bRu zLi
Poznat
- Poruka
- 9.401
E ok...pa da imace sam aktivan sportista i uspeo sam za 2 meseca da se sredim...
Krenuo sam pocetkom septembra sa ovim trbusnjacima sa tegom..
Sto se tice ishrane: 4 obroka dnevno, uravnotezeno meso, voce, povrce, sve osim slatkog, i jako slanih stvari...Ne koristim nikakvu hemiju...
Samo treba biti uporan! Ja sam kad sam tek pceo da radim, svaki dan posle treninga podizao majicu i gledao da li se nesto primecujedok nisam shvatio da moram biti uporan i da se moram truditi...
Radim razlicite vrste trbusnjaka, regularne, kose...uradim dnevno oko 5 serija po 8-10 ponavljanja...radim i sklekove i zgibove, sve zajedno...
Ipak ja mislim da su ovi moji trbusnjaci sjajni s obzirom na to da imam 14 godina...![]()
Vidi se da imas 14 god.....
5 serija po 8 - 10 trbusnjaka su nista - NULA - ZERO - 0.....
Ja koji imam sloj sala preko stomaka i koji mrzim da radim trbusnjake i ne radim ih redovno mogu izmesta (znaci 1 serija) da uradim 50 - 60 na onoj kosoj klupi u teretani......
To se samo za ledja,rame grudi itd radi od 8 do 10 trbusnjaka bez obzira koliko radis serija dzabe kad ti posle 8mog puta stanes.......
Naime misici su misici svi su isti svi misici imaju vlakna sporog i brzog trzaja ali usled evolucije majmune u coveka neki misici su poceli da se ponasaju I REAGUJU DRUGACIJE od drugih,neki su se evolutivno manje upotrebljavali neki vise.......
Tako da podlaktice,listovi i trbusnjaci (KOJE SU MALE MISICNE GRUPE osim trbusnjaka cija namena nije snaga vec agilnost) su specificne misicne grupe koje se intenzivno koriste svakog dana kod sasvim obicnog prosecnog coveka koji se i ne bavi fizickim aktivnostima.....
Ovi misici su se navikli na opterecenje i da bi rasli moraju se dodatno opteretiti - sto vise ponavljanja sa ne bas velikim tezinama,pogotovo trbusnjaci.....
Lako je odraditi za triceps (koji se maltene i uopste ne koristi kod obicnog coveka) ili ledja ili grudi tesku vezbu,2,3, serije po 6 ponavljanja - i oni ce rasti....Ali to ne vazi za podlaktice listove i trbusnjake.......Ove misicne grupe ne reaguju toliko na velike tezine kao npr ledja vise reaguju ne ucestalost pokreta nego na tezinu..........
Zato ne stavljajte nikakve tegove na stomak pri trbusnjacima,tako je veoma lako dobiti kilu jer se tu musculus rektus abominis direktno opterecuje,kosina klupe je sasvim dovoljno opterecenje......Mislim koja je poenta stavljati teg na stomak - Ne treba ti snaga misica stomaka,stomakom se nista ne dize,treba samo da lepo izgleda........Znaci sto vise ponavljanja i NAJVAZNIJE OD SVEGA STO VISE AEROBNOG TRENINGA I PRAVILNE ISHRANE ALI ISHRANE TIPA STO VISE PROTEINA STO MANJE PROSTIH SECERA UVECE A NE "TVOJA URAVNOTEZENA ISHRANA" (to mi deluje kao junk food)......
LEPO SAM OBJASNIO NAJVECI MIT U VEZBANJU - DA RADJENJE TRBUSNJAKA PRAVI IZGLED "PLOCICA"!!!!!!NIJE TACNO - VEZBE SAMO JACAJU TRBUSNI ZID,A AEROBNI TRENINZI "PRAVE PLOCICE".......
Zato klinci ne tripujte se sa tegovima na trbusnjacima u 12,5 godina da ne biste dobili kilu nego radite 4 vezbe po pet serija po 100 ponavljanja iz cuga,sa low carb dijetom i svaki dan po 10 km trcanja 30 min preskakanja vijace pA DA VIDITE KAKVE TRBUSNJAKE IMA DA IMATE - 4 PACK

Poslednja izmena: