Ćaci Pavlović "izložavali linču"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Screenshot_71.jpg

Ovo je postalo uobičajeno da se svi zezaju na račun ćacija.

Ovog puta se slobodno zezajte i na moj račun. Naime, reč izložavati nekoga nečemu je za mene prihvatljiva. Kako drugačije da se kaže? Kao trajni glagol.
Izložiti je u trenutku, a trajnije je izložavati. E sad ako ne postoji ok. Na primer, izložavali smo ga konstantnim pretnjama. može ?

Ovo je postalo uobičajeno da se svi zezaju na račun ćacija.

Ovog puta se slobodno zezajte i na moj račun. Naime, reč izložavati nekoga nečemu je za mene prihvatljiva. Kako drugačije da se kaže? Kao trajni glagol.
Izložiti je u trenutku, a trajnije je izložavati. E sad ako ne postoji ok. Na primer, izložavali smo ga konstantnim pretnjama. može ?
Форма „изложавали линчу“ звучи природно, али није граматички стандардна у српском језику.

✅ Исправна верзија:​

„Излагали линчу“ је граматички исправно.

Објашњење:​

Глагол „излагати“ је несвршен глагол, чији је презент:

• ја излажем
  • ти излажеш
  • они излажу

Имперфекат (некористи се често) или перфекат множине гласи:

• они су излагали

Према томе:

„Они су излагали жртве линчу.“
или
„Излагали су га линчу.“

Где настаје забуна:​

Форма „изложавали“ звучи као неки хибрид глагола, али не постоји у стандардној граматици. Она личи на облик од глагола са наставком -авати, као што су:

• показивати → показивао
  • представљати → представљао

Али глагол „излагати“ није те врсте — он је од „лагати → излагати → изложити“, и већ има правилну глаголску парадигму.

Форма „изложавали линчу“ звучи природно, али није граматички стандардна у српском језику.

✅ Исправна верзија:​

„Излагали линчу“ је граматички исправно.

Објашњење:​

Глагол „излагати“ је несвршен глагол, чији је презент:

• ја излажем
  • ти излажеш
  • они излажу

Имперфекат (некористи се често) или перфекат множине гласи:

• они су излагали

Према томе:

Где настаје забуна:​

Форма „изложавали“ звучи као неки хибрид глагола, али не постоји у стандардној граматици. Она личи на облик од глагола са наставком -авати, као што су:

• показивати → показивао
  • представљати → представљао

Али глагол „излагати“ није те врсте — он је од „лагати → излагати → изложити“, и већ има правилну глаголску парадигму.

Ok, ali to nije za takvo podsmevanje, nije baš kao lača mati.

Ok, ali to nije za takvo podsmevanje, nije baš kao lača mati.
Слажем се. Као што сам рекао ово је најмање за спрдњу. Разумем зашто, додуше. Вучић који га разочарано исправља јесте фактор за смех

Иначе, пошто знам да ће неки ****** да ме прозива за ChatGPT, једноставније је него да пишем сам два сата. Иди мало заради паре па се сам претплати, шабане.

Mene samo nervira što je to sad hit da se ljudima ismejavamo.

Pa iako je ćaci, nije dečko neki kriminalac i lik sa pijace, već student. Šta sam ja sve čula inače od studenata.. i kakve sve greške u pismenom izražavanju - ovo i nije strašno.

Pa iako je ćaci, nije dečko neki kriminalac i lik sa pijace, već student. Šta sam ja sve čula inače od studenata.. i kakve sve greške u pismenom izražavanju - ovo i nije strašno.
nije ovaj samo student nego ćaci jedna parodija od čoveka seti se kad su napali onog građanskog aktivistu šta li je već što ih je snimao kako bleje u šatoru lik je prsnuo suzavcem u pravcu jednog drugog ćacija nije ga čak ni pogodio sledećeg trenutka kad su došli režimski mediji oba ćacija umiru i guše se nije im dobro u kolima hitne pomoći jer ih je neko prskao biber sprejom

Poslednja izmena:

Ako podržava kriminalce, onda je deo toga, i sam kriminalac, ne može se neukaljan biti deo esenes sveta.

Ма не би било страшно (ваистину свега има и међу студентима) , да он, као такав, није фронтмен студената који хоће да уче.

Овамо хоћеш да учић, шмрц, слин, а за 15 година школе ниси научио основну граматику матерњег језика.

Реално, брука. И ту бруку овај мафијашки режим промовише као неког лидера.

Ма не би било страшно (ваистину свега има и међу студентима) , да он, као такав, није фронтмен студената који хоће да уче.

Овамо хоћеш да учић, шмрц, слин, а за 15 година школе ниси научио основну граматику матерњег језика.

Реално, брука. И ту бруку овај мафијашки режим промовише као неког лидера.

Nije baš osnovna gramatika. Uvek su mi poklanjali 5 iz srpskog i zaista često moram da se konsultujem. Ne čitam literatiuru na srpskom, relano, najmanji je problem kod njega što je rekao tu reč. Dešava se da u takvim okolnostima ljudma se zaveže jezik, ipak su tu bile sa svih strana kamere.

Back