Jedino evo ovo je do 100 stepeni stabilno ( http://www.biosurvey.ou.edu/okwild/images/safflower.jpg )

Govorim za puno masno mleko i meso ;) Pogotovo ona vrsta masti koja nije ostecena toplotom, ta mast je svetinja.

sta bre pricas ispade da su sve masti zdrave , mozda za neke organe npr. prostatu ali za bodibilding ne , jedino sto je dobro za bodibildidin su omega-3 masne kiseline

i kakvo przenje i bodibilding , to jednostavno ne ide jedno sa drugim pa da je bilo koja mast u pitanju

Pa lepo sam rekao da masti imaju slicnu ulogu kao protein i ESENCIJALNE SU.
I nisam rekao da su SVE masti zdrave. Samo masti koje poticu iz prirode i nisu ostecene grejanjem su zdrave.
Za oporavak, rast celije, takodje neke imaju izgradnu ulogu.
Sad, sto si ti procitao u nekim casopisima sto kazu "eat LOW FAT MILK, eat LOW FAT MEAT" to je tvoja stvar. Covek treba da je budala, sto izbegava ovakve beneficije.

Omega 3 i Omega 6 su ok.
I ima ga u jaju takodje ako se ne varam mislim da ga ima u zumancu od jajeta?

boris0230:
Pa lepo sam rekao da masti imaju slicnu ulogu kao protein i ESENCIJALNE SU.
I nisam rekao da su SVE masti zdrave. Samo masti koje poticu iz prirode i nisu ostecene grejanjem su zdrave.
Za oporavak, rast celije, takodje neke imaju izgradnu ulogu.
Sad, sto si ti procitao u nekim casopisima sto kazu "eat LOW FAT MILK, eat LOW FAT MEAT" to je tvoja stvar. Covek treba da je budala, sto izbegava ovakve beneficije.

Omega 3 i Omega 6 su ok.
I ima ga u jaju takodje ako se ne varam mislim da ga ima u zumancu od jajeta?

pa po tebi je zdravo da uzmes svinjsku mast i namazes na hleba i jedes posto ona nije termicki obradjena , a na ove prve recenice mozemo zakljuciti da su sve masti esencijalne

Mozes jesti sirovu svinjsku mast i svisnjko meso. Ali razlog zasto ne jedem jeste zbog komercijalnih lekova i ostalog. Mislim... ko zna sa cime sve svinju hrane, razumes? Krava nije daleko od toga, ali kvalitetnije meso ima za sigurno. Ja se ne napucavam mastima, jedem biftek uglavnom.

BARBIE GIRL:
neka mala lekcija o ishrani ( za smršati ) bi dobro došla! ono sta jesti sta ne jesti, sta ne jesti ni slučajno, sta mozes jesti neograničeno !
p.s. samo nemojte da napistete da jedem manje masnu hranu, da pijem 2l vode, i da vezbam, i da jedem kuvano...to već radim!ja bi malo detaljnije...NARAVNO AKO MOZE
Ukratko:
Primerena ishrana i treninzi koji vode do trazene forme zavise od mnogo cega: GENETIKA, telesni tip, krvna grupa, hormonska ravnoteza, trenutna forma,...
Glavno je da treba hrana da se podeli u vise manjih obroka, treba da se unosi dosta VODE, treba dovoljno da se spava i odmara, i hranu i vezbe uskladiti sa telesnim tipom.
Ako si krvna grupa 0, smanji ugljene hidrate, ako nisi, onda smanji masti...
I ono sto je najvaznije, jeste dobar trening!!!
Nema hleba bez motike, pa tako ni dobre forme bez dobrog treninga, bez muke i znoja...
A te fore sa gledanjem Tv-a, cipsom, sircetom i dobrom formom kao ishodom, bile bi iste kao kad bi spremala ispit stavljajuci knjigu pod jastuk...
Poruka je jasna:
Dijeta + dosta rada = dobra forma!!! ;)

ivance37:
ako mislis na whey i dex odnos je 0,4 x telesna tezina = kolicina wheya posle treninga zajedno sa 0,8 x telesna tezina dex posle treninga , pa sada dex variras u zavisnoti od toga da li si na masi ili cut-u kao i u zavisnosti od intanziteta
Nisam na cut-u jer nema sta da skidam, naprotiv, al ako mozes da mi pojasnis ono s
0.4x whey-a i 0.8x dextroze? Koliko mu ga to dodje? Imam 84kg

Aj malo da razbijem camotinju..."mrtvo dizanje" mi predstavlja relativan problem i tu postizem mnogo slabije rezultate nego u bilo kojoj drugoj vezbi...Sta i kako...Od cega da krenem(ranije sam napomenuo da imam slabe bocne misice...trbusnjaci su ok ali mi je struk ipak pretanak...da li je u tome problem)
Koja je tehnika kod ove vezbe i kako da postignem napredak,posto sam svestan njenog znacaja za snagu celog tela?

Bitne stvari kod mrtvog... jacina nogu, jacina donjeg dela ledja i jacina stiska... poradi na tome ;) To su najbitniji delovi koji treba da su ti jaki sto ne znaci da i ostalo ne treba da bude... mislim ostali misici...
A tehnika... pa raspitaj se... mnogo je lakse prakticno objaniti i pokazati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back