Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ok...pa da imace sam aktivan sportista i uspeo sam za 2 meseca da se sredim...
Krenuo sam pocetkom septembra sa ovim trbusnjacima sa tegom..
Sto se tice ishrane: 4 obroka dnevno, uravnotezeno meso, voce, povrce, sve osim slatkog, i jako slanih stvari...Ne koristim nikakvu hemiju...
Samo treba biti uporan! Ja sam kad sam tek pceo da radim, svaki dan posle treninga podizao majicu i gledao da li se nesto primecuje :zcepanje: dok nisam shvatio da moram biti uporan i da se moram truditi...
Radim razlicite vrste trbusnjaka, regularne, kose...uradim dnevno oko 5 serija po 8-10 ponavljanja...radim i sklekove i zgibove, sve zajedno...
Ipak ja mislim da su ovi moji trbusnjaci sjajni s obzirom na to da imam 14 godina...:D

Vidi se da imas 14 god.....
5 serija po 8 - 10 trbusnjaka su nista - NULA - ZERO - 0.....

Ja koji imam sloj sala preko stomaka i koji mrzim da radim trbusnjake i ne radim ih redovno mogu izmesta (znaci 1 serija) da uradim 50 - 60 na onoj kosoj klupi u teretani......

To se samo za ledja,rame grudi itd radi od 8 do 10 trbusnjaka bez obzira koliko radis serija dzabe kad ti posle 8mog puta stanes.......

Naime misici su misici svi su isti svi misici imaju vlakna sporog i brzog trzaja ali usled evolucije majmune u coveka neki misici su poceli da se ponasaju I REAGUJU DRUGACIJE od drugih,neki su se evolutivno manje upotrebljavali neki vise.......

Tako da podlaktice,listovi i trbusnjaci (KOJE SU MALE MISICNE GRUPE osim trbusnjaka cija namena nije snaga vec agilnost) su specificne misicne grupe koje se intenzivno koriste svakog dana kod sasvim obicnog prosecnog coveka koji se i ne bavi fizickim aktivnostima.....
Ovi misici su se navikli na opterecenje i da bi rasli moraju se dodatno opteretiti - sto vise ponavljanja sa ne bas velikim tezinama,pogotovo trbusnjaci.....

Lako je odraditi za triceps (koji se maltene i uopste ne koristi kod obicnog coveka) ili ledja ili grudi tesku vezbu,2,3, serije po 6 ponavljanja - i oni ce rasti....Ali to ne vazi za podlaktice listove i trbusnjake.......Ove misicne grupe ne reaguju toliko na velike tezine kao npr ledja vise reaguju ne ucestalost pokreta nego na tezinu..........

Zato ne stavljajte nikakve tegove na stomak pri trbusnjacima,tako je veoma lako dobiti kilu jer se tu musculus rektus abominis direktno opterecuje,kosina klupe je sasvim dovoljno opterecenje......Mislim koja je poenta stavljati teg na stomak - Ne treba ti snaga misica stomaka,stomakom se nista ne dize,treba samo da lepo izgleda........Znaci sto vise ponavljanja i NAJVAZNIJE OD SVEGA STO VISE AEROBNOG TRENINGA I PRAVILNE ISHRANE ALI ISHRANE TIPA STO VISE PROTEINA STO MANJE PROSTIH SECERA UVECE A NE "TVOJA URAVNOTEZENA ISHRANA" (to mi deluje kao junk food)......

LEPO SAM OBJASNIO NAJVECI MIT U VEZBANJU - DA RADJENJE TRBUSNJAKA PRAVI IZGLED "PLOCICA"!!!!!!NIJE TACNO - VEZBE SAMO JACAJU TRBUSNI ZID,A AEROBNI TRENINZI "PRAVE PLOCICE".......

Zato klinci ne tripujte se sa tegovima na trbusnjacima u 12,5 godina da ne biste dobili kilu nego radite 4 vezbe po pet serija po 100 ponavljanja iz cuga,sa low carb dijetom i svaki dan po 10 km trcanja 30 min preskakanja vijace pA DA VIDITE KAKVE TRBUSNJAKE IMA DA IMATE - 4 PACK:hvala:

Poslednja izmena:
Nikog drugog ne zanimaju moji trbusnjaci, smrc, smrc :D :D :D

Pa pravi muskarci se interesuju i komentarisu najvise ledja ramena ruke.......A samo se gejevi loze na trbusnjake......tako da pazi se ako neki gej vidi da pricas mnogo o trbusnjacima ima da te spopadne....:rotf:

Naime u filmovima gejevi su obicno prikazani kao zgoljavi nejaki momcici ma malecnim ramenima i ledjima i rucicama ali TRBUSNJACI NAJBITNIJE DA SE VIDE........Jer ribe kao ribe najvise vole na muskarcu da vide trbusnjake a posto su gejevi - ribe u telu muskarca onda i oni imaju slican ukus - paze na liniju i samo trbusnjaci da im se vide a ako ima malo veci biceps odma mu to lose i grozno i bljak i deluje mu varvarski i anti gejevski.......

A i ovi manekeni - pola su gejevi a pola hermafroditi.......

pa ne znam ,ja sad radim sa bucicama:4 serije po 10-12 ponavljanja..

Dobro je......

Stim sto ces ubrzo morati da menjas bucice jer se misic izuzetno brzo navikne na opterecenje i formu pokreta pa prestaje da raste i napreduje,vec se samo odrzava takav kakav je........Znaci mozes da radis jos 100 godina sa tom tezinom misic ima da ti i posle 100 godina bude toliki kao sad - VRLO PROSTO - ZASTO DA RASTE I TROSI VISE AMINOKISELINA UGRADJUJUCI U NJEGA KAD NIJE POTREBNO,KAD SVE MOZE DA PODIGNE I SA OVOM TEZINOM......

To ti je najvaznija filozofija.......Ljudsko telo je takvo da nista nece uraditi ako ne mora......Isto je i sa salom - to nam je ostalo jos od majmuna - telo nece trositi salo onako bez veze - pre ce trositi i razgradjivati misic koji mu ne treba toliki,a SALO CE CUVATI AKO TELO DODJE U PRETECE STANJE OD IZGLADNJIVANJA - nesto slicno kao kod medveda - salo se cuva u zadnjoj liniji kao sigurnost da organizam ne umre od gladi....Tako je slicno i kod coveka samo u manjoj meri.....

Ako nisi u stanju da odes u teretanu (kinta obaveze - ali ja bi ti preporucio jer mozda si talenat kako si mi dao svoj opis) onda bar pravi varijacije u pokretima kod vezbi tj radi sto razlicitije vezbe i polozaji ruku i radi vise ponavljanja mada to i nema neke preterane koristi........

Bar da kupis teze bucice ako ne mozes u teretanu......Mada opet odes u grad 3 put i popijes 2,3 pica - eto je clanarina u teretani za mesec dana - stanovista sam da teretana do 1000 din uopste nije bacanje para......plus to je socijalna okolina pa ti se otvaraju nove mogucnosti.....

Nadam se da razumes moje postove pogotovo kad neki put koristim medicinske i ostale termine zza koje mozda ne znas,ali ja se stvarno trudim kad god mogu bilo kom da pomognem sto se teretane tice,jer osecam tako,volim sve vezano za nju i prosto se osecam bolje kad nekom pomognem jer i ja zivim za to (pored ostalih stvari)

Pa pravi muskarci se interesuju i komentarisu najvise ledja ramena ruke.......A samo se gejevi loze na trbusnjake......tako da pazi se ako neki gej vidi da pricas mnogo o trbusnjacima ima da te spopadne....:rotf:

Naime u filmovima gejevi su obicno prikazani kao zgoljavi nejaki momcici ma malecnim ramenima i ledjima i rucicama ali TRBUSNJACI NAJBITNIJE DA SE VIDE........Jer ribe kao ribe najvise vole na muskarcu da vide trbusnjake a posto su gejevi - ribe u telu muskarca onda i oni imaju slican ukus - paze na liniju i samo trbusnjaci da im se vide a ako ima malo veci biceps odma mu to lose i grozno i bljak i deluje mu varvarski i anti gejevski.......

A i ovi manekeni - pola su gejevi a pola hermafroditi.......
Znaci onda sam ja gej sto imam trbusnjake? :confused:
Ne bih se bas slozio sa tvojom teorijom kolega....
Po mom misljenju, svako ima prava da radi sta god zeli sa svojim telom, kako god zeli (pa cak i gde god zeli). Niko nema prava da sudi ostale po tome.

Ako si naprimer masovan, i imas velike ruke, velika ledja, mislim da je potpuno suludo komentarisati druge vezbace koji su mrsavi (sa trbusnjacima) kako ih opisujes. Zasto?
Zato sto svaki covek na svetu ima nesto sto ga privlaci, ne zelimo svi iste stvari - svi smo drugaciji ;) I pazi sad kljucnu poentu ovoga:

Neko moze da zivi sa pivskim stomakom, neko voli masu, neko voli definiciju, neko voli samo trbusnjake, nekog je briga sto je debeo, hoce samo da ima velike ruke i ledja.

Dakle, svi oni imaju opravdane razloge u glavi "zasto" to rade. Da li je pitanje iskustva, drustva, misljenja, navike, predrasude, verovanja (sta god). I iskreno da ti kazem, nijedan od ovih nacina koji sam boldirao nije "pogresan" ili je "suludan". Jedino je suludo komentarisati tako nesto, jer se time nista ne postize.

Najbolje sto mozemo uraditi jeste da pomognemo ljudima kojima treba pomoc i savet :ok:

Zli...pazi...donekle si u pravu...ali trbushnjaci PRAVE plochice... a aerobni trening (ili HIIT, ko shta vec koristi, mozda i neshto trece), uz low carb ishranu omogucava da se te plochice VIDE!
Tako da, da bi imali dosta izrazene plochice na trbushnom zidu, potrebno je raditi i vezbe za trbushni deo, i imati kvalitetnu ishranu, uz evenutalno i aerobni trening.
Drugo, 50-60 trbushnjaka u seriji... nikad nisam video poentu toga... jer ako se fokusira forma dok se radi trbushnjam, i dizesh se stomakom, a ne ledjima ili cimanjem, 20-25 ponavljanja u seriji sa manjim opterecenjem je sasvim dovoljno, da osetish da ti gori trbushni zid, i da se dobro razvija...
Isto je i sa listovima... nikada ne radim vishe od 20 ponavljanja po seriji, i zaista nikad nisam osetio potrebu za vishe...
Jer dokle god je forma izvodjenja vezbe dobra, i opterecenje odovarajuce, organizam ce sam otkazati posle odredjenog broja ponavljanja! (naravno, ne preporuchuje se da se uvek sve vezbe rade do otkaza... zna se kada se shta i kako radi...)

Znaci onda sam ja gej sto imam trbusnjake? :confused:
Ne bih se bas slozio sa tvojom teorijom kolega....
Po mom misljenju, svako ima prava da radi sta god zeli sa svojim telom, kako god zeli (pa cak i gde god zeli). Niko nema prava da sudi ostale po tome.

Ako si naprimer masovan, i imas velike ruke, velika ledja, mislim da je potpuno suludo komentarisati druge vezbace koji su mrsavi (sa trbusnjacima) kako ih opisujes. Zasto?
Zato sto svaki covek na svetu ima nesto sto ga privlaci, ne zelimo svi iste stvari - svi smo drugaciji ;) I pazi sad kljucnu poentu ovoga:

Neko moze da zivi sa pivskim stomakom, neko voli masu, neko voli definiciju, neko voli samo trbusnjake, nekog je briga sto je debeo, hoce samo da ima velike ruke i ledja.

Dakle, svi oni imaju opravdane razloge u glavi "zasto" to rade. Da li je pitanje iskustva, drustva, misljenja, navike, predrasude, verovanja (sta god). I iskreno da ti kazem, nijedan od ovih nacina koji sam boldirao nije "pogresan" ili je "suludan". Jedino je suludo komentarisati tako nesto, jer se time nista ne postize.

Najbolje sto mozemo uraditi jeste da pomognemo ljudima kojima treba pomoc i savet :ok:

Ma ok ja komentarisem globalno......A globalno jeste tako....Gejevi i pederikasti manekeni u 90% izgledaju tako....

onaj klinja navalio komentarisite moj stomak kazite nesto za moj stomak,znaci nikog nije briga za moj stomak - pa mi sve to delovalo malo gejevski.....ko da pricao za doope a ne za stomak

Ma ok ja komentarisem globalno......A globalno jeste tako....Gejevi i pederikasti manekeni u 90% izgledaju tako....

onaj klinja navalio komentarisite moj stomak kazite nesto za moj stomak,znaci nikog nije briga za moj stomak - pa mi sve to delovalo malo gejevski.....ko da pricao za doope a ne za stomak
Pa sta sako sam navalio na trbusnjake? Mislim da ces videti retko kojeg 14 godisnjaka, sa ovakvim plocicama.
Mene interesuju trbusnjaci i to je moja stvar.
Nisam radio NIKAKVE aerobne treninge i slicno samo radeci trbusnjake sam ovo postigao.
Tebi ako se nesvidja, nemoj citati i kraj.

A za to da li sam gej ili nisam, pitaj moju ribu!

Ma dobro bre ok,sta si se nalozio nista ja nisam rekao za tebe direktno ali to je cinjenica......E sad ti ako imas six pack ne znaci da si gej to je los silogizam

Primer
Svi ljudi su ziva stvorenja
Sva ziva stvorenja su ljudi

Druga premisa nije tacna....

Tako i silogizan koji je logicki dosledan nije istinit
u tvom slucaju primer

Gejevi imaju plocice
DR House ima plocice
Konkluzija : DR House je gej!!!!

Ovo je primer da je silogizam tacan logicki ali nije istinit sto znaci da nije istina da si gej....A ti si to izgleda zakljucio koristeci ovakav tip zakljucivanja - A=>B ali B ne=>A

Eto vidis kako i preko nauke logike moze da se dokaze da nisi gej a ne da pitamo tvoju devojku........

A to sto imas trbusnjake a ne radis aerobne treninge to je zato sto si jos mlad rade ti hormoni rasta i testosa u najvece a hormon rasta prosto prozdire masnocu tako da maltene i ne treba puno da upraznjavas aerobne treninge koliko kasnije (ali opet bolje da upraznjavas) A ti nemoj oko 25 da radis aerobne treninge pa da vidis kako ima da se nasvinjis - i salo ide s'godinama......

Nista lose nisam mislio.....Ja sam tu da pomognem svakom ko hoce....

Poslednja izmena:

A sta se ti zahvaljujes jel si drveni advokat neciji.....To sto ja nisam znao da volis ili treniras TKD pa sam te indirektno uvredio nekim izjavama na onoj temi ne znaci sad da na ovoj temi treba da kontriras sve sto je vezano za mene bez obzira dal bio u pravu ili ne.....

LJUDI MORATE BITI OBJEKTIVNI NEPRISTRASNI I DA ISKLJUCITE EMOCIJe AKO HOCETE DA STEKNETE NEKA ZNANJA/UMENJA/NAVIKE

Ja npr imam obicaj da nekog "iznapljujem" na nekoj temi zesce a onda da ga na drugoj temi ishvalim do besvesti jer je u pravu.......NE SMETE DELOVATI U AFEKTU I EMOCIONALNO RAZMISLJATI.....Ja nekog mogu da mrzim iz dna duse ali kada je u pravu skidam mu kapu,nema veze kakav odnos ja sa njim imam,a ne neko kad mi postane manje simpatican da sve zivo hejtujem sta on kaze i da teram inat - kao naudio sam mu nesto - samo povecavate bes u sebi dzabe

Ma dobro bre ok,sta si se nalozio nista ja nisam rekao za tebe direktno ali to je cinjenica......E sad ti ako imas six pack ne znaci da si gej to je los silogizam

Primer
Svi ljudi su ziva stvorenja
Sva ziva stvorenja su ljudi

Druga premisa nije tacna....

Tako i silogizan koji je logicki dosledan nije istinit
u tvom slucaju primer

Gejevi imaju plocice
DR House ima plocice
Konkluzija : DR House je gej!!!!

Ovo je primer da je silogizam tacan logicki ali nije istinit sto znaci da nije istina da si gej....A ti si to izgleda zakljucio koristeci ovakav tip zakljucivanja - A=>B ali B ne=>A

Eto vidis kako i preko nauke logike moze da se dokaze da nisi gej a ne da pitamo tvoju devojku........

A to sto imas trbusnjake a ne radis aerobne treninge to je zato sto si jos mlad rade ti hormoni rasta i testosa u najvece a hormon rasta prosto prozdire masnocu tako da maltene i ne treba puno da upraznjavas aerobne treninge koliko kasnije (ali opet bolje da upraznjavas) A ti nemoj oko 25 da radis aerobne treninge pa da vidis kako ima da se nasvinjis - i salo ide s'godinama......

Nista lose nisam mislio.....Ja sam tu da pomognem svakom ko hoce....

U redu, sve je ok ;)
Hvala na pomoci :)

A sta se ti zahvaljujes jel si drveni advokat neciji.....To sto ja nisam znao da volis ili treniras TKD pa sam te indirektno uvredio nekim izjavama na onoj temi ne znaci sad da na ovoj temi treba da kontriras sve sto je vezano za mene bez obzira dal bio u pravu ili ne.....

LJUDI MORATE BITI OBJEKTIVNI NEPRISTRASNI I DA ISKLJUCITE EMOCIJe AKO HOCETE DA STEKNETE NEKA ZNANJA/UMENJA/NAVIKE

Ja npr imam obicaj da nekog "iznapljujem" na nekoj temi zesce a onda da ga na drugoj temi ishvalim do besvesti jer je u pravu.......NE SMETE DELOVATI U AFEKTU I EMOCIONALNO RAZMISLJATI.....Ja nekog mogu da mrzim iz dna duse ali kada je u pravu skidam mu kapu,nema veze kakav odnos ja sa njim imam,a ne neko kad mi postane manje simpatican da sve zivo hejtujem sta on kaze i da teram inat - kao naudio sam mu nesto - samo povecavate bes u sebi dzabe

Razumem sta si hteo da kazes ovim ali nisi dobro rekao, jer:
Emocije ne mozes iskljuciti, mozes samo da ih ne pratis. Misli prouzrokuju emocije ;)
Emocija prouzrokuje "akciju". Ljudi 99% vremena deluju na nacin kako se "osecaju".
Naravno, tako smo dizajnirani da funkcionisemo i sve je okej pod tim. Mada, ponekad je dobro napraviti koji izuzetak.

I ako vecina ljudi zeli da ponisti naviku, odmah da kazem da je to nemoguce. Navika se samo moze zameniti sa drugom navikom. Naprimer navika lezanja (pijanstva, jelo junk fooda) moze se zameniti sa dobrim navikama (trening, zdrava ishrana).
I ovako nas organizam deluje: Prvo ce podsvest da pati (podsvest je inace odgovoran za emocije) i to ce da se odrazi na organizam kao jedna neugodnost.

Zato i neki ljudi koji godinama nisu bili aktivni (pa cak vazi za one koji mesecima nisu nista radili) osete ovo kad zapocnu trening. Isti primer je kod ljudi koji svaki dan jedu cokoladu i ne pojedu 3 dana, odmah osete tu "neugodnost". Vecina njih zbog ovog i odustane.
Kljucna poenta je istrajati u svojim mislima, imati cilj i KONSTANTNO misliti o onome sto zelite. I lepota toga je, sto vremenom podsvest pamti te dobre navike i emocionalno ih poveze. I zato, je otprilike potrebno 21 dan (da zamenite stare navike novim).

I rezultat toga je da uzivate u treningu i u tome sto radite.

Tek kada dobijete takvo stanje uma (da se emocionalno povezete sa tim sto radite) to je jedan znak da ste zamenili naviku i rezultati dolaze mnogo lakse i brze.

Receno je da: "U pocetku mi formiramo navike, kasnije one nas"

P.S. Kada kazem "emocionalno povezete" mislim sa emocijama radosti, zahvalnosti, uzbudjenja, entuzijazma, strasti. A ne besa, frustracije, krivice, mrznje itd.

Poslednja izmena:
Razumem sta si hteo da kazes ovim ali nisi dobro rekao, jer:
Emocije ne mozes iskljuciti, mozes samo da ih ne pratis. Misli prouzrokuju emocije ;)
Emocija prouzrokuje "akciju". Ljudi 99% vremena deluju na nacin kako se "osecaju".
Naravno, tako smo dizajnirani da funkcionisemo i sve je okej pod tim. Mada, ponekad je dobro napraviti koji izuzetak.

I ako vecina ljudi zeli da ponisti naviku, odmah da kazem da je to nemoguce. Navika se samo moze zameniti sa drugom navikom. Naprimer navika lezanja (pijanstva, jelo junk fooda) moze se zameniti sa dobrim navikama (trening, zdrava ishrana).
I ovako nas organizam deluje: Prvo ce podsvest da pati (podsvest je inace odgovoran za emocije) i to ce da se odrazi na organizam kao jedna neugodnost.

Zato i neki ljudi koji godinama nisu bili aktivni (pa cak vazi za one koji mesecima nisu nista radili) osete ovo kad zapocnu trening. Isti primer je kod ljudi koji svaki dan jedu cokoladu i ne pojedu 3 dana, odmah osete tu "neugodnost". Vecina njih zbog ovog i odustane.
Kljucna poenta je istrajati u svojim mislima, imati cilj i KONSTANTNO misliti o onome sto zelite. I lepota toga je, sto vremenom podsvest pamti te dobre navike i emocionalno ih poveze. I zato, je otprilike potrebno 21 dan (da zamenite stare navike novim).

I rezultat toga je da uzivate u treningu i u tome sto radite.

Tek kada dobijete takvo stanje uma (da se emocionalno povezete sa tim sto radite) to je jedan znak da ste zamenili naviku i rezultati dolaze mnogo lakse i brze.

Receno je da: "U pocetku mi formiramo navike, kasnije one nas"

P.S. Kada kazem "emocionalno povezete" mislim sa emocijama radosti, zahvalnosti, uzbudjenja, entuzijazma, strasti. A ne besa, frustracije, krivice, mrznje itd.

Ovo sto si ispisao cini mi se kao da sam vec ucio i mislim da si prepisao iz srednjoskolske slikovnice psihologija za drugi razred gimnazije..............A tek na faxu se vidi da nije to samo tako zrno belo i da ne moze sve tako knjiski da se primeni po teoriji iz knjige jer je covek jedan veoma cudan fenomen koji je nepredvidiv TAKO DA CELA PSIHOLOGIJA NIJE NIKAD DOKAZALA NESTO 100% kao fizika matematika itd.....

A mislim da 99% ljudi koji "stvarno" vezbaju i idu u teretanu ne idu iz navike i slicnih Frojdo-Jungo-Ajzenko-Adlero muckalica iz psihologije vec zbog ljubavi,ljubavi prema sportu prema vezbanju,prema izgradnji svog tela......Samo ljubav moze naterati coveka da vezba zapisuje sta jede pazi se i tripuje se oko svega toga....
I nema tu navike....kada vezbamo luci se serotonin hormon srece i jos neki hormoncici i mi osecamo zadovoljenje tako da je odlazak u teretanu na vezbanje na neki nacin i drogiranje hormonima srece.............

Nemam ja nista protiv da se neko ne slaze samnom, dodjavola... ovo je forum pre svega. Ali kada kazem da je mleko "belo" i posle toga neko dodje i kaze mi "Ma batali bre, kakvi stapovi za pecanje... mleko jeste belo" zaista ne vidim poentu cele price :confused:

Prvo, moj savet ti je da bolje malo procitas moje postove, i razmislis. Jer koji god sam pisao, veruj mi nije bezveze :) Mozda ti se cini bezveze (jer imas drugacije misljenje, navike, zakljucke, iskustva, predrasude i pre svega znanja) ali veruj, nije.
Drugo, ako cemo iskreno, i to sto pises pokupio si sa nekog sajta, ili mikijevog zabavnika.
Ako cemo jos iskrenije, jezik koji trenutno govoris i nazivas ga "srpski", nije tvoj - vec si ga nasledio. Rukopis koji pises, slova koje vidis - nista nije nase, mi mislimo da jeste. Pa o cemu je rec, ako sam procitao tridesetak knjiga o psihologiji, kvantnoj fizici, navikama i napisao na takav nacin da deluje da nije moje? Koga briga izmedju ostalog, svi izvlacimo pouke na cudne nacine. Bitno je da ih iskoristimo.

Covek nije cudan fenomen. Uglavnom ljudi neke stvari ne mogu da vide od pocetka pa ih zato nazivaju "slucajnim", "cudnim" i "srecnim" ali sve se desava sa razlogom.
Psihologijom mozes zaista videti kakve ce covek imati rezultate za 1 godinu, 5 godina ili 10 godina na nacinom kojim deluje. Po meni, to zvuci na matematiku.

A mislim da 99% ljudi koji "stvarno" vezbaju i idu u teretanu ne idu iz navike i slicnih Frojdo-Jungo-Ajzenko-Adlero muckalica iz psihologije vec zbog ljubavi,ljubavi prema sportu prema vezbanju,prema izgradnji svog tela......Samo ljubav moze naterati coveka da vezba zapisuje sta jede pazi se i tripuje se oko svega toga....
I nema tu navike....kada vezbamo luci se serotonin hormon srece i jos neki hormoncici i mi osecamo zadovoljenje tako da je odlazak u teretanu na vezbanje na neki nacin i drogiranje hormonima srece
Ocigledno da ne znas nista o psihologiji, zasto onda kometarises na prvom mestu?
Verovao ili ne, ali ti vezujes pertle sa navikom. Kako znam? Lepo, zato sto mozes pricati sa nekim i raditi to ne pomisljajuci na to.
Covek je bice NAVIKE. Covek se lako navikava i prilagodjuje i na one stvari koje ne voli i na one stvari koje voli. Ne treba ti mnogo pameti da skontas to.
Kada radis nesto sa uzivanjem, to ti postaje navika i cinis je lakse nego kad si u depresiji, zato sto radis sa enzuzijazmom, strascu, radoscu (za sve sto sam nabrojao).
I kao sto sam rekao, DOBRE EMOCIJE (da, i ljubav spava medju njima) su kljuc uspeha.

Ali postoji jos nesto izmedju toga za uspeh, kao naprimer:

1. Ambicija
2. Vera
3. Cilj
4. Vizija
5. Svrha
6. Fokus
7. Istrajnost

Nema me....nesto mi puca veza ta ko da......zamenjujte me ako neki pocetnik dodje sa pitanjima....

p.s.kupio sam BB casopis MAXX i u njemu lepo objasnjen clanak kako mleko TREBA DA SE PIJE NOCU pred spavanje iz mnogo razloga a da je to sto sadrzi laktozu i da se od njega mnogo goji jedna obicna PREDRASUDA kao i mnoge stvari u BB........Tako da sam se setio onda kad niste dali onom liku da pije mleko uvece a ja sam mu lepo predlozio 10 balanca i 2 case mleka pa u krevet!

Napisacu clanak cim nadjem slobodnog vremena

Nemam ja nista protiv da se neko ne slaze samnom, dodjavola... ovo je forum pre svega. Ali kada kazem da je mleko "belo" i posle toga neko dodje i kaze mi "Ma batali bre, kakvi stapovi za pecanje... mleko jeste belo" zaista ne vidim poentu cele price :confused:

Prvo, moj savet ti je da bolje malo procitas moje postove, i razmislis. Jer koji god sam pisao, veruj mi nije bezveze :) Mozda ti se cini bezveze (jer imas drugacije misljenje, navike, zakljucke, iskustva, predrasude i pre svega znanja) ali veruj, nije.
Drugo, ako cemo iskreno, i to sto pises pokupio si sa nekog sajta, ili mikijevog zabavnika.
Ako cemo jos iskrenije, jezik koji trenutno govoris i nazivas ga "srpski", nije tvoj - vec si ga nasledio. Rukopis koji pises, slova koje vidis - nista nije nase, mi mislimo da jeste. Pa o cemu je rec, ako sam procitao tridesetak knjiga o psihologiji, kvantnoj fizici, navikama i napisao na takav nacin da deluje da nije moje? Koga briga izmedju ostalog, svi izvlacimo pouke na cudne nacine. Bitno je da ih iskoristimo.

Covek nije cudan fenomen. Uglavnom ljudi neke stvari ne mogu da vide od pocetka pa ih zato nazivaju "slucajnim", "cudnim" i "srecnim" ali sve se desava sa razlogom.
Psihologijom mozes zaista videti kakve ce covek imati rezultate za 1 godinu, 5 godina ili 10 godina na nacinom kojim deluje. Po meni, to zvuci na matematiku.

Ocigledno da ne znas nista o psihologiji, zasto onda kometarises na prvom mestu?
Verovao ili ne, ali ti vezujes pertle sa navikom. Kako znam? Lepo, zato sto mozes pricati sa nekim i raditi to ne pomisljajuci na to.
Covek je bice NAVIKE. Covek se lako navikava i prilagodjuje i na one stvari koje ne voli i na one stvari koje voli. Ne treba ti mnogo pameti da skontas to.
Kada radis nesto sa uzivanjem, to ti postaje navika i cinis je lakse nego kad si u depresiji, zato sto radis sa enzuzijazmom, strascu, radoscu (za sve sto sam nabrojao).
I kao sto sam rekao, DOBRE EMOCIJE (da, i ljubav spava medju njima) su kljuc uspeha.

Ali postoji jos nesto izmedju toga za uspeh, kao naprimer:

1. Ambicija
2. Vera
3. Cilj
4. Vizija
5. Svrha
6. Fokus
7. Istrajnost

Borise, jako lijepo receno. Citala sam tvoje postove i vidim da se bas dobro razumijes, pogotovo u vezi zdrave ishrane. Htjela sam da ti postavim par pitanja o ishrani, ako ikako mozes da mi pomognes. Nova sam na forumu, pokusala sam da ti posaljem private message, ali nije moglo. Hvala unaprijed! ;)

Ja bih te posavetovao da postavish svoja pitanja ovde, slobodno!
Dobicesh vishe odgovra i pomoci, a i mozda ima neko ko bi postavio slichna pitanja kao ti, pa moze imati korist od toga :)
Zato i postoji ovaj deo foruma,da se shto vishe pomogne ljudima da se obrazuju vezano za ovu tematiku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back