Cafe "Welcome To The Machine"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jutro! :uja:

I'm a dog person.

Ali nemam psa :rida:
Jer mama mrzi sve što potiče iz flore i faune. :roll:
Zato često kažem da bih brata mijenjala za cuku :lol: (šala, naravno)

Da se razumijemo, volim ja i mačke, ali psi su....psi :D

cute-puppy-236601.jpg

Jutro Banz!

Ali nemam psa :rida:
Jer mama mrzi sve što potiče iz flore i faune. :roll:
Zato često kažem da bih brata mijenjala za cuku :lol: (šala, naravno)

Pa ako imaš mesta da ih držiš i ako si odgovrna,ne vidim razlog zašto ne bi držala.

Da se razumemo i ja volim više pse i imao sam skoro jednog.Uvek sam više cenio vernost od bilo čega,a mačke to nisu.Ali da te mačka zavoli treba mnogo truda,dok psi nisu zanovetala i njih je lako pripitomiti.Meni se mačak(najstariji) sam popne na leđa i to dok stojim i onda mi leškari na ramenu,dok ja hodam po kući,a za to treba, da mačka baš ima poverenja u tebe.

Nego, predloži majci nešto

Poslednja izmena:
Jutro Banz!

Pa ako imaš mesta da ih držiš i ako si odgovrna,ne vidim razlog zašto ne bi držala.

Da se razumemo i ja volim više pse i imao sam skoro jednog.Uvek sam više cenio vernost od bilo čega,a mačke to nisu.Ali da te mačka zavoli treba mnogo truda,dok psi nisu zanovetala i njih je lako pripitomiti.Meni se mačak(najstariji) sam popne na leđa i to dok stojim i onda mi leškari na ramenu,dok ja hodam po kući,a za to treba, da mačka baš ima poverenja u tebe.

Nego, predloži majci nešto

Pa majka bi me zajedno sa psom izbacila iz kuće. Je l' ti to dovoljno dobar razlog? :mrgreen:
+ živimo u stanu. Ništa, jedino rješenje mi je da se udam za nekog sa velikim dvorištem :think:

:rotf: da da, to bi je oduševilo :lol:
Dobro jutro I tebi,koju rasu psa bi volela da čuvaš?

Pa, nisam probirljiva puno.. Možda neki haski ili labrador.

Baš sam juče na TV gledala emisiju o zanimljivoj vrsti pasa- kombinacija labradora i pudlice.

90

:zaljubljena:

Pa majka bi me zajedno sa psom izbacila iz kuće. Je l' ti to dovoljno dobar razlog?
živimo u stanu. Ništa, jedino rješenje mi je da se udam za nekog sa velikim dvorištem

Manje rizičnije ti je da letiš, ovako sa cukom napolje,nego da se udaš zbog psa.

Pa, nisam probirljiva puno.. Možda neki haski ili labrador.

Meni se više sviđaju haskiji.Lepši su,a i mogu da te vuču na sankama, ako imaš dovoljn broj.:sanke:

Ma prošvercuj nekoga,pa ga

Poslednja izmena:
Ae sad kad smo počeli priču o prog infekcijama da kažem samo zašto je to tako. Prog rok po formi i koncepciji deluje idealno čoveku 21. veka. Realizovan instrumentima našeg doba (za razliku od simfonijskih, većim delom formiranih pre 19. i tokom 19. veka), oslobodjen predeterminisanih klišea harmonijskih progresija i fraza (poput mainstream džezza), kao i otvorenom multi-thread strukturom (odmak od AABA forme) i lomljenjem ograničenja koja je rok ipak imao, deluje vrlo zavodljivo i intelektualno. Međutim, i pored svih tih obećavajućih propertisa, muzička implementacija je najčešće vrlo plitka jer prog, kao što rekoh, ima vrlo zahtevne propertise.

Pored gomile pretencioznih, nepotrebnih i obeshrabrujućih unisa, brejkova, hi-tech-a, banalnih i patetičnih melodija... malo toga suvislog ostaje.i opstaje..

Kao žanr je svojstven mlađim, ambicioznim ljudima, složenije i zahtevnije artističke percepcije..., mada većina listenersa ne pravi bitnu razliku između skupa i sistema te dozvoljavaju da im se provuku kvazi-prog forme nepotrebno ih zavodeći pa se neretko dešavaju lutanja i skretanja u razna žanrovska slepa creva…

Prog je sjajan kao prelazna forma jer ima veliki edukativni potencijal, kako za muzičare tako i za listenerse. Transformacije se najčešće dešavaju prema fjužn pravcima ili prema ozbiljnoj muzici. Kao opasno zavodljiv, prog rok neretko konvertuje radoznao i kreativan duh u neukrotivo egoistično-narcisoidni … što je prava šteta... U tu zamku sam i ja upao... pa sada mislim da sam Apolon i da su mi muze haremske ljubavnice.....Ovo su ujedno razlozi zašto je prog u mnogim "ozbiljnim" krugovima veoma underrated...

E sada, kad je meni jedan stariji, iskusniji i veoma, veoma dobar muzičar ispričao sličnu priču pitao sam ga: Dobro, neka je i tako, ali šta se nudi kao alternativa. Slego je ramenima i rekao: pa nema.

Evo jedan primer totalnog proga bez greške i bez mane. Kompleksno, sentimentalno... savršeno... totalna muzika.
... dosadno mi je da slušam i nešto iz 2010. ... za sedamdesete da ne pričam... dobro... pamtim melodije kao slon... mogu da ih reprodukujem u originalu bukvalno bez uređaja ... slušalica i tako to... što bi se reklo na sveću..:hahaha:... ubacili mi mp3 plejer u glavu kad sam bio mali :mrgreen:... pa zašto bih gubio vreme da slušam ponovo? Zato ne prestajem da tragam za novim stvarima.

@ Bonzai de si ti? Planiram da te pitam za jedan savet... ali to ću kasnije.

Ovo je moj Seve (Sever)

2hdz5uv.jpg

Braon Haski, star je 2 godine i neviđeni je poltron... smešan je koliko poltroniše...

Sever je nasledio Vuka koji je bio pravi vuk... Vuka vuka su nam oduzeli zato što je bio pravi vuk i moj ćale ga je prošvercovao iz Nemačke... komšije se obeznanlie kad su ukapirale da je vuk... tj .kad je sa godinu i nešto po celu noć dozivao vučice :hahaha:, a bio je dobroćudniji od deteta... dobro je Vuk, srećan je tamo negde sada .......:rida:

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam Spartancu sređivala frizuru, vidi kako nam je lep! (samo još da nam kaže ko je ovo na avataru )

Karen za frizuru ću ti se odužiti ... nekako... ne moram baš ovde sve da napišem ;)

Kako bre ne znate ko je na vatataru :hahaha: pa to je najzabavniji roker koji je hodao planetom... i čovek koji je nosio narandžaste majce i pantalone :mrgreen:

... čudan naslov ... ali valjda oni znaju.

Kanzas? Pa šta znam... vrlo malo prog roka ima tu...glupo je u procentima ... ali ne više od 10%...ostalo je hard rok... nekako mi je isuviše ravno i kockasto sve to... Dobro reče Zlatousti "sviraju kao neki prog"... i to je to....Koliko me "pale" se vidi iz toga da ovde osim Dust in the Wind koji sam jednom negde zalepio kao link ništa više od Kazasa nisam preporučiva... a i zašto bih ... nije previše uzbudljivo a i zna se na pamet....

Verovatno zato i volim da ih slušam jer nema mnogo eksperimentisnaja sa zvukom,vlada ravnoteže između instrumentala i pevljivog dela,dok u progu ima dosta instrumentala, ako se ne varam i to jako čudnog,valjda da ožive sam tekst.
Zlatousti treba da napusti ostrvo zvano Sedamdesete da napravi taj hrabri iskorak i da vidi šta ima novo... nema veze koji žanr je u pitanju. Meni je ekstremno dosadno da slušam Dust in the Wind ... dosadno mi je da slušam i nešto iz 2010. ... za sedamdesete da ne pričam... dobro... pamtim melodije kao slon... mogu da ih reprodukujem u originalu bukvalno bez uređaja ... slušalica i tako to... što bi se reklo na sveću..... ubacili mi mp3 plejer u glavu kad sam bio mali ... pa zašto bih gubio vreme da slušam ponovo? Zato ne prestajem da tragam za novim stvarima.

Pa slušam
, pa proceni jel za baciti,ali nešto mi se javlja da jeste.

Meni pesma sa tekstom poput Dust In The Wind, nikada ne može da dosadi,jer za mene je tekst srce svega,a zavisi i način na koji se isti izvodi,u kom pravcu muzike,od glasa onoga ko ga peva.Čoveče imaš li ti maštu,pevaš li možda kada slušaš nešto,pišeš li sam nešto ,kad te dotakne pesma ili samo juriš za novim stvarima!

Ako ima nešto slično poput Dust in the Wind od novije mjuze,daj mi link, ja ću slušati i još ću te blagosoviti,da uvek imaš kvalitenu opremu dok tragaš,da nikada nemaš posla sa lemilicom i kalajem.

A tragam i ja za novim stvarima,ali u prošlosti, jer skoro sam i počeo da slušam onako intezivno muziku,pa su za mene svuda crne rupe.Primetio sam ja da kačiš nove stvari,a staro vadiš kad se zezaš,ali Simple znaš li ti koliko stvari ima,a dosta nas nije ni čulo za njih?Zato slobodno preporuči nešto staro,što smatraš da ne treba da zaobiđemo.z;)

Sever je nasledio Vuka koji je bio pravi vuk... Vuka vuka su nam oduzeli zato što je bio pravi vuk i moj ćale ga je prošvercovao iz Nemačke... komšije se obeznanlie kad su ukapirale da je vuk... tj .kad je sa godinu i nešto po celu noć dozivao vučice , a bio je dobroćudniji od deteta... dobro je Vuk, srećan je tamo negde sada .......

Sever ti je nemam reči!

Moji su samo držali neke neugledne kuce,što naš narod pogrdno naziva SODŽ ili DODŽ,ali ja sam ih sve voleo i oni mene.Imali su moji polu vučijaka,kojeg je moj otac našao u vučicinom leglu,kad ova nije bila tu.Izabrao ga je tako što ga je ovaj ugrizo za ruku,a naslušao sam se raznih stvari oko njega.Ubili su ga lovci malo pre moga rođenja, iako je bio miran kao jagnje.Poslednja kuca je nastradala zato što je branila kuću,od onih džukela po dva metra, koje su nasrtale na ljude i klale stoku,malo pre nego što su njih ubili,a bio je visok negde oko pola metra.Jednostavno nemam sreće sa kucama i više ih ne držimo,samo mace.

Poslednja izmena:
Neko nije pazio na času, a ovaj genijalni član vaše zajednice je dao ovde baš dobre definicije prog roka kao i savršen primer. Možda je level malo high ali ne može jednostavnije. Drugo, na onoj temi 2013.............. ima top lista koja nije bez veze takva kakva je, samo treba neko da čita i presluša linkove.

Kada stignem genije,ali mnoge stvari su za pucati sebi u glavu.I još ih guraš ljudima na nos,oćeš da nas nosiš na duši!z:p

A sada ....posle Zappe će vam puštim jednu stvar a zove se .... u prevodu sa engleskog "Ja znam tvoj sekret"... čudan naslov ... ali valjda oni znaju.

A ova pesma mu dođe nešto, kao recepat za savršenu osvetu.z:mrgreen:

Zlatousti nemam reči ... oborio si me sa nogu... sve si u pravu... al` eto trebao je neko da mi otvori okice.

Čoveče imaš li ti maštu,pevaš li možda kada slušaš nešto,pišeš li sam nešto ,kad te dotakne pesma ili samo juriš za novim stvarima!

Maštu nemam ni trulog atoma.. kad sam bio mali pao sam na glavu i taj centar mi je od onda mrtav skroz... gledali na skeneru i kažu nema nade... za pevanje ne pevam ... nemam ni glas ni sluh ... možda mi je i to posledica povrede ... za pisanje ... šta da ti kažem ... funkcionalno sam nepismen ... a nemam ni maštu... izgubljen slučaj.... ali živeti se mora....

Evo nešto ... ne zna se da li je staro ili novo ... a drnda gitaru tamo neki Steve Vai... folirant.

Zlatousti nemam reči ... oborio si me sa nogu... sve si u pravu... al` eto trebao je neko da mi otvori okice.

Maštu nemam ni trulog atoma.. kad sam bio mali pao sam na glavu i taj centar mi je od onda mrtav skroz... gledali na skeneru i kažu nema nade... za pevanje ne pevam ... nemam ni glas ni sluh ... možda mi je i to posledica povrede ... za pisanje ... šta da ti kažem ... funkcionalno sam nepismen ... a nemam ni maštu... izgubljen slučaj.... ali živeti se mora....

Naravnao da sam u pravu,video sam ja da nisi ti odavno baš čist! A svako najbolje poznaje sebe i verovatno si izostavio neke podatke koje te baš ono blate,a mi iz ovoga priznanja, treba da vidimo skromnog i zaostalog tipa, verovatno zbog pada i da osetimo sažaljenje.No way ružičasti,mene slomiti nećeš laskanjem!

I što se glasa tiče, priznaću ti nešto.I ja očajno pevam,ali kad pevam navučem zavese,zaključam vrata i pevam kolko mi grlo dozvoljava i zasta je dobar osećaj.Neki udaraju u džak, da bi se smirili,pucaju se u teretani,izađu na vazduh,a ja pevam...svako ima svoj ventil.

Evo nešto ... ne zna se da li je staro ili novo ... a drnda gitaru tamo neki Steve Vai... folirant.

Šta bre neki Steve Vai?Čovek Amerikanca znači dušmanin,jer svi su oni za nas dušmani.z:lol:

Radio sa čovekom sa narandžastom majicom u periodu od 1980 to 1982,tekstopisac i gitarista,prodao preko 15 miliona abuma,rođen tačno 1960,znači još smo i generacija.Ima još mnogo,mnogo stvari o njemu,koje zna wiki,ali ne i ja.Iskreno prvi put čujem za nega,a Zapa mi je poznat odnekud,ali nisam znao da li čovek popravlja računare ili drži školu latino plesa, onako za lepe oči.

Svirka mi se dopala i slušam je drugi put,a vrovatno i treći. z:shock:

na 4.30.

Poslednja izmena:
Uočivši i spoznavši svoju zabludelu prirodu, čemu iskreno zavaljujem Zlatoustom, upustih se u istraživanje uzbudljivog i nepoznatog akustičkog sveta dalekih šezdesetih... osećaj je kao da se penjete na lticu od 300 metara bez sigurnosnog užeta... znoj, strah, uzbuđenje, adrenalinske varnice pršte na sve strane... neviđena zabava i avantura.... te otkrih ovaj predivni spot muzičkog genija i virtuoza na gitari Bobana Dilana...

... evo satima sam nepomičan i ustreptao... neprekidno stišćem dugme replay.. replay... replay... katatonija...

taj mekani, nazalni Bobanov voice uništava želju da čujem bilo šta drugo... da poželim bilo šta drugo... osim da me sahrane sa beskonačnim loop engineom koji će, i kad mi se kosti stope sa zemljom i postanu jedno, neprestano komandovati replay... replay... replay... Mr. Tambourine Man... pa tako do kraja vremena...

... taj Bobanov gitarski rad se ne može uporediti ni sa čim... jer je neponovljivo virtuozan.... Steva I, Steva II, Martone, Howe, Spinner, Kotzen, Gilbert, Johnson, Canada, West, Alex :mrgreen: mogu samo da mu se klanjaju... da plaču bespomoćni i nemoćni da dostignu Bobanovu virtuoznost... sudbina ...*****... nekome da sve ... nekome ništa. Bog kad je delio gitarske karte sve kečeve je sasuo Bobanu ... ostalima koske i dvojke.

Pogledajte ovaj ekstremno zabavni spot do kraja... udubite se u razdragana lica publike... svakim damarom tela svog pokazuju koliko se žestoko zabavljaju ... Boban i publika su se stopili u jedno biće, radost, zabava i život im je zajednički imenitelj... neponovljivo... ja jednostavno ne mogu da prestanem da gledam i upijam svu tu energiju ovog spektakla.... e to je demonstracija života, muzike i umetnosti...

Još jednom zahvaljujem Zlatoustom što me je malo uputio u ove, meni neznane, muzičke svetove... avantura... zlatousti imaš li još koji savet... kupio si me za sva vremena.

... evo satima sam nepomičan i ustreptao... neprekidno stišćem dugme replay.. replay... replay... katatonija...

Vidš kako si se raspisao kao lud,emocije pršte ne sve strane.A Dilan ti je....:konfete:

Još jednom zahvaljujem Zlatoustom što me je malo uputio u ove, meni neznane, muzičke svetove... avantura... zlatousti imaš li još koji savet... kupio si me za sva vremena.

Možda još koje raplay ,ali ima još stvari koje su jako zarazne...adrenalin će ti dostići stepen ključanja,krv će ponovo stići do tvog srca operisanog od emocija i bićeš osoba kojoj su oprošteni sve gresi iz njegovog sadašnjeg,a i prošlih života,a možda i zapevaš Knocking On The Heaven's Door,jer verujem da si bliži Bogu nego ikada.

Još neke pesme za tebe,pune nepredvidvosti,sa jako zakukuljenom pričom,gde se klupko počne odvijati,samo kad se slušaji iznova i iznova....prog je sam blesnuo,a ovo su stvari koje će večito sijati i osvetljavati čovečanstvu put do nebesa...

Uživaj Simple! :heart:

Vidš kako si se raspisao kao lud,emocije pršte ne sve strane.A Dilan ti je....:konfete:

Možda još koje raplay ,ali ima još stvari koje su jako zarazne...adrenalin će ti dostići stepen ključanja,krv će ponovo stići do tvog srca operisanog od emocija i bićeš osoba kojoj su oprošteni sve gresi iz njegovog sadašnjeg,a i prošlih života,a možda i zapevaš Knocking On The Heaven's Door,jer verujem da si bliži Bogu nego ikada.

Još neke pesme za tebe,pune nepredvidvosti,sa jako zakukuljenom pričom,gde se klupko počne odvijati,samo kad se slušaji iznova i iznova....prog je sam blesnuo,a ovo su stvari koje će večito sijati i osvetljavati čovečanstvu put do nebesa...

[/SPOILER]

Ja muziku više ne kačim... pogotovo ne onaj glupi prog koji mi se sve više gadi kako sam čuo Dorse, Dilana, Dženis i tako to... Zlatousti daj nešto novo ... ups.... izvini ...daj nešto staro.

Ej Zlatousti ja tek sad ukapirao što ti je nik takav... pa tebi čoveče zlato iz usta teče... imaš li zlatan zub možda? Pa svaka ti je zlatna... a muzika? ... muzika i izbor kojim me mađijaš i driblaš mi vijuge danas je akrobacija magije...tako je lagano i sveže...kao reklama za osveživač...BOHOR... ti se igraš sa nama ovde....nemaš milosti... mozak nam iz baze pomeraš... gde samo hakuješ te linkove `leba ti? .... uživam...

Ja muziku više ne kačim... pogotovo ne onaj glupi prog koji mi se sve više gadi kako sam čuo Dorse, Dilana, Dženis i tako to... Zlatousti daj nešto novo ... ups.... izvini ...daj nešto staro.

Preskočio si nekoga...da li je moguće da je ipak ceniš?:zroll:

Mogao bi da sklopiš sliku oko nika,samo ako bi premotao traku unazad i setio se mog prvog avatara,ovako samo nagađaš.Aj da ti pustim nešto svežije,nisam te pustio ni da se uhodaš,a od ovakve muzike množeš da pregoriš.

Ma kakve ribice..pas, Zlatousti, pas
Imala sam ribice. Oću živuljku koju mogu pomaziti, prošetati..

Pas,oćeš psa da držiš kući i da ga šetaš i maziš...Ne znam Banz, ubedi oca,možda je lakši za obradu od majke,pa onda se dogovorite i biće kao vi kažete.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back