Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
iskreno, ako treba neshto za MR, bolje je uzeti dozu i po - dve, whey-a, ili neki gotov mrp, mislim da je jeftinije znatno, a opet i bolje.
a ako ti treba za vreme treningatakmichenja, onda su chokoladice/gelovi ok stvar, ali su izuzetno skupi kod nas. eventualno poruchiti preko interneta, i tamo su skupi, ali su opet dosta jeftiniji nego kod nas.

nabijanje prsljenova je obicna nebuloza,koju jaaaaaako slabo upuceni poznavaoci bodybuidinga mogu da kazu.Sani profesionalni bilderi ne idu u prilog njihovoj tvrdnji,Jer imamo medju njima divove slobno se moze reci,ljudine poput Schulerkamp-a koji su oko 190cm visoki a bar 2 decenije se bave ovim sportom.Sta je sa njegvim recimo prsljenovima?Verovatno ce reci da nije radio cucanj sada bi bio 2,5 metraz:lol:

Ljudi treba mi pomoc!!Ne znam sta da radim,hocu da smrsam..nisam debeo ali imam malo sala oko struka i na stomaku,preskacem vijacu i kad mogu idem da trcim..e sad me zanima kakva treba da mi bude ishrana.Ja jako volim da jedem hleba (sto najvise goji),jel trebam da ga izbacim iz ishrane,sta da jedem kakvi da mi budu obroci..da li da kupim neke dijetalne pahuljice da ih jedem za dorucak?

Beli secer najvise goji, pa tek onda hleb (mislim jaci je vestacki secer nego brasno). Kako si ga ubacio, tako ga izbaci iz ishrane. Ako hoces da sto pre smrsas (mislim skines salo) izbaci sve vestacke hrane i koncentrisi se na sto prirodnije hrane. Treba da nabrajam?

Zitarice (ovsene i pirinac), belo meso, govedje meso, ribe (morske, tune), dimljenog lososa mozes koristiti (mozes ga jesti tako iz kesice, lakse se apsorbuje nego pecen)... mlecne proizvode (mleko, sira, pavlake, jogurta), povrce (zelene salate itd). Po meni, najbolja je zelena salata (pomaze varenju i apsorbciji mesa - bolje ti organizam iskoristi meso uz pomoc zelene salate). Naravno, ja jedem svaki dan salate zato sto prosto obozavam. Ti ne moras... mozes ubaciti nesto drugo (svi smo drugaciji) Voce + neki vitamini (omega, lanenovo itd).

Imaj 6 mala obroka dnevno. Raspodeli ih tako da svaki obrok jedes 2 - 2,5 sata. E sad, ja praktikujem drugacije. Meni su jutarnji obroci puni uh, a kasnije se prebacujem na proteinsku hranu i uvece samo proteinske obroke i salate. Mislim... zavisi kad mi je trening i kakav je trening (jaci trening, vise UH).
Ti mozes drugacije, zavisi kako tebi odgovara. Moze svaki obrok da ti sadrzi 100g belog mesa. Zavisi... od treninga, cilja, od tebe.

Hrana ume da varira. Nutricija nije tacna nauka. I da saberes sve brojke i dalje ne znas koliko ce organizam apsorbovati svega toga. Otprilike se sve radi.

I fora je u tome, sto moras mic-po-mic da prilagodjujes ishranu i da slusas telo. I kada udjes u stos, sve postaje kao druga priroda. Kasnije samo (kako napredujes) povecavas kolicinu hrane.

Sto se tice pahuljica... ja ih praktikujem. Ponekad jedem voce umesto toga... Pahuljice ovsene ( ne one bezobrazne komercijalne sto su pune secera!) su dobre i najlakse su varljive od svih zitarica (osim braon pirindza). Pojedem ih uglavnom 60 minuta pre teskog treninga, 150g - 200g daje dobru snagu.

P.S. Kada postavis cilj, da hoces naprimer da smrsas 4 kg za meseca dana (a da jedes 6 zdravih obroka) i da trcis redovno.
Nemoj uopste za tih mesec dana jesti vestacke preradjene hrane (znaci nema secera, nema cokolada, nema hleba i slicni). Jedi sto prirodnije.
Poenta je u istrajnosti. Ljudi koji istraju sa treningom (koji ne krenu i posle 2 dana pojedu milku, i pljeskavicu) su oni koji se "zacude" krajnjim rezultatima.

I jos nesto. Nije fora da... kad istekne tih mesec dana ti odjednom dobijes plocice. Vec poenta je u tome, da svaki dan malo vise uradis nego sto si predhodno radio i dan po dan, postajes bolji/jaci (razliku bi trebao da primetis posle nedelju dana ukoliko radis dobro). I posle mesec dana, jednostavno dani se ubroje i ono sto vidis, u ogledalu je rezultat svakog jednog dana u tom mesecu.

Poslednja izmena:
Beli secer najvise goji, pa tek onda hleb (mislim jaci je vestacki secer nego brasno). Kako si ga ubacio, tako ga izbaci iz ishrane. Ako hoces da sto pre smrsas (mislim skines salo) izbaci sve vestacke hrane i koncentrisi se na sto prirodnije hrane. Treba da nabrajam?
proizvodi od belog brasna imaju veci glikemicki index od cokolade,sto znaci da je hleb opasniji od cokolade i secera

Po meni, najbolja je zelena salata (pomaze varenju i apsorbciji mesa - bolje ti organizam iskoristi meso uz pomoc zelene salate)
za ovo bih voleo da cujem neki dokaz,zbog cega?

Hrana ume da varira. Nutricija nije tacna nauka. I da saberes sve brojke i dalje ne znas koliko ce organizam apsorbovati svega toga. Otprilike se sve radi.
kako to mislis da hrana moze da varira?za ovo drugo imas BI ili bioloski index koji ti pokazuje koliko je sta iskoristljivo u organizmu,tako da ako zelis ITEKAKO mozes da znas koliko ce cega telo da apsorbuje.Uostalom zasto se pre odlucujes za izolat whey nego za koncetrat whey?Ili zasto uzimas whey a ne soya protein?

Sto se tice pahuljica... ja ih praktikujem. Ponekad jedem voce umesto toga... Pahuljice ovsene ( ne one bezobrazne komercijalne sto su pune secera!) su dobre i najlakse su varljive od svih zitarica (osim braon pirindza). Pojedem ih uglavnom 60 minuta pre teskog treninga, 150g - 200g daje dobru snagu.
tesko da ce svariti za 1 sat,2 bi bilo ok

Prvo, to sto pricas nema veze sa praksom (pogotovo BI, sto ne zna svako za to. Ponavljam zavisi od organizma. Nikad ne mozes znati tacno koliko si hrane apsorbovao. Jedini nacin da saznas, jeste ako izvadis krv pre obroka i izvadis posle obroka i uporedis, koliko je cega uslo u krvotok, toliko se i apsorbovalo) i ocigledno da malo znas o rafinisanom seceru i njegovom zavisnoscu.
Jer je mnogo stetniji od hleba i nacin kako ga organizam tretira (takodje kako utice na insulin). Ne mozes samo uporedjivati na osnovu GL indexa i zakljucivati sta je dobro po osnovu kalorija. Nutricije igraju mnogo vecu ulogu.

Drugo, dosta sam dugo na forumu i prosto takvih kao ti je bilo mali milion. Dodju ljudi koji postave pitanje i ne dobiju odgovor danima i neko dodje i resi da kaze svoje misljenje/iskustvo/zakljucke (u cilju da im pomogne - jer pre svega to je svrha svega).

I tek onda se nadju neki (koji se krili iza žbunja) da citiraju doticnog, zasto ONI misle da ne valja ono sto je on rekao. I onda doticni citira njih i nastade haos od rasprave i to u smislu:
"sta oni misle da je najbolje" vs "sta doticni misli da je najbolje".

I to uopste nije bitno. Sanse su verovatno da su oboje u pravu (kao i u nasem slucaju). Pitanje je samo razumevanje, jer mozes imati jednu stvar, da oboje komentarisemo, da imam drugacija misljenja, a da smo oboje u pravu.
Obicno dajem primer kod jedne kocke. Ja stojim sa jedne strane, preko puta mene stoji Pera a u sredini (izmedju nas) je kocka. Kocka je podeljena na dve boje. Sa moje leve strane je crvena boja, a sa desne je zuta. A posto je Pera preko puta mene, njegova leva strana je zute boje a desna je crvene. I oboje smo u pravu sa nase perspektive.

Nemam nista protiv sto si me citirao, hej ovo je forum zar ne? z:p Ali mislim da bi bilo humanije da si mu odgovorio na pitanje, umesto da citiras ostale kada pokusaju da pomognu. I ako citiras mene i mislis da ce ga moj savet upropastiti, onda barem citiraj i reci sta ti mislis da bi trebao da radi, da dobije ono sto zeli.

Ocito je da mislis da si upucen u bodybuilding vise nego sto jesi,ali ipak nisi,jer brkas loncice i poklopcice.Jer kada bi znao sta je glikemicki index i zasto je on vazan po pitanju lucenjainsulina iz pankreasa ne bi napisao to sto si napisao.Nemam pojma odakle si iskopao paralelu sa kalorijama,ali je zabavno.

Kao drugo,nisam znao da si vidovit pa znas da sam ja bio ovde i video post a nisam hteo da odgovrim nego vrebao tebe iz zasede.
A kao trece vidim da si usled nedostataka dokaza za tvoje tvrdnje i odgovora na moja pitanja,krenuo u diskreditaciju na osnovu kvalifikacije nekoga ko te ceka na krivini(iza zbunja),sto zaista otkriva dosta o pobudi posta

Pozdrav ljudi.Krenuo sam pa me zanima sta mislite o ovom programu!(zapravo idem vec dve nedelje ali mi je program los pa sam ovaj nasao na netu)

ponedeljak:grudi,biceps
utorak: odmor,
sreda:ledja,triceps
cetvrtak: odmor
petak:ramena,trapez
subota:noge,trbusnjaci
nedelja: odmor

Samo me jos zanima koliko treba vezbi i serija za neki misic.Npr ja sam radio za grudi "benc" sa bucicama pa isto na kosoj klupi,pullover i propadanja(sve po 4 serije).Biceps sam radio uzmem onu krivudavu sipku (stvarno se izvinjavam sto nzm imena vezbi nadam se da cete razumeti na koje mislim :/) pa radim , zatim uzmem dva tega pa naizmenicno dizem,zatim na skotovoj klupi (isto sa sipkom) i jos neku.

Poslednja izmena:
Ako radish takav split, nema potrebe za chetvrtim danom (ramena, trapez), poshto kada radish grudi, dosta pogadjash prednje rame (bench press, potisak buckama i tako), srednje i zadnje mozesh da ubacish sa nogama, a trapez radi sa ledjima, nema potrebe da odvajash, poshto ovim splitom ne forsirash pojedinachno grupe mishica, zato je i pogodan split za pochetnike.

Shto se tiche vezbi, kombinuj ih kolko je moguce...
Npr ako jedne nedelje radish ravni benchpres, razvlachenje na kosoj klupi, propadanje, sledece nedelje radi kosi benchpres, razvlachenje na ravnoj klupi, i recimo kontrakosi bp.
Radi vezbe tako da pogodish svaki deo mishica (gornji i donji deo grudi, vlakna sa strane, kada radish noge, da odradish quad, zadnju lozu, list, itd... i trudi se da ne radish vishe vezbi sa isti mishic, odnosno ako radish zgibove za ledja, nema potrebe da radish na lat mashini)

Ok,al npr ove dve nedelje sam isao pet puta nedeljno, pa mi ova tri puta deluje malo.Ali ako je isti efekao kao i ovom prvo navedenom treningu nije mi problem.Npr. mogao bih i da ubacim i bicikl utorkom i cetvrtkom sa trbusnjacima.A trapez necu ni da radim, ne volim uopste taj misic:S.I samo me jos zanima ja sam do sada radio za svaki misic 4 vezbe po 4 serije po 10 ponavljanja.Jel to ok?Video sam neke programe gde se neki misici rade sa samo tri vezbe ili tako nesto.

pa recimo biceps ide 2 glave.. shta ce ti 4 vezbe za njega? 2-3 je sasvim dovoljno.
5 dana treninga (posebno sa takvim splitom) za pochetnika je previshe, a organizmu je potrebno dosta odmora.
Ako se vec drzish tog splita, 3 dana je sasvim dovoljno, makar neko vreme, dok ne udjesh u shtos :)

Ljudi planiram da kupim onu spravu za sklekovr,trbusnjake,sklekove i zgibove(zove se gladiator ili tako nesto)..... mislim da je sasvim ok,ono da moze da se lepo izdefinise covek....treba mi neko strucno misljenje dali da je uzimam ili ne.....???? unapred hvala :)

Ljudi planiram da kupim onu spravu za sklekovr,trbusnjake,sklekove i zgibove(zove se gladiator ili tako nesto)..... mislim da je sasvim ok,ono da moze da se lepo izdefinise covek....treba mi neko strucno misljenje dali da je uzimam ili ne.....???? unapred hvala :)

Mislim da je ta sprava malo skuplja..sve sto ti treba je vratilo..sklekeri..par budzica i ovo sto ja trazim ako neko zna gde se moze naci nek javi na pp
7-7373_w.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back