Zabranjena_Arheologija
Aktivan član
- Poruka
- 1.104
Pozdravi ih 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
meni ne...
nemoj da kombinujesh ledja + noge! jer nijedan od ta dva treninga necesh dobro uraditi... tj ako uradish dobro ledja, organizam nece biti u stanju da isprati trening za noge...
al recimo da probash: grudi, noge, off, ruke, off, ledja, off.
mozesh u te off dane da ubacish kardio ili trbushnjake ili shta god...
gledaj da imash dovoljno odmora, tj ovako nekom raspodelom imash vremena da odmorish ono malo shto cesh opteretiti ruke za vreme treninga grudi i tako...
inache vezba sa buckama se zove 'potisak bucicama'
kratko i jasno
drugo, gledaj da radish vezbe tako da pogodish svaki deo mishica... npr nepotrebno je raditi i potisak buckama i bench... tj ako radish potisak buckama, onda ubaci kontra kosi bench, ili tako neshto... i onda sledece nedelje zameni, ili neshto drugo odradi, da bi pogodio i donji deo grudi. gledaj da ne radish vishe vezbi sa isti deo mishica. nepotrebno ga umarash, a ne postizesh mnogo veci efekat, a ostaje neki drugi deo mishica netreniran.
E da, da znas sad koristim glutamin zbog oporavka bas zbog grudi i tricepsa kojima nije zgodan plan![]()
pa znash kako... ja radim split, grudi/ledja, off, noge/stomak, off, ruke/ramena, off, off, pa ispochetka. i trening mi traje 45-75 min... zavisi od tempa, vezbi koje radim u toj nedelji, tj krugu i tako...
na http://exrx.net/ mozesh videdi razne splitove, programe, i vezbe detaljno opisane, kako se pravilno izvode, i koji tachno mishic pogadjaju, pa po tome mozesh odrediti vezbe koje da radish, tj napraviti svoj program.
za glm svakako ide preporuka, mada ne znam u kojoj ga kolichini pijesh... treba malo podebljati doze u odnosu na one koje preporuchuje proizvodjach...
pa znash kako... ja radim split, grudi/ledja, off, noge/stomak, off, ruke/ramena, off, off, pa ispochetka. i trening mi traje 45-75 min... zavisi od tempa, vezbi koje radim u toj nedelji, tj krugu i tako...
na http://exrx.net/ mozesh videdi razne splitove, programe, i vezbe detaljno opisane, kako se pravilno izvode, i koji tachno mishic pogadjaju, pa po tome mozesh odrediti vezbe koje da radish, tj napraviti svoj program.
za glm svakako ide preporuka, mada ne znam u kojoj ga kolichini pijesh... treba malo podebljati doze u odnosu na one koje preporuchuje proizvodjach...
pa mislim da uzimam prvih ~mesec dana po 5g kao sto pise na kutiji [4.5] a sledeci mesec da dupliram taman da uklopim ovu kutiju od 500g na dva meseca... i elite whey koji vec sadrzi dosta bcaa...mislim da ce biti dobro
hvala na savetima
bojim se da tih 5g i necesh osetiti uopshte...
sa nekim prosechnim, rekreativnim vezbanjem, pozeljno je 20-225-30g dnevno, a ako imash dosta jache treninge, onda i vishe... ja sam dok sam imao para za to, koristio 60g glm dnevno i 45g bcaa... sada koristim samo bcaa... ***... nemam para za glm... ne tolko da bi mogao efikasno da ga koristim...
glutamin je glutamin... ne razlikuju se mnogo... sve je to l-glm i to je ok... a dymatize ima jachu cenu samo zbog imena... mada nije njihov glm nishta bolji od nr THE Glutamin-a ili tako neke manje poznate firme.
naravno, furaj onako kako si u mogucnosti![]()
pa preskup je bash zato, shto 10g dnevno nije dovoljna doza, da bi se osetilo njegovo pravo dejstvo... meni je kanta od 2kg trajala 2 meseca, a uzimao sam samo u dane treninga...
zato sam i prestao da ga koristim...
sada imam samo neke najosnovnije stvari, i poneku egzotiku....
Whey, bcaa, omega3, zma, beta-alanin, kre-alkalyn. i to je to... i naravno multivitaminerale![]()
pozdrav ljudi imam pitanje ... zanima me da li gubim tezinu preko vode ili stvarno topim salo ..
hranim se u bar 4 obroka .. npr jucerasnji dan: doruckovao sam 2 paradajza, 2 kuana jaja, casu jogurta i malo sira ... uzinao 2 jabuke, rucao i vecerao oko 100g govedine sa dosta salate (krastavac, pradajz), i uvece sam uzeo malo visanja ..... sto se tice treninga, 3 x nedeljno radim hiit, 1:1 30 sec oko 13-16 intervala, i 3x nedeljno vezbe snage ali ne u teretani nego kod kuce (sklekovi, propadanja, cucnjevi).. doduse imam program za resistance trening ali on ukljucuje tako te vezbe
pre nekih 2 nedelje (mozda manje) sam imao skoro 78 .. danas imam 74 .. ? poz
kolko ja vidim chovek je siguran da gubi kilograme, samo ne zna da li iz vode ili iz sala... shta mu prichate da gubi kg![]()
![]()
elem, uglavnom prvo odlazi vishak vode, tako da je veoma moguce da si prvo izbacio deo vode, a uz takve treninge, i relativno malo proteina, sve su shanse da je otishao i deo mishica.. naravo i salo ide, ali morash malo da pojachash mesto, da bi ti konstitucija mishica ostala ne promenjena, tj da ne bi njih 'mrshavio'. inache ne brini za vodu, onda odlazi i vraca se...samo budi uporan, i oticice i ono glavno - masne naslage!!