Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e znas sta, pun mi je ***** pametnjakovica koji misle da sve znaju o bodibildingu a ovo je jedini sport u kome svi misle da su pametni. evo reci cu jedan primer: u teretani radim vezbu za prednju lozu ili prednji butni misic, dizem 90kg lagano 50 puta jer sam tada bio u formi i prilazi mi lik vidno iznerviran i sav napucan misicima dosta od mene...kaze mi ,,ajde povecaj malo tu tezinu sta radis toliko ponavljanja treba i ja da radim, radis tu pola sata..'' ja mu kazem ,,ajde ti mi povecaj tezinu'' kad je video pozadi da su svi tegovi okaceni sav je pokisao i otisao crven u licu.
Toliko o tome... i zato nemojte da se pravite pametni

Vidi se da si klinja koji se lozi na Kristijana Golubovica (jedan pirke je morao biti ubiVen) muze konza i slicna mafijaska s r a nj a.......
Da si neko i nesto u BB i vezbanju uopste nikako se ne bi hvalio DA RADIS NOGE NA EXTENZIJI ONA SLUZI DA SE ISKUSNI VEZBACI ZAGREJU I NA KRAJU DOPUMPAJU!

Nego kazi ti nama brajko koliko si digao slobodnim cucnjem????
Pa onda presa? itd
Evo ja sam skoro izdizao 200 kila na presi za noge 10 puta i to 2 serije (a prve dve 12 pa 150 ) .....
I sta sad???

Ja tih tvojih 90 kila za noge jos malo za bicepse imam da dizem!

A ta sprava gde ti radis garant ima 6 kotura pa mu onda 90 kila dodje kao 20 kila u mojoj teretani! Sve je to fizika i mehanika a ne tvoja snaga!

A i nema sanse da si digao 90 kg 50 puta!
PA nismo mi od juce! To mozes da lazes klince iz osnovne skole iz tvog munZe naselja...
Verovattno ti je omiljeni film vidimo se u citulji i Sedam smrtnih grehova - deo sa bilderom kad gura kontejnere...

POd 2 Taj lik je u pravu kad ti je rekao ono - STA SI SE NAKACIO NA SPRAVU SAT VREMENA PA STVARNO TREBA JOS NEKO DA RADI PORED TEBE NIJE SAMO TVOJA SPRAVA.....I mene tako nerviraju neki kao ti kad se nakace na spravu jednu pa se razvlace kao creva a ja se hladim i gubim vreme.....Prvo sto nepravilno rade, drugo sto je to nesvrsishodno, trece STO TE SPRAVE NISU ZA AEROBIK BRE! Ajde da razumem da neki frik radi i 20 ponavljanja ali 50?
Sta pokusavas? Da napravis idiota od sebe? Ajde sad cemo mi svi da stavimo na bendz 50 kila i da dizemo nedelju dana bez prestanka! Kad bi svako radio 50 ponavljanja na nekoj spravi TERETANE NE BI POSTOJALE ZA OSTALE JER BI SAMO 5-8 CLANOVA MOGLO DA RADI - svako zauzme svoju spravu i za ceo dan samo njih 5 vezbaju hahahahhaha......KOj moj radis 50 ponavljanja ako hoces kardio trening idi na biciklicu i na traku ili steper a ne na spravu!.....Znaci 50 ponavljanja je kardio trening covece...Sprave su namestene za anaerobni trening! Samo si dzabe atrofirao misice i razvio katabolizam.....Sta si pre toga i posle toga radio NE SMEM NI DA ZAMISLIM - TO RAZGRADJIVANJE....
cccc...kako se moze lako zakljuciti iz necijeg jednog jedinog posta ko je on kakav je i koliki mu je obrazovni nivo u onome sto radi.....

Lepo ti onaj napisa - samo si fizikalisao dzabe, samo uzalud si radio....

Pod 3 tezina se povecava tako sto se preko ploca stave BUCICE OD PO BAR 15 KILA - JA TO RADIM REDOVNO - tako da taj bilde koji je mnoogo veci od tebe nije ispao budala...
Mnoge sprave su retardirano dizajnirane i mnoogo koluta omogucava da skoro svako moze da podigne sve ploce.....kazem ti ja redovno stavljam buice preko ploca i molim boga da ne pukne sajla!

Pod 3 mislim da nisi lepo izbrojao i sracunao ploce - Ti si verovatno brojao da svaka ploca ima 10 kila a ono ustvari svaka ima 5 kila hahaha :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Znaci digao si suma sumarum najvise 45 kila - mada i to ti je mnogo!

p.s. Da ne dizes mozda iz mrtvog dizanja za ledja 150 kila? :hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Ja pokusao ali nikako ne ide maximalno mogu 110kg...i to samo 8 puta....
Mada ko zna ti pokusaj ti si wunderkid kladim se da ces i ovo da podignes 50 puta 150kg , a za to niko nece da te pozuruje jer retko ko ima mooda da radi mrtvo dizanje sa vecim tezinama.....

Poslednja izmena:
Znate kako ja brojim koliko ploca sam stavio?
Uzmem nabijem u zadnju plocu i onda izbrojim 3 rupice na gore i ta treca mi je prva serija, druga na dole rupa druga serija treca mi je treca serija a kad ubodem u zadnju rupu tj zadnju plocu to je zadnja serija ili ubodem u zadnju i dodam bucice!

Mnogo lakse brojati odozdo nego odozgo!:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

Ako naravno radite a da mozete da podignete sve onda samo izbrojite 4 odozdo mnogo bolje nego da brojis 20 odozgo :hahaha::hahaha::lol::lol::lol:

18506569_1.jpg

pa ko ce ovde da broji da stavi 80 kila???:dash::lol:
lepo znas da u zadnjoj stavljas sve, onda prve 3 serije su samo 3 ploce odozdo (tj ostavis 3 ploce ne zakacene pa 2 pa 1 pa 0)

Ово је невероватно да данас у време кад је на нету свака информација доступна, све проверљиво, да се стално изнова појављују ликови који себи дозвољавају лупетања.

imam ja jedno pitanje: ne mogu da radim dubok cucanj, radim poluduboke (kukovi su malo iznad ravni kolena) i iskorak, problem je sto ima krivu kicmu pa izbegavam mrtvo dizanje i taj duboki cucanj.
za koje je vezbe taj duboki cucanj, da li ga sa ovim vezbama menjam ili moram i taj duboki cucanj da radim?

imam ja jedno pitanje: ne mogu da radim dubok cucanj, radim poluduboke (kukovi su malo iznad ravni kolena) i iskorak, problem je sto ima krivu kicmu pa izbegavam mrtvo dizanje i taj duboki cucanj.
za koje je vezbe taj duboki cucanj, da li ga sa ovim vezbama menjam ili moram i taj duboki cucanj da radim?
Дубоки чучањ (говорим о чучњу где дупе готово додирне пете) је вежба коју треба избегавати, пре свега због савијања (кифозе) лумбалног дела кичме, чиме тај део постаје изузетно угрожен код иоле већих тежина, а затим и због великог напрезања у зглобу колена, поготово кад се "паметни" вежбачи сете да под пете подметну дашчицу или нешто слично.

Увек треба имати на уму да код чучња оптерећење треба примарно савладавати зглобом кука, а не колена. У ту сврху, пете треба да буду чврсто на поду, и не треба испод њих подметати ништа. Евентуални проблеми са равнотежом и радијусом покрета у зглобу чланка се решавају пре свега мало ширим раскорачним ставом, и усмеравањем стопала ка ван (15-45 степени). Овакав став омогућава да код покрета колена не иду превише напред, вертикална пројекција врха колена не би смела да пређе врхове прстију.

Ако су ти кукови изнад колена у доњем положају, онда је то получучањ, то није погрешно уколико ти је техника правилна, али не видим да ћеш самим тим што не идеш дубље заштитити кичму, то ће ти омогућити да дижеш веће тежине и самим тим више оптеретиш кичмени стуб.
Ма колико дубоко да идеш, оно што је најбитније је да у доњем делу леђа држиш јаку лордозу, што ће речи да максимално затегнеш доњи део леђа, тј. истуриш дупе пре него што кренеш у чучањ, и да држиш леђа затегнута током целог покрета, то ће најбоље заштитити кичму.

Ево доброг примера како човек правилно изводи чучањ:

i sta mi je za zgibove najbolje da vezbam osim zgibova posto u tome odnosnu u ledjima bas zaostajem?

hvala vam ljudi u napred, kao i za prosle odgovore:)

Ako hoces probaj da menjas rezim rada, jednom radi zgibove, a drugi put kad radis ledja mozes lat masinu.Ako radis lat masinu koncentrisi se na negativnu kontrakciju(sporije vracaj sipku a posle explozivno vuci na dole.) A probaj isto kao i cobe sto je rekao, neka ti neko drzi noge, sve dok ne uspes sam da ih radis.Srecno

Pozdrav ljudi :bye:

Krenuo sam od prosle nedelje u teretanu ( po prvi put), imam 16 godina, u januaru 17, visina je 182 cm, tezina oko 78kg. Imam nesto masnih naslaga, ravnomerno rasporedjenih po telu, pa mi je jedan od ciljeva da dobrom ishranom to pokusam da skinem.
Elem, prvo o radu u teretani:
pon: grudi ( bench, ona masina sto uhvatim rukama sa strana i skupljam ih, letenje sa bucicama i mozda kosi bench sa bucicama), biceps ( ona sprava gde sednem, ispravim ruke i uhvatim sipku, funkcionise kao dizanje dvorucnog tega, valjda me razumete; radim sa bucicama ' hammer curls ' i onako obican hvat, naizmenicno; i cetvrta vezba je kad uhvatim one sajle i obe odjednom ih primicem bicepsom )

utorak: ramena ( arnold press; ona sprava gde sednem i sa ramena guram, slican pokret kao arnold press; sa bucicama kad su ruke ispred tela, i druga vezba kad su sa strane) i podlaktica ( uhvatim bucice u ruke pa: iz stojeceg polozaja iz zgloba savijam ka/od tela i druga vezba stavim ruke na kolena i dizem sake gore/dole )

sreda: pauza

cet: ledja ( lat masina: ispred grudi i iza ledja; veslanje na donjem koturu i lednjaci ) i triceps ( uski bench; sedeci potisak jednorucnim tegom; potisak sa cela i potisak v- sipkom)

pet: noge ( leg press, kicks, leg curls, hek cucanj, listovi na leg pressu ) i trbusnjaci ( mozda ih ubacim i utorkom )

E, sad.. ne jedem slatkise, voce samo malo, ne jedem svinjsko meso, uglavnom jedem belo meso, i to velike kolicine, kao i piletinu i pirinac, to su mi glavni izvori proteina. Jedem dosta ribu, ne pijem mleko i tako, trudim se sto vise proteina da unesem. Za uzinu u skolu ponesem sendvic sa integralnim hlebom i belim mesom.
Planiram da kupim kreatin, protein i dekstrozu kao suplemente, za PWM.
Razmisljam o scitecovom whey proteinu, 5kg mi dodje 9200 ( kupim zajedno sa drugom ) i za kreatin ili scitecov 1kg 2200 ili od universal nutritiona 1kg 2860, sta vi mislite ?

Nadam se da nisam previse udavio :) Imate li neke predloge, komentare, bilo sta sto bi moglo da mi pomogne kao pocetniku u bodybuildingu ;) ?
Hvala :bye:

Ako si pocetnik mozda bi trebao da vezbas 3 puta nedeljno prvih mesec dana, na primer:
dan 1: ledja, biceps, podlaktice
10-12 serija za ledja
7-10 serija za biceps
4-6 serija za podlaktice

Dan drugi:grudi, triceps, ttrbusnjaci
9-12 serija za grudi
8-10 serija za triceps,
6 serija za trbusnjake

Dan 3: ramena,trapezijus, noge
8-10 serija za kvadriceps, 3-5 serija za zadnju lozu, 4-6 serija za listove
8-10 serija za ramena
oko 5,6 serija za trapezijus

Fokusiraj se na pravilno izvodjenje vezbi,nemoj da povecas tezinu prebrzo ako ne mozes pravilno da izvedes vezbu.
Odmori se 1, 2 minuta izmedju serija.
Obavezno radi istezanje pre i posle vezbanja. Neka ti iztezanje traje 3-5 minuta. Ako radis redovno istezanje imaces manje sanse da se povredis.
Koncentrisi se na pravilno disanje.Na primer: udahni kada spustas sipku na grudi, izdahni kada podizes sipku na gore.
Nemoj da vezbas svakog dana u nedelji.Tvoji misici rastu kada se odmaras, ne u teretani.
Nemoj da vezbas isti misic dva puta nedeljno(osim listova, trbusnjaka i podlaktica ako ti zelis.)
Menjaj vezbe koje radis na pocetku, nemoj uvek iste da radis, da bi sokirao misic za bojli rast.
Nosi uvek vodu sa sobom dok treniras.

Ishrana ti je dobra, mozda bi trebao vise voca da ubacis da bi podmirio potrebe za vitaminima i mineralima ili da kupis neki multivitamin.
Poslusaj bru zlija ubaci mrtvo dizanje kao glavnu vezbu za ledja, ali pazi na formu, pocni malom tezinom pa postepeno povecaj.
Isto tako neki put ubaci cucnjeve kad radis noge, umesto leg press.
Nadam se da je nesto od ovoga pomoglo :)
Srecno u daljem radu :)

AKO moze neka mala Pomoc.....

, mozda je vec receno,al pitacu jos jedanput...

Ovako idem u teretanu vec neko vreme tipa 1 godinu...
I sve je super, radim vezbe dobijam na masi,ali u poslednje vreme ocu trbusnjake da poboljsam.Inace onako malo massivniji sam nego sto sam izdefinisaniji, u kratkoj recenici, ima me i u salu...
Visok sam 177, imam 83 kg..
20 godina...

Radim vec uveliko trbusnjake svaki drugi dan, odvojeno od svih vezba za grudi,ledja,ruke,ramena i noge...I po prilicno se zadrzim u teretani...
I svaki drugi dan istrcim 40 min na traci ili ono kao skijanje...
To sam nedavno poceo da primenjujem, i ide mi....ali postoji jedana zackoljica...
Moja ishrana nije bas najbolja.
Msm znam da treba da jedem meso,ribu zelenilo ti to
Al ajde ovo pitanje, sta da jedem za dorucak ili veceru,a da mi pomogne da se ne gojim ,ali da dobijem na mishinoj massi...

Znam da tu protein odradjuje posao,ali znate, kriza je, i teretana je poskupela za 600 din tako da to mi bas i neide...
Hvala na pomoci ;)

Ljudi, imam nekoliko pitanja. Ako neko zna da mi preporuci program za masu, i da li se masa dobijena kreatinima gubi sa prestankom uzimanja kreatina? Znam da se gubi kada prestane da se vezba, ali ako nastavim sa kvalitetnom ishranom i kvalitetnim treninzima, hoce li ostati? I Sta preporucujete posle uzimanja kreatina, koji sumplement?

Poslednja izmena:
Da na Banjici teretana. Muvancije velike su u toku , direktor primio proviziju da na tenderu favorizuje investitora po politickoj liniji. Drugi investitor koji je dao bolju ponudu za renoviranje se zalio tenderskoj komisiji, pa je zalba u toku. Jednom je vec ponistavan tender.U slucaju da prodje tender otpustice neke zaposlene, a renoviranje ce da se otegne bar na 6 meseci. Mozda i nece biti vise teretana vec saune , jakuzi i sl. neki welness. Sve je pocelo kad je direktor zaposlio u upravni odbor njih petoro iz SNS-a i dao im plate vece od 100000din , pa navodno ne moze da ulaze vise u teretanu kao nema para. Stvar bi mogla da se resi uz minimalna ulaganja centra, npr jedna bench garnitura ...ostalo je vec kreceno i sredjeno. Ali zinule direktoru oci za proviziju. Ako stignes uclani se na grupu:
https://www.facebook.com/pages/Teretana-Banjica-normalno-radi/168975653125091?v=wall

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back