Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi jel zna neko tacnu definiciju misicne gustine i naravno ako bi mogao da napise objasnjenje i kako je poboljsati...Ili je to stvar nasledja tj genetike.....Neko mi je jednom pricao da u 2 misica iste velicine u jednom ima 5 reda vlakna pa voda pa 5 reda vlakna pa voda pa 2 reda vlakna i on je misic izuzetne gustine i jaci je od ovog drugog u kome je 2reda vlakna pa voda pa 1 red vlakna pa voda pa 2 reda vlakna i sl....E sad oni vizuelno izgledaku isti ali ovaj jedan je gusci pa samim tim i cvrsci i vise moze da se podigne njime..........Ovo je slicno kao kad neko uzima kreatin monohid. pa mu se hidrira misic i sad on velicinski izgleda kao neciji bez uzimanja kreatina,a ovaj drugi je zapravo izuzetno malo hidriran tj ima veoma malo vode u njemu sve sama vlakna......

p.s. Mislim u kontekstu cistih odranih misica a ne misic+ salo= " naduveni misic"

Znaci salo ne uzimajte kao argument jer sam njega izkljucio iz diskusije....

Da li se gustina laicki naziva zilavost????

Brate pitanje je veooma strucno :eek:
Jedva cekam neki strucan odgovor :)

Упознат сам са појмом хиперплазије мишићних влакана, она означава деобу мишићних влакана на мања влакна, и дешава се у спортовима издржљивости, aко би се комбинацијом вежби издржљивости и снаге дошло најпре до цепања мишићних влакана, па затим до хипертрофије истих, добили бисмо веће мишиће...
A што се тиче воде у мишићу, вода је неопходан састојак мишића, јер смањује трење између мишићних влакана олакшавајући тиме покрет у мишићу, хипертрофираном мишићу је зато потребно више воде.
Колико сма ја упознат, физиолошке разлике између мишића хипертрофираног боди билдингом и било којим другим спортом нема, разлика може бити у јачини и изгледу тетива, јер се у различитим спортовима тетиве различито оптерећују, као и између овојница мишића, код еластичних људи овојница мање стеже мишић...
И ја бих волео да се јави неко ко зна више о овоме...

3-1.jpg

back-1.jpg

2-2.jpg

158-1.jpg

157-1.jpg

156-1.jpg

Nesto kao ova zilavost?

Ne zelim ja da budem profesionalni bobybilder, vec samo zelim da imam normalnu misicnu masu.
Ps:koje su vezbe najbolje za ramena i grudi??

Ako ne ides u teretanu,za grudi su sklekovi siroki,normalni,uski,propadanja,a za ramena jedino vojnicki potisak iza glave,i uzmes dve flase vode i izvodis "letenje" ako znas kako izgleda ta vezba,i za zadnje rame isto "letis" sa flasama ali se povijes.

Ovo je kucna varijanta. Ako ides u teretanu za grudi su kosi bench,bench,razvlacenje. Za ramena potisak iza glave zivi teg,letenje bucicama,i cross masina za zadnje rame.

Posto vidim da nam se tu pojavila jedna dama na forumu, sto je za svaku pohvalu (ne to sto se pojavila, vec sto je interesuje svoje telo :) )...Elem, jel mi se cini ili devojke jaaako sporo napreduju u teretani?Ja i moja drugarica treniramo zajedno 6 meseci u teretani. Ja se izdefinisao, malo mase nabacio, lepo izgledam...a ona jedva neku definiciju nesto...razumem da su muskarci i zene drugacije gradjeni ali ona se ispravno hrani, lepo trenira, imamo slican program ali skoro nista ne postize...zasto to?

Sad bi neki rekli zbog ishrane je, ali nije! :D
Dobro se hrani, trenira, fizicki je aktivna a rezultata nigde :)

Ne zelim ja da budem profesionalni bobybilder, vec samo zelim da imam normalnu misicnu masu.
Ps:koje su vezbe najbolje za ramena i grudi??

Sta je normalno?????

Sta ce tebi vezbe????

Nista posebno ne radi sto nisi i do sada radio i imaces "normalnu misicnu masu" sta god to znacilo......

Znaci spavaj jedi gledaj tv i sl ...........

I da zelis da budes pro bodibil slaber su ti sanse ne mozes to biti...Dovoljno je da mogu 2-3 coveka iz Srbije to da dostignu i to je plafon

Posto vidim da nam se tu pojavila jedna dama na forumu, sto je za svaku pohvalu (ne to sto se pojavila, vec sto je interesuje svoje telo :) )...Elem, jel mi se cini ili devojke jaaako sporo napreduju u teretani?Ja i moja drugarica treniramo zajedno 6 meseci u teretani. Ja se izdefinisao, malo mase nabacio, lepo izgledam...a ona jedva neku definiciju nesto...razumem da su muskarci i zene drugacije gradjeni ali ona se ispravno hrani, lepo trenira, imamo slican program ali skoro nista ne postize...zasto to?

Sad bi neki rekli zbog ishrane je, ali nije! :D
Dobro se hrani, trenira, fizicki je aktivna a rezultata nigde :)

Zbog testosterona......

Upravo je testosteron kriv zbog nabacivanja misicne mase i topljenja masnog tkiva......

Zato muskarci uvek mnooogo lakse naprave veoma izrezane trbusnjake za razliku od zena iako im je genetski predisponirano da im se salo skuplja i deponuje najvise na stomaku..........

Sve je to zbog testosterona.....

Tako da covek vezbac od 110 kg ima manje sala nego zena od 45 kila verovao ili ne......

Znaci nije ishrana u pitanju nego hormon testos kao i neki drugi.....

Zato se mnooogo razlikuju i muski b bilderi koji koriste steroide (hormone a posebno testosteron) od onih koji ne koriste....Svii oni imaju slicnu ishranu i suplementaciju ali upravo steroidi ili vestacko povecavanje hormona vestackim putem tj unosenjem cini razliku...Ovo ti moze najbolje objasniti Cobi...

O tome se isto radi i kod tebe i tvoje drugarice....Znaci ti bi u tom primeru bio bilder koji koristi steroide a ona naturalni bilder..........

Videcete da je zilaviji nego drugi takmicari.

Ja vidim da ima vise kila vena nego misica...Salu na stranu stvarno primecuje se postojenje malo vecih zdravih vena koje se jasno uocavaju - sto znaci da je suv tj ima malo vode i sala preko misica......

Mada opet ima bildera kao on sto se tice misicne mase i definicije pa opet nemaju bas tako jako izrazene i vidljive vene TJ ZILE.....

E sad ne mislim da termin ZILAVOST ima neke veze sa VENAMA vec nekako sa malim tvrdim misicima koji dizu isti kao i veliki misic sto je perpetum mobile fiziologije......Jer po fizici VELIKI MISIC=VECI TERET DIZE....

Jednostavno cista fizika....Stim sto naglasavam dsa se podrazumeva da se misici oslobode sala i vode,znaci racuna se samo suva misicna masa misica pa prema tome kazem jedan manji a drugi veci

Znaci ne radi se o VENAMA - pa svi mi imamo vene malo vece od ostalih koji ne vezbaju e sad nekom se vide jer nema sala nekom se pomalo vide a nekom se ne vide ko nema definiciju....
P.s.Definiciju ne mesati sa neuhranjenoscu i zgoljavoscu....Postoje ljudi koji su laksi od mene i 30 kila a moj triceps je mnooogo definisaniji od njegovog......

Poslednja izmena:
Упознат сам са појмом хиперплазије мишићних влакана, она означава деобу мишићних влакана на мања влакна, и дешава се у спортовима издржљивости, aко би се комбинацијом вежби издржљивости и снаге дошло најпре до цепања мишићних влакана, па затим до хипертрофије истих, добили бисмо веће мишиће...
A што се тиче воде у мишићу, вода је неопходан састојак мишића, јер смањује трење између мишићних влакана олакшавајући тиме покрет у мишићу, хипертрофираном мишићу је зато потребно више воде.
Колико сма ја упознат, физиолошке разлике између мишића хипертрофираног боди билдингом и било којим другим спортом нема, разлика може бити у јачини и изгледу тетива, јер се у различитим спортовима тетиве различито оптерећују, као и између овојница мишића, код еластичних људи овојница мање стеже мишић...
И ја бих волео да се јави неко ко зна више о овоме...

Cuo sam za hiperplaziju misica ali sam isto tako cuo da je to samo hipoteza koja nije dokazana i koja je nemoguca.......Tj misicna vlakna ne mogu da izvrse deobu i da od 1 postanu 2,vec se moze samo postojeci broj vlakana debljati.....Ovo mi rece jedan lik sa medicine,4 ili 5a godina....

Cuo sam za hiperplaziju misica ali sam isto tako cuo da je to samo hipoteza koja nije dokazana i koja je nemoguca.......Tj misicna vlakna ne mogu da izvrse deobu i da od 1 postanu 2,vec se moze samo postojeci broj vlakana debljati.....Ovo mi rece jedan lik sa medicine,4 ili 5a godina....
Pitaj lika neka ti objasni(ako ume,sto nisam siguran)kako deluje hormon rasta na misic:whistling:

Zbog testosterona......

Upravo je testosteron kriv zbog nabacivanja misicne mase i topljenja masnog tkiva......

Zato muskarci uvek mnooogo lakse naprave veoma izrezane trbusnjake za razliku od zena iako im je genetski predisponirano da im se salo skuplja i deponuje najvise na stomaku..........

Sve je to zbog testosterona.....

Tako da covek vezbac od 110 kg ima manje sala nego zena od 45 kila verovao ili ne......

Znaci nije ishrana u pitanju nego hormon testos kao i neki drugi.....

Zato se mnooogo razlikuju i muski b bilderi koji koriste steroide (hormone a posebno testosteron) od onih koji ne koriste....Svii oni imaju slicnu ishranu i suplementaciju ali upravo steroidi ili vestacko povecavanje hormona vestackim putem tj unosenjem cini razliku...Ovo ti moze najbolje objasniti Cobi...

O tome se isto radi i kod tebe i tvoje drugarice....Znaci ti bi u tom primeru bio bilder koji koristi steroide a ona naturalni bilder..........

Hvala na objasnjenju ;)

Saznao sam da hiperplaziju misica imaju deca sve negde do puberteta - Tada se ona zavrsava i ne postoji vise umnozavanje misicnih vlakana nego koliko imas to je to samo mozes da ih debljas.......Zamislite kada bismo imali nacin da izazovemo nastavak hiperplazije.......Bili bi ogromni.....Ko zna mozda je ovo i moguce nekim steroidima.....

p.s. jel cuo neko za onu bebu koja je rodjena nabildovana i bez sala tj kao mali Roni Koulman???

Cuo sam da je imala neki poremecaj misica,tj imala je nenormalnu hipertrofiju...E sad kad bi naucnici provalili stos njene bolesti pa da se mi poigramo sa prirodom i podstaknemo to kod nas....Naravno da ne bude samo opasno po zdravlje,jer yebes sve,zdravlje je na prvom mestu.....

Saznao sam da hiperplaziju misica imaju deca sve negde do puberteta - Tada se ona zavrsava i ne postoji vise umnozavanje misicnih vlakana nego koliko imas to je to samo mozes da ih debljas.......Zamislite kada bismo imali nacin da izazovemo nastavak hiperplazije.......Bili bi ogromni.....Ko zna mozda je ovo i moguce nekim steroidima.....

p.s. jel cuo neko za onu bebu koja je rodjena nabildovana i bez sala tj kao mali Roni Koulman???

Cuo sam da je imala neki poremecaj misica,tj imala je nenormalnu hipertrofiju...E sad kad bi naucnici provalili stos njene bolesti pa da se mi poigramo sa prirodom i podstaknemo to kod nas....Naravno da ne bude samo opasno po zdravlje,jer yebes sve,zdravlje je na prvom mestu.....
Pogledaj neke clanke na netu o myostatin-u ;)

Pogledaj neke clanke na netu o myostatin-u ;)

Uh kako dobar podatak.....

Bodibilderi ovaj pojam zapamtite - MYOSTATIN

Kad njega ne bi bilo imali bi misice 400% puta vece (odokativno)....

Evo sta sam saznao:

Miostatin koji se isto naziva i rastuci diferencirajuci faktor 8,spada u grupu Transforming growth factor beta proteina.

Miostatin vrsi inhibiciju (sprecavanje) misicnog rasta i diferencijacije
(Diferencijacija je proces u toku ontogenetskog razvića kojim se ćelije ili njihove grupe menjaju morfološki i fiziološki čime se specijalizuju za obavljanje određene funkcije. Dešava se isključivo u živim sistemima i njime se postiže raznovrsnost oblika, strukture i funkcije.Kako proces diferencijacije odmiče i ćelija se približava završnom, adultnom obliku ona gubi mnoge opšte osobine među kojima i sposobnost deobe i postaje usko specijalizovana.)

Da skratim pricu - MIOSTATIN je kriv zato sto nemamo prevelike misice,pa cak ni velike.....Njegova funkcija je da ne dozvoli da misic poraste u nedogled.....

E sada stupa zanimljiv deo za nas..

Kod nekih zivotinja je primecena mutacija miostatina i te zivotinje su izgledale "prenabildovano" tj misicna masa im je bila mnooooogo veca nego misicna masa ostalih zivotinja koje nisu imale poremecaj mutacije miostatina....

Pa logicno -Ako miostatin sprecava bujanje misica a desi se mutacija miostatina tj usled mutacije miostatin NE VRSI SVOJU FUNKCIJU - DA NEDA MISICIMA DA RASTU - posledica je preeeevelika misicna masa......

Evo kako izgledaju neke zivotinje sa mutacijom miostatina

1184549726-belgian_blue.jpg

whippet.jpg

mightymouse_x600.jpg

Ovaj drugi mis ima mutaciju miostatina

Ova mutacija postoji i kod ljudi.2004.god pronadjen je decak u Nemackoj koji ima ovaj poremecaj - Mali bodibilder bez vezbanja

Liam Hoekstra rodjen 2005 u Americi takodje ima ovaj poremecaj

http://www.who-*****.com/wp-content/uploads/icons//2007/07/german.gif

http://1.***************/_XcT5uimWWkQ/SdUH3ZQY1HI/AAAAAAAAACM/pNW_7S4kVik/s200/ht_Liam_Hoekstra_01_090401_mn.jpg

http://http://4.***************/_httDYqxSniM/RuTyI6x-48I/AAAAAAAAASk/zQi4pzgm1dU/s320/sandrak.jpg

E sad meni nije jasno nasao sam i neke suplemente koji u svom nazivu sadze termio Mio,myostatin i sl.....
Jel oni deluju tako sto inhibisu miostatin????
Koliko su ti proizvodi zdravi (stetni)????
Jel se ubrajaju u suplemente ili steroide???

591-0001.jpg

Myo-T12

Myo-T12 is a myostatin modulator clinically validated to reduce average serum myostatin levels in only 12 to 18 hours with just a single serving.*

Myostatin is a protein produced by a specific gene sequence in the DNA of nearly every vertebrate animal. Controlling myostatin is the holy grail of extreme muscle growth.

MYO-T12 was developed to help men gain muscle. It is not recommended for women.

What is myostatin and why is it so important for muscle growth?

Myostatin is a protein produced by a specific gene sequence in the DNA of nearly every vertebrate animal. Controlling myostatin is the holy grail of extreme muscle growth.

Why would your body need myostatin?

It has been theorized that this vestigial control over muscle gains was needed to prevent an organism from being overly muscled and thus fall more easily to predation either because they would have been too bulky to speed away or because they just looked more delicious. So through Darwinian selection, having little or no myostatin has become exceedingly rare among animals and humans. Nevertheless those rare survivors live normal, happy, albeit well-muscled lives. As examples, the Belgian Blue bull and the Piedmontese breeds are born without the gene to produce myostatin. From a health standpoint, these animals are not at all adversely affected by the absence of myostatin.

Since we don't have much use for myostatin, is it dangerous to have none?

So far it seems that health is not affected by naturally having little or no myostatin. For example several years ago a little German boy was discovered to lack the gene for producing myostatin. It was reported in the New England Journal of Medicine and scientists have been following him for years. Thus far he is normal and healthy in every way, except for the fact that he is exceedingly well-muscled and super strong. Other athletes, like professional bodybuilder Flex Wheeler have been identified as having a dysfunctional gene for myostatin.

Are the pharmaceutical companies working on drugs to inhibit myostatin?

Yes. Drug companies are pushing hard to invent some kind of synthetic molecule they can patent. In particular the industry is hard at work developing vaccines to knock out natural production of myostatin. MYO-029 was a recombinant antibody that bound and neutralized the body's myostatin. In other words, it was an immunologic drug that caused an unnatural antibody attack on the body's own myostatin. Even at that extreme, preliminary published safety data seemed to support its relatively safe use. But research on the drug was mysteriously abandoned by Wyeth. Without being privy to the unpublished data, I can just say as a medical doctor that I don't like the idea of the vaccines because they likely would permanently eliminate all myostatin from the body in people that are otherwise used to having some. So this vaccine approach is not without concern and thus ultimate use of these types of drugs appear relatively far away and will likely be very restricted.

....NASTAVAK ko hoce vise da procita

Greske prirode.

Nisu one greske prirode - LOGICKA ZABLUDA........

One su stekle to sto imaju a nije priroda kriva za to,niti bi bile takve da se nisu bavile BB i kljukale muskim andrognim hormonima...........

Zena koja samo trenira ne moze izgledati vece od muskarca niti moze imati veliku hipertrofiju zbog veoma male koncentracije testosterona u krvi.........

P.S. Ne mesajte Fitnes takmicarke ,Bodi Fitnes i Bodi Bilding takmicarke u isti "kos"

Nisu one greske prirode - LOGICKA ZABLUDA........

One su stekle to sto imaju a nije priroda kriva za to,niti bi bile takve da se nisu bavile BB i kljukale muskim andrognim hormonima...........

Zena koja samo trenira ne moze izgledati vece od muskarca niti moze imati veliku hipertrofiju zbog veoma male koncentracije testosterona u krvi.........

P.S. Ne mesajte Fitnes takmicarke ,Bodi Fitnes i Bodi Bilding takmicarke u isti "kos"

Pa da nisu greske prirode u mozgu ne bi im padalo na pamet da od sebe prave odvratne monstrume.

Kako mislis ruzne????

Pa to je od hormona muskkih tj steroida pa im se donja vilica rasiri,dobiju Adamovu jabucicu.malo im se udebljaju jagodice i cela kontura lica dobije malo ostrije crte kao sto muskarac ima lice.....

Ali pretpostavljam da si mislio da nisu zgodne i privlacne u seksualnom smislu

Pa mislim, kad vidim zenu od 150 kg, sa misicima kao muskarcina povraca mi se od toga...
Volim i ja da vidim devojke izdefinisane, da im se ocrtavaju misici, to je druga stvar...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back