Cafe "Welcome To The Machine"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaš kako kažu u produkciji? lako je naći dobru muziku za dobar video materijal. Obrnuta situacija je malo teža. Dobrih spotova ima zaista malo za razliku od dobre muzike.

Gledao sam ovih dana dosta spotova iz osamdesetih i devedesetih .... pa na momente je bilo smešnije nego neku komediju da sam gledao. Ali dobro ... tako je bilo tada. Ovo što je posle 2000. je dosta podnošljivije.
Hej! To jeste. Slušam puno tu stariju muziku, više nego ovo sve ovo novo, i spotovi umeju doista biti ponekad jako smešni.

Evo jednog dobrog spota, samo ne znam voliš li Depeche Mode? Doduše, spot je otkačen skroz, ali u skladu sa pesmom.

Hej! To jeste. Slušam puno tu stariju muziku, više nego ovo sve ovo novo, i spotovi umeju doista biti ponekad jako smešni.

Evo jednog dobrog spota, samo ne znam voliš li Depeche Mode? Doduše, spot je otkačen skroz, ali u skladu sa pesmom.

DM imaju previše elektronike u zvuku što me totalno odbija od njihove muzike. Na kraju sve mi je to nekako lagano i isparzno. Inače spot im je odličan jer znaju oni da sklope priču.

RHCP ima odlične spotove. Meni se naročito sviđa ovaj

odlično je urađen jer su svi članovi RHCP odlični šoumeni i imaju glumačkog dara, a drugo zato što je parodija na one starije spotove i ponašanje muzičara starije generacije.

DM imaju previše elektronike u zvuku što me totalno odbija od njihove muzike. Na kraju sve mi je to nekako lagano i isparzno. Inače spot im je odličan jer znaju oni da sklope priču.

RHCP ima odlične spotove. Meni se naročito sviđa ovaj

odlično je urađen jer su svi članovi RHCP odlični šoumeni i imaju glumačkog dara, a drugo zato što je parodija na one starije spotove i ponašanje muzičara starije generacije.
Pazi ovako, i mene su u početku odbijali jako, nisam razumela kako iko može slušati takvu muziku i toliko je voleti. Međutim, igrom slučaja, desilo se da sam jednu njihovu pesmu čula više puta u toku jednog popodneva, moja sestra od strica je tog popodneva odlučila zaluđivati se njome (ljubavni jadi), i nekako je ta pesma pridobila smisao i čak sam je počela gotiviti. Onda pravac kući, YT, i preslušavanje. Sada je tu samo nekoliko pesama koje mogu svariti. Ostalo još uvek zvuči vrlo čudno i uvrnuto. :)

RHCP volim i ovo jeste jedan odličan spot. Uh, evo ga izbija na videlo moje neznanje o spotovima. :rumenka: Nisam nešto obraćala pažnju uvek na te spotove, ja volim muziku i to je to. :)

Ali, kao što rekoh i na temi o spotovima jednom, čini mi se, Rammstein ima odlične spotove.

Sada, međutim, nešto drugo:

Pazi ovako, i mene su u početku odbijali jako, nisam razumela kako iko može slušati takvu muziku i toliko je voleti. Međutim, igrom slučaja, desilo se da sam jednu njihovu pesmu čula više puta u toku jednog popodneva, moja sestra od strica je tog popodneva odlučila zaluđivati se njome (ljubavni jadi), i nekako je ta pesma pridobila smisao i čak sam je počela gotiviti. Onda pravac kući, YT, i preslušavanje. Sada je tu samo nekoliko pesama koje mogu svariti. Ostalo još uvek zvuči vrlo čudno i uvrnuto. :)

RHCP volim i ovo jeste jedan odličan spot. Uh, evo ga izbija na videlo moje neznanje o spotovima. :rumenka: Nisam nešto obraćala pažnju uvek na te spotove, ja volim muziku i to je to. :)

Ali, kao što rekoh i na temi o spotovima jednom, čini mi se, Rammstein ima odlične spotove.

Sada, međutim, nešto drugo:

Iznenadila bi se kada bi znala koliko slušam muziku koju ne volim između ostalog i DM. Dakle poznajem svaku stvar koju su snimili, slušam i tehno i narodnjake itd. Sve to radim onako istraživački da bih bolje izučio fenomen muzike i bolje izdiferencirao tehnike, ritmove, instrumente ... ali kao što rekoh generalno ne cenim te muzičke pravce, što opet ne znači da tamo nema odličnih muzičara i bendova. Jednostavno, nema tamo vatre koja meni treba a to je dominacija gitare, ritmičnost, kompleksne melodije, nepredvidivost, česte promene ritma i sl.

Iznenadila bi se kada bi znala koliko slušam muziku koju ne volim između ostalog i DM. Dakle poznajem svaku stvar koju su snimili, slušam i tehno i narodnjake itd. Sve to radim onako istraživački da bih bolje izučio fenomen muzike i bolje izdiferencirao tehnike, ritmove, instrumente ... ali kao što rekoh generalno ne cenim te muzičke pravce, što opet ne znači da tamo nema odličnih muzičara i bendova. Jednostavno, nema tamo vatre koja meni treba a to je dominacija gitare, ritmičnost, kompleksne melodije, nepredvidivost, česte promene ritma i sl.
Hm, vidiš, kod mene varijacije i dinamičnost nisu presudne. Ja se prilikom slušanja muzike usredsređujem na emocije. Pesma može biti najveći hit, ako me emotivno ne dotiče, za mene nije dobra pesma, niti joj se vraćam. I, da, veliku važnost pridajem tekstovima pesama. A ima tako moćnih, još ako ih prate odlične note po mom ukusu, mada ne nužno, slušam je nedeljama.

P.S. Zaboravio si pesmu da postaviš. :z;:

Hm, vidiš, kod mene varijacije i dinamičnost nisu presudne. Ja se prilikom slušanja muzike usredsređujem na emocije. Pesma može biti najveći hit, ako me emotivno ne dotiče, za mene nije dobra pesma, niti joj se vraćam. I, da, veliku važnost pridajem tekstovima pesama. A ima tako moćnih, još ako ih prate odlične note po mom ukusu, mada ne nužno, slušam je nedeljama.

P.S. Zaboravio si pesmu da postaviš. :z;:

Pazi stvarno nisam okačio klip, što samo govori kolio sam se uneo u teoretsku problematiku. :mrgreen:

Dobro, ti si žensko, emocije, usponi i padovi i tako to, pa mora i muzika da bude takva. Evo jedan emotivno-srceparajući-prog/rok, a i spot nije loš. Ovo će se tebi sviđati, a meni je :dosadno:

Pazi stvarno nisam okačio klip, što samo govori kolio sam se uneo u teoretsku problematiku. :mrgreen:

Dobro, ti si žensko, emocije, usponi i padovi i tako to, pa mora i muzika da bude takva. Evo jedan emotivno-srceparajući-prog/rok, a i spot nije loš. Ovo će se tebi sviđati, a meni je :dosadno:
Samo se ti unosi, ja nemam ništa protiv. :ok:

Ma volim ja i dinamičnije stvari, valjda si video. Rammstein-a recimo skoro svakodnevno slušam. Ali, s obzirom na moje trenutno emotivno stanje, ova pesma mi je baš legla. Hvala, Simple. :hvala:

P.S. Ti bi se iznenadio šta sam ja sve slušala. Bilo je tu i hip hop perioda. Joj! :prstic:

Dodajem u skladu sa današnjim raspoloženjem:

Joj! Pa gde si se setio ove pesme?! Hahaha! :klap:

Pazi sad, ovu pesmu sam nekada puno volela, slušala i plesala krišom uz nju. :zurka:

Našla je na listi predloga ispod ove tvoje. :whistling:

Jao, bruka! Al' šta da radim, stvarno sam volela i evo priznajem. Ko prizna, pola mu se prašta, valjda?! Ili kod tebe ovde u kafeu nije tako, Simple? :think:

Pa dobro, lake note su uvek bile popularne, naročito kod mlađih. Zato i postoji sazrevanje i evoluiranje. I ja sam voleo svašta. Npr. Bob Dilan, mnogi mi ne veruju i misle da trolujem kad kažem da je njegova muzika i pevuckanje kroz nos smešno. Ali tako je to sa "veličinama" ...

Sve što te čini srećnim nastavi da slušaš, nema tu nikakvog blama. Bitno je ono što se u mozgu mota, a šta ga pokreće manje je važno.

Dilanovu muziku i pevanje nisam ni prevazilazio u startu mi se učinila banalnom, odmah sam se ubacio u ozbiljne vode. Ali nisam imao problem sa generacijom zbog toga jer 99% njih i ne zna ko je Dilan.

Hm, dobro ti je ovo. Inače, odličan početak sa dobrim zvucima gitare. :klap: Au, koliko muzike koju nisam slušala do sada! :super

Ovde se i trudim da postavim muziku za koju prosečan korisnik nije čuo. Pink Floyd, recimo, koji iznad svega cenim i volim sam postavio svega nekoliko puta. Msm koja korist od lepljenja opšte poznatih stvari, osim demonstracije ukusa što je opet o.k.

Uh, ti baš odlučio da me zaposliš? :dash: Kuku, ne znam gde ću pre?! :dash:

Teško da pored tebe, koji si maltene enciklopedija muzike, mogu nešto novo da izbacim ovde, ali obećavam da ću pokušati. :think:

Uh, moćan ti ovaj zvuk gitare! :klap:

Ja ću u međuvremenu da podsećam ljude na staru muziku, dok ne počnem sa tim istraživanjem. :cistinaocare:

Ako, samo ih ti podsećaj. Da sam enciklopedija - JESAM :mrgreen:

Ako naletite na OVAKVU muziku, a ispostavi se da je nisam čuo što se lako može prepoznati po oduševljenju i euforiji koja me zahvati, častim pivo. A ovo nema na YT, ccccc.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back