Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
od glutamina meni je najbolji Ladbrada glutamin , 500g je preko 3000 din.
ako mislis na whey i dex odnos je 0,4 x telesna tezina = kolicina wheya posle treninga zajedno sa 0,8 x telesna tezina dex posle treninga , pa sada dex variras u zavisnoti od toga da li si na masi ili cut-u kao i u zavisnosti od intanziteta

UrosWasHere:
Ne bih se bas slozio. Mnogim ljudima je mnogo veci problem masa od definicije.
Kada kazem masa mislim na misicnu masu, ne na pojas za spasavanje oko trbuha.

Definicija uz puno trcanja, treninga i polusredjene ishrane se mnogo lakse postize.

pa delimicno si upravu ali opet ima ljudi koji lako dobijaju na masi , kakose kaze proseta a dobije kg misica kao npr. Denis James , dosta toga zavisi koji je telesni tip kao i kakva mu je genetika

drugo na defki treba paziti na ishranu ne polu vec bas , ali jednom nedeljno cheating day

difovac:
Ja mislim da ti upalu ne dobijas zbog toga sto ne pojacavas intezitet treninga a ne zbog glutamina.Ja ga pijem vec 15-ak dana,juce sam radio grudi,danas imam upalu,i to dobru!
U svakom slucaju, upala je nesto sto nije dobro... Posle treninga, ponovo treba raditi razgibavanje i istezanje, time moze da se ublazi eventualna upala. Upalu misica uzrokuje nagomilana mlecna kiselina tako da je najbolje koristiti nesto sto ublazava pad pH vrednosti misica, a takav je npr. Kreatin.
Drugo, vitamin C daje elasticnost kako ostalim vezivnim tkivima, tako i misicima....tako...

Bate, ovaj tip na slici sto sam napisao, radio je bez suplementa i imao je bodyfat ispod 3 %.
Inace, zeleo sam takodje da imam taj cilj i mogu ti reci da je ne totalno ne moguce bez suplementa da imas 3 %. Naravno, moguce je ali sa moje stane se zahteva JAKA DISCIPLINA (brutala uglavnom)
Samo jednu milku da pojedes, sve ti ode u propast (kamoli jednom nedeljno cheating day)
Denis James nema veze sa njim, to sto lako dobija masu mislis da su to geni?
Pa taj jede steroide kao slatkise ;)

neka mala lekcija o ishrani ( za smršati ) bi dobro došla! ono sta jesti sta ne jesti, sta ne jesti ni slučajno, sta mozes jesti neograničeno !
p.s. samo nemojte da napistete da jedem manje masnu hranu, da pijem 2l vode, i da vezbam, i da jedem kuvano...to već radim!ja bi malo detaljnije...NARAVNO AKO MOZE

BARBIE GIRL:
neka mala lekcija o ishrani ( za smršati ) bi dobro došla! ono sta jesti sta ne jesti, sta ne jesti ni slučajno, sta mozes jesti neograničeno !
p.s. samo nemojte da napistete da jedem manje masnu hranu, da pijem 2l vode, i da vezbam, i da jedem kuvano...to već radim!ja bi malo detaljnije...NARAVNO AKO MOZE

za dorucak ovsene pahuljice i obrano mleko , kasnije jedes meso (posno) i vlaknasto povrce , vlaknasto povrce mozes da jedes koliko hoces , skrobno povrce ne jesti , jedes belanca , jedes posni sir ella pre svega uvece ka zadnji obrok u danu , vise od 2 litre vode , naravno kardio i rad sa tegovima ako hoces mozes i suplemente tako ce biti efikasnije i lakse

boris0230:
Bate, ovaj tip na slici sto sam napisao, radio je bez suplementa i imao je bodyfat ispod 3 %.
Inace, zeleo sam takodje da imam taj cilj i mogu ti reci da je ne totalno ne moguce bez suplementa da imas 3 %. Naravno, moguce je ali sa moje stane se zahteva JAKA DISCIPLINA (brutala uglavnom)
Samo jednu milku da pojedes, sve ti ode u propast (kamoli jednom nedeljno cheating day)
Denis James nema veze sa njim, to sto lako dobija masu mislis da su to geni?
Pa taj jede steroide kao slatkise ;)

ma kakvi suplementi , nema sanse sa suplementima da dodje na 3 % BF , bez steroida nema sanse , ili je on to sam sebi rekao da ima 3% BF

ne cheating day svi rade ali to ne zanci da sada jedes mast i leba ceo dan , noramalna frana dodas neki junk food

Denis James dobija lako masu delimicno zbog gena , ima izvanrednu genetsku predispoziciju ali naravno savrsena ishrana suplementacija i AAS , naravno

BARBIE GIRL:
ups!mislila sam na skrobno povrće! ono ako mozes da mi nabrojis!
mislim na to koje vrste povrća, mesa...voća!

vlaknasto povrce je : kupus , kelj , brokoli , spanac , boranija , paradajiz , zelena salata , blitva itd.

posno meso : belo pilece meso , curece meso , teletina posna , riba

voce : jabuke , kruske , grejfut , pomorandze , ma skoror sve ali u malim kolicinama jer voce sadrzi fruktozu a ona bas i nije dobra za mrsavljenje , mozda jednu vocku dnevno pre svega ujutru

mlecni proizvodi : obrano mleko i posni sri od proizvodjaca ella

pahuljice : ovsene pahuljice samo i to edes samo za dorucak

BARBIE GIRL:
p.s.sta su suplementi !
nisam bas obrazovana body bildersk!tako da nemojte mi zameriti !

suplementi su dodaci ishrani koji ti pomazu da lakse dodjes do zeljenih ciljeva , legalni , npr. najbolji su whey , BCAA , glutamin i za tebe unidyne

whey (protein) je u prevodu protein iz surutke , uzima se pre svega posle treninga i to sa dekstorzom (prostim secerom)

BCAA su tri aminokiseline leucin , izoleucin i valin u odgovarajucem odnosu i sluzi pre svega da spreci kataboliza

glutamin je aminokiselina najvise zastupljena u nasem organizmu i takodje se koristi za sprecavanje katabolizma i to najbolje u kombinaciji sa BCAA kako pre tako i posle kardio treninga

unydine je sagorevac , preporucuju ga pre svega zenama a sluzi da poboljsa sagorevanje telesnih masti

ovi dodaci ishrani tj. suplementi ne skode zdravim ljudima , ali mogu skoditi ljudima koji imaju bolesti bubrega , tj. kombinacija ovih suplemenata zajedno sa visoko proteinskom dijetom nije pogodno za bubrezne bolesnike zdravi ljudi mogu slobodno koristiti i nece imati negativnih posledica po zdravlje

best way is visoko proteinska dijeta uz gore navedene suplemente i naravno obavezno uz kardio trening u odgovarajucim vremenu i intervalu kao i obavezan rad sa tegovima

nadam se da je dobro , BARBIE GIRL sada posto si me namucila gde me vodis na pice :)

ivance37:
suplementi su dodaci ishrani koji ti pomazu da lakse dodjes do zeljenih ciljeva , legalni , npr. najbolji su whey , BCAA , glutamin i za tebe unidyne

whey (protein) je u prevodu protein iz surutke , uzima se pre svega posle treninga i to sa dekstorzom (prostim secerom)

BCAA su tri aminokiseline leucin , izoleucin i valin u odgovarajucem odnosu i sluzi pre svega da spreci kataboliza

glutamin je aminokiselina najvise zastupljena u nasem organizmu i takodje se koristi za sprecavanje katabolizma i to najbolje u kombinaciji sa BCAA kako pre tako i posle kardio treninga

unydine je sagorevac , preporucuju ga pre svega zenama a sluzi da poboljsa sagorevanje telesnih masti

ovi dodaci ishrani tj. suplementi ne skode zdravim ljudima , ali mogu skoditi ljudima koji imaju bolesti bubrega , tj. kombinacija ovih suplemenata zajedno sa visoko proteinskom dijetom nije pogodno za bubrezne bolesnike zdravi ljudi mogu slobodno koristiti i nece imati negativnih posledica po zdravlje

best way is visoko proteinska dijeta uz gore navedene suplemente i naravno obavezno uz kardio trening u odgovarajucim vremenu i intervalu kao i obavezan rad sa tegovima

nadam se da je dobro , BARBIE GIRL sada posto si me namucila gde me vodis na pice :)

e srce si !puno ti hvala !
a za piće, kad god hoćes! samo ne znam da li zivimo u istom gradu !
ali nije ti valjda problem da dodjes u ue da popijemo zajedno jeno pićence!
NARAVNO JA ČASTIM ! :)

Bruce Lee je imao oko 1,2% - 2 % telesnu masnocu, malko bolje se raspitaj, tj informisi u vezi ovoga.
Inace, mast je mnogo zdravija od cokolade i rafinisanog secera u svakoj JUNK food.
Zasto?
Mast ima ulogu kao i protein, znaci za obnovu, oporavak celije, izgradnju itd (jos mnogo vise) I naravno ima energiju.
Za razliku od masti, rafinisan secer nadjen u svakoj Junk food NEMA NUTRICIJA.
Sta to znaci?
Veoma je jednostavno, zaista. Kad jedes hranu koja nema nutricije ztrvujes svoje nutricije za tu hranu. Upravo se i to desava, bilo bi glupo da se veruje, da samo energiju trosimo ka uzvarivanju takve hrane. Ne, gubis svoje nutricije da bi preradio tu hranu (ako ne iz tela onda iz kostiju)

Mast je daleko bolja od slatke hrane. Samo, sve masti nisu iste. Kao sto i svi proteini nisu isti.
Kvalitet masti je veoma vazan.

Kao sto je kvalitet protein bitan.

Mozda mislis da je protein iz surutke veoma kvalitetan. Jeste kvalitetan je on, ali whey-protein se preradjuje na viskim temperaturama, sto znaci da se protein denaturisao. Drugim recima ne moze biti kao sirov protein. Sirov protein se mnogo lakse vari. (globalno gledano sve sirovo se mnogo lakse vari od pecenog ili kuvanog) Tako da, zelim reci.. nisu svake masti iste.

Denis James je onda takozvani Endomorph tip tela.
Samo, to mu uopste nije prednost (po mom misljenju).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back