Cafe "Welcome To The Machine"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovde se i trudim da postavim muziku za koju prosečan korisnik nije čuo. Pink Floyd, recimo, koji iznad svega cenim i volim sam postavio svega nekoliko puta. Msm koja korist od lepljenja opšte poznatih stvari, osim demonstracije ukusa što je opet o.k.

Konačno da neko to kaže... ali žalosno što kad staviš nešto što nije poznato, niko ne otvara, ili bar skoro niko... Što ljudi ne teže ka širenju vidika? :dontunderstand:

Teški su i život i sudbina nas umetnika. :whistling:
Hm, pazi ovako sad, baš se pitam šta me je privuklo da preslušam sledeću numeru. :z;:
.

5dwg.JPG

Nema mesec dana kako sam ovo uslikao.

Konačno da neko to kaže... ali žalosno što kad staviš nešto što nije poznato, niko ne otvara, ili bar skoro niko... Što ljudi ne teže ka širenju vidika? :dontunderstand:

A kako znaš da niko ne otvara? Voleo bih i ja da mogu to da proverim. Ajmo da ti malo postavljaš linkove malo poznatih bendova i pesama.

Si se to naljutio? :D

Pa ja vidim da gde god da stavim nešto što nije opće poznato, niko me ne zarezuje. Stavi najgoru pesmu Flojda (takvo nešto ne postoji, znam) i stavi totalno anonimni masterpis, i videćeš gde će biti više komentara, lajkova, itd. Čast izuzecima, ima nas, ali znam kako funkcioniše većina.

I'm Not Your Alley Cat

Što bi se naljutio. Uvek me pogrešno shvate jer nemam baš naviku da trpam smajlije.

Ne možeš da znaš da li neko otvara ili ne otvara linkove. To što nema komentara ili lajkova ništa ne znači. Mnogo sam linkova otvorio, a nisam komentarisao niti lajkovao. Evo, preslušao sam tvoj link i taj blues ali neću lajkovati jer nisam u tom fazonu večeras.

The Bends

Nem' ni ja. Ali ovde, ajde.

Vidiš preglede na yt valjda. Jedno vreme sam gurala, onako diskretno, ljudima linkove pod nos, stavljala na fejs, ovde... Ali svaki put kad otvorim link, uvećam broj pregleda za 1 i vidi se da samo ja ulazim.
Naravno da ne znači ako nije lajkovano da nije ni otvoreno, preslušano, ali prosto nekad znam. Ljudi idu na provereno- često ih i pitam za tog izvođača nakon što sam ga kačila na fejs, oni pojma nemaju ni da sam to stavila. Jedino kad nekom baš preporučim nešto. Odavno se ne zamaram time, sad preporučujem muziku određenim ljudima koji znaju da cene to, onako direktno.

Poslednja izmena:
Ovde je većina korisnika sa jako dobro izdiferenciranim ukusom i neće ljudi da gube vreme na nešto što im se ne sviđa. Iskusni su, znaju od prilike šta ih čeka pa i ne pokušavaju. Hoće ljudi odmah da uživaju bez neitvesnosti eksperimenta. To je ta logika. Na kraju ne mogu svi sve da slušaju. Osim mene, koji bi da gurne uvo svuda, ali i ja ne volim baš sve.

Ovako, je ne vidim ništa loše u tome da neko postavlja već puno puta odslušane stvari i velikom broju ljudi dobro poznate. Meni se često dešava da totalno zaboravim na neke izvođače i pesme, a volim da ih čujem. Postavljanje takvih stvari mi dođe kao neka vrsta podsetnika. Isto tako i sama volim da postavljam poznate numere, jer nikad se ne zna koga ću i sama podsetiti na nešto ili što je još bolje kome će ta pesma u tom trenutku baš leći onako kec na desetku.
Sa druge strane ne bežim od noviteta, kojih smatram da nikad nije na odmet, mada opet priznajem radije slušam ono što volim i ono što mi je poznato. Znaš, ima čari i u tome. Poneka pesma, svaki sledeći put preslušana, ili izaziva u meni novu buru reakcija, ili opet proživljavam iznova ono što već jesam. Ponekad sam rob proverenog, dobijam neodoljivu želju da ponovim utisak.

Moja himna.

Inače ova stvar ladno može u prog rok žanr, ali to nije važno, ima tu orijentalnog zvuka i fantastičnog, fantastičnog pevanja. Kratke su deonice ali ubitačne. Jako zanimljivo

Uh Karen Disperse je odličan poljski prog rok bend, a ovaj album je ako se ne varam sa početka 2013. Inače Poljaci imaju odlične prog rok bendove kao što je Oedipus i Riverside. Nekima to može biti čudno, ali prog rok uvek uspeva u saturiranim društvima, a Poljska je već 25 godina slobodna država koja ekonomski jako dobro stoji.

Jesu odlični, posebno mi se ova njihova stvar dopala. Aha! Slušam i Riverside, dvoumila sam se malopre da li da postavim njih ili Disperse. Za Oedipus znam, ali ih nisam još uvek stigla slušati neto detaljnije i unosnije. Nije ti tako loš izbor. :hvala:

Od mene Riverside sada i pesma za koju sam se nekako odmah u startu vezala.

Simple, znaš da volim ove lagane note. :)

Nastavak diskusije je opet novitet za mene. Zanimljiv novitet. Teško odolevam skoro bilo kojoj vrsti jazz-a. :rumenka:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back