Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e, da, shto se tiche ishrane, shta preporuchujete?

br.1 nemoj uzimati nikakve preparate(mozes multi vitamine ili ako si uvece toliko umoran
da nemozes da zaspis mozes uzeti magnezijum sumece tablete lakse ces spavati)
ali ti verovatno jedes povrca i voca tako da ti APSOLUTNO nisu potrebni ¨
br.2 nemoj jesti nikakve slatkise(ako hoces brze rezultate znaci nista od grickalica) ni cips
ni sokove slatke,ni pivo,ni viski mozes cocacolu light ali i to nemoj puno
br.3 nemoj jesti puno hleba,uvece nemoj jesti uopste hleba (posle 8 uvece nije
preporucljivo jesti nista ),nemoj jesti puno sira dobija se holesterol isto vazi za
zumanca i ne puno mleka 1L na dan je puno (jedna solja je ok)

Sta smes jesti hmmmm ako zivis u gradu bice ti lakse u gradu se jede manje i ne toliko masno sta god da jedes nije opasno ali ako si na selu trebalo bi da jedes sto manje svinjetine i NE jagnjetine,pilce meso jaja(belanca) to je ok
Ali jesces ti sve od mesa ali u malim kolicinama jesces voce i povrce i pices puno vode preko dana uvece nemoj puno jer bices gladan

Ako se drzis onoga gore sta nesmes + dzoging za mesec dana videces rezultate

a evo ti i tabela sa namirnicama i znaces gde ima secera i masti to je za tebe interdit

http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx

Poslednja izmena:
ja bih samo napomenula da treba da unosi malo vise proteina,sto zbog upala,sto zbog bolje ishrane... :D
kao i da se isteze nakon trcanja,cisto zbog opustanja misica i kracih upala... ;)

Joga je odlicna za istezanje, probaj :)
Iskreno receno, kad god imam prilike da pricam sa ljudima (rodjacima, drugovima, prijateljima..) koji imaju otvoren um (znaci voljni su da isprobaju tudje ideje i da zapitkuju svoja misljenja) ja im preporucim jogu.
Jer je kick ass :)

Joga je odlicna za istezanje, probaj :)
Iskreno receno, kad god imam prilike da pricam sa ljudima (rodjacima, drugovima, prijateljima..) koji imaju otvoren um (znaci voljni su da isprobaju tudje ideje i da zapitkuju svoja misljenja) ja im preporucim jogu.
Jer je kick ass :)

nisam probala jogu,ali mozda hocu... :D probala sam pilates,tu ima elemenata joge... super je.. :D
sta ti mislis o pilatesu? posto se druzim sa instruktorkom pilatesa kod nas u teretani,ona me pozove cesto da dodjem na neki njen cas (besplatno naravno,drugarski :super: ) ...i mogu ti reci da deluje lako,ali nije...i bas te lepo opusti... uz teretanu fenomenalno... :D

Mislim da je super za zene :) I ima nekih dobrih elemenata koji se mogu iskoristiti. Vidis to sam i ja mislio da deluje "lako" medjutim obrnuto je i to je znak da treba sve probati :) Preferiram jogu zato sto ima fenomenalna staticna istezanja (od kojih ladno u pocetku imas jaku upalu). Recimo ja ranije kad sednem i ispruzim noge na podu, nisam mogao da dohvatim stopala, sada predjem stopala za 15 cm vise.

Poslednja izmena:
Mislim da je super za zene :) I ima nekih dobrih elemenata koji se mogu iskoristiti. Vidis to sam i ja mislio da deluje "lako" medjutim obrnuto je i to je znak da treba sve probati :) Preferiram jogu zato sto ima fenomenalna staticna istezanja (od kojih ladno u pocetku imas jaku upalu). Recimo ja ranije kad sednem i ispruzim noge na podu, nisam mogao da dohvatim stopala, sada predjem stopala za 15 cm vise.

:super:

u pravu si... ja ih ne predjem bas za 15 cm vise,ali 5 cm sigurno... :cool:
moracu da vezbam jos da te stignem... :lol:

hmmm...moj savet ti je da HIIT praktikujesh sa kardio vezbama (trchanje ili bicikl), a tabata trening sa 'natural' vezbama, odnosno vezbama bez tegova!! jer ako praktikujesh hiit ili tabatu sa tegovima vrlo lako moze doci do teshkih povreda, usled prirode samog treninga...

Posto ne vidim nijednu temu slicnog sadrzaja, postavio bih pitanje ovde...nije rec o bildovanju ali rekreacija svakako jeste.
Bavim se poslom koji zahteva desetocasovno (minimum) sedenje za pisacim stolom ( pred racunarom uglavnom). Dakle ako ne gledam u monitor, onda citam literaturu, izvestaje, zapisujem kontrolu izlaza itd..
Pre par meseci su se javili prvi problemi, a sada postaju sve jaci. Imam bolve u vratu, ramenima, kicmi (u centralnom i gornjem delu).
Imate li savet koje vezbe bih mogao da praktikujem, jer ovako vise ne ide. Trudim se da sedim pravo, da drzim ramena u pravilnom polozaju, ali vise ne pomaze.
Sta da ojacam i kako?
I da napomenem vaznu konstataciju: fizicki sam veoma neaktivan i vec odavno ne dizem nista teze od kasike!
Molim za konkretan savet!

hmmm...moj savet ti je da HIIT praktikujesh sa kardio vezbama (trchanje ili bicikl), a tabata trening sa 'natural' vezbama, odnosno vezbama bez tegova!! jer ako praktikujesh hiit ili tabatu sa tegovima vrlo lako moze doci do teshkih povreda, usled prirode samog treninga...

... nisam te bas najbolje razumeo ? radim hiit trcanjem pored toga, ako si na to mislio ... ?

Posto ne vidim nijednu temu slicnog sadrzaja, postavio bih pitanje ovde...nije rec o bildovanju ali rekreacija svakako jeste.
Bavim se poslom koji zahteva desetocasovno (minimum) sedenje za pisacim stolom ( pred racunarom uglavnom). Dakle ako ne gledam u monitor, onda citam literaturu, izvestaje, zapisujem kontrolu izlaza itd..
Pre par meseci su se javili prvi problemi, a sada postaju sve jaci. Imam bolve u vratu, ramenima, kicmi (u centralnom i gornjem delu).
Imate li savet koje vezbe bih mogao da praktikujem, jer ovako vise ne ide. Trudim se da sedim pravo, da drzim ramena u pravilnom polozaju, ali vise ne pomaze.
Sta da ojacam i kako?
I da napomenem vaznu konstataciju: fizicki sam veoma neaktivan i vec odavno ne dizem nista teze od kasike!
Mogli ste otvoriti novu temu i postaviti pitanje, ali nije problem prodiskutovati ovde.
Dakle, ja nisam doktor (niti cu ikada biti) ali jednostavno imam svoj koncept misljenja koji me je dodjavola dobro sluzio tokom poslednjih godina.
Ocigledno da je u pitanju manjak aktivnosti u vasem slucaju. Kada ste napomenuli da ODAVNO niste digli nista osim kasike, nekako mi je u roku od sekunde kroz moj um, prosao jedan stari flashback. I setio sam se nivoa udobnosti.

Znate sta je nivo udobnosti?

Vecina nas sigurno zivi poprilicno dobar zivot. Mislim.. frizider je pun, imamo dobar krevet za spavanje, finansijski smo ok (poplatimo racune, imamo za hranu, ustedjevinu itd). Na fitnes nivou, osecamo se ok, mada svake godine nam postaje sve teze i izgled nam je prosecan (zavisi kako kod koga). Ljubavna veza nam je takodje bezbedna. I sve nam je nekako prosecno.

I covek u toj situaciji bi pomislio "zasto da menjam ovo?" ili "svidja mi se kako jeste". Ovo je razlog zasto vecina ljudi ne zeli da vezba. Jednostavno uzivaju ili vole kako TRENUTNO JESU. Oni ne znaju da reklamiraju svoju glupost. Jer u zivotu nista ne stoji na mestu, sve na svetu raste ili umire.

Dakle, ako se nadjete u zivotu da Vam je ok, da ste se smirili - vi umirete. Drugim recima propadate.

Kad god osoba prestane da se forsira, napreze, rizikuje - on prestaje da raste.

I evo kljuc cele price. Kada se zadovoljite sa zivotom bez rizika, forsiranja, istegljivanja vi ste sve sto cete ikada biti.

Dakle, Vi mozda pomislite da Vas boli vrat odjednom ili "u poslednje vreme" kada je aktuelno pocelo da Vas boli momenat kada ste doneli odluku da necete dizati nista teze od kasike. Razlika je sto tada niste osetili bol. Problem je sto ste se javili kad je poceo bol. Mislim na psiholoskom nivou, ljudi kada iskuse bol tek onda preduzimaju nesto. Pijanica ostavlja alkohol kada mu jetra izgori, pusac kada mu doktor kaze da ima rak, covek prestaje da jede rafinisan secer kada dobije dijabetes. Kupujemo voce tek kada se prehladimo i tako dalje....

I ja ne zelim nikog da grdim ovom pricom, jednostavno otvaram oci. Jedini nacin da eliminisete bol jeste ako donesete odluku da cete celog zivota izbegavati nivo udobnosti i aktuelno napredovati.

Kazete da niste odavno nista dizali, ja bih vam preporucio da krenete sa STAROM SKOLOM.
Dakle sa vezbama koji su tu GODINAMA! Sklekovi, trbusnjaci, ledjni, zgibovi, trcanje, cucnjevi BILO STA. Vezbe koje ce vam povecati broj otkucaja, prosiriti vene, nabiti kondiciju, pritom osecati se i funkcionisati bolje!

Bez obzira koliko imate godina, kako trenutno izgledate, vezbe su esencijalne za vas problem. To je melem za ranu u Vasem slucaju. Ja bih vam preporucio da gledate na Youtube vezbe za sklekove, trbusnajke itd ima ih na gomile za rekreativce. Ako vam nesto nije jasno mozete i dalje postaviti pitanje.

Sta da ojacam i kako?
za vreme tog 10ochasovnog posla... pravi bar 10 pauza od po 2-3-4-5 minuta... iskoristi ih da se proshetash, protegnesh, umijesh, provetrish prostoriju i tako...
inache, svaka vezba istezanja ce ti pomoci...probaj jogu, pilates ili tako neshto... verujem da ce ti prijati. takodje probaj da odvojish vremena recimo 2-3 puta nedeljno da odesh na plivanje... prijace ti.

A sta mislite o biotech-u,i njegovim proizvodima?

Ja bas wolim tu firmu,ali swi govore za njega da je los.

E da wam kazem,biotech ima par proizvoda sto nisu skupi.I gramaza je mala.I samo zato sto neki prozivodi nisu skupi,odmah je losa firma,niko je nece.

Njihov %100 iso whey,koji po jednoj porciji ima 20 grama proteina,a porcija je 25 grama,je weoma dobar.

E sad,cena tri kg tog proteina,kosta 7500 i nesto dindzi.E za taj protein nisam cuo losa misljenja,a znate zasto? Zato sto je skup,a samim tim i kvalitetan :)

Ne mogu da werujem,swi govore da je los,a nije.

A dyma je skup,pa ga swi koriste.E sta cena swe uradi xD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back