Buve, krpelji i ostala gamad

Tablete za ciscenje od parazita idu na prazan stomak i ne sme da se daju sa hranom jer onda nemaju efekat. A sto se tice davanja lukica ili tableta , najjednostavnije je da se psu otvore usta , stavi na kraj jezika i zatvoris mu usta da proguta. Tako veterinati rade

tako i ja radim, jer su mi veterinari rekli, protiv parazita joj dajem na prazan stomak ujutru, popodne dobije klopu i s prvom stolicom izbaci, ako ih ima.To otvoriti usta i gurnuti na koren jezika je tesko, ali sam ja tako prije davala Caldephos tbl. i to 3x1 dnevno,,,dok ne olize njuskicu nije je progutala, nego je drzi sa strane i gleda me pravo u oci...u smislu...ja sam progutala...sta hoces,,posle nadjem puno dvoriste Caldephosa...uzas, ali tako se radi.Ove protiv endoparazita umotam u kuvano meso i guta ...to je ok...ovo sto Sara predlaze...to vezbamo...beli luk je odlican kazu i protiv glista naravno.:)

aha....sad sam vas procitala...ja neki dan kukam kako sam okupala kuju neostomosanom, i da smrdi i da me bio strah itd. ali buva nemaaaaaaaaaaaaaaaaa...ali nisam ga dugo drzala dobro utrljala, nisam ga cak ni natapala sundjerom kako su mi rekli, pas se odmorio...kad sam pitala za ogrlicu ubise me u pojam, mozda je alergicna...blalalala..Juce sam svratila do jedne zene koja ima muzjaka koji odgovara mojoj kuji(to mi mislimo), ona mi prica o nekim kapima ukapas iza vrata 2-3 kapi i kod repa i nema buva...negde preko 500 din. je to sredstvo..ovog veta cu da obesim ne rece mi nista o tome.Zna li neko nesto?

frontline spot on?? jel na to mislis...evo ja kupila svim svojim zivotinjama to pre dve nedelje...ni psi ni macke niko nije ociscen a buve samo sto ne skacu po meni :(:(:evil::evil:
moje iskustvo kaze da je to :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

frontline spot on?? jel na to mislis...evo ja kupila svim svojim zivotinjama to pre dve nedelje...ni psi ni macke niko nije ociscen a buve samo sto ne skacu po meni :(:(:evil::evil:
moje iskustvo kaze da je to :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

sta da kazem, katastrofa....onda ostaje ona odvratna smrdljiva ampula neostomosan,,,izgleda nema drugog resenja...a za ovo fronline spot on ne znam, to mi je vlasnica tog psa rekla da je kupila i da je odlicno, ali sam primetila sinoc da se stalno gricka(mislim na psa, ne na zenu)...uzzasssssssss.Hvala ti bar da znam da to ne kupujem.:thumbdown:

Ја пробала препарат из апотеке, спреј, Tyra-X, тиме се прска и животиња и намештај и видим да делује! Моја маца више нема буве нити се драпа. Да ли је још неко пробао?

mi smo danas pobili buve neostomosanom i stavili smo virbac ogrlicu preventef
vec se mnogo manje drapa.....ali mislim da se smorila od smrada ogrlice....sva je nesto mirna a kada hoda,deluje kao da hoce da pobegne od same sebe...u nekim momentima. :dontunderstand:

mi smo danas pobili buve neostomosanom i stavili smo virbac ogrlicu preventef
vec se mnogo manje drapa.....ali mislim da se smorila od smrada ogrlice....sva je nesto mirna a kada hoda,deluje kao da hoce da pobegne od same sebe...u nekim momentima. :dontunderstand:

ja sam mu isto juce stavila neostomosan,plan je bio da mu danas stavim frontline,a on je od sinoc skroz rep ispod korena,kod guze raskrvario,sto je jednom radio samo kad imao buve,nemam pojma sta mu bi,jel ima mozda neko slicno iskustvo?

Una je u ranama po stomaku i ispod repa,i malo po grudima.....prvi put da se tako izjede po telu....jadna
ali ne cheshe se vec dva sata uopste,to je veliki napredak :)
ja sam je natopila u kadi sa neostomosanom celu pa sam sachekala da riknu i isprala sam je.....

nova sam na forumu,nadam se da cu se snaci....:)moja maca-persijska-trobojna ima isto problema sa buvama-na ogrlicu alergicna,ampula o kojoj pricate-nije imala nekog efekta-pobila trecinu buva a ona jadna pocela da povraca od lizanja otrova....danima vec nista ne jede sem sto pije vodu:(kost i koza postala:(imate li neki savet sta da radim i kako da je nateram da jede:worth:

Mozda nisu u pitanju buve,mozda su paranalne zlazde

Na kraju se ispostavilo da jeste zlezda,ali ne podrepna(paranalna) nego repna,koja se nalazi negde na sredini repa. Karakteristicno je za neke rase da se s vremena na vreme iziritira i da u tom periodu pas oguli kozu sa repa,ali se posle sve sredi. I za razliku od podrepne zlezde,ovoj nema leka,nema cedjenja niti bilo cega drugog,jednostavno mora proci sama od sebe.
Sad mi se slazu kockice u glavi,on je imao problema sa tom zlezdom od kad je rodjen,a razni veterinari su mu svaki put dijagnostikovali drugacije( jedni da je buve,drugi da je kozna bolest itd.)
To mi je rekao vet juce,kad smo bili na operaciji.

Pozdrav svima:).

Nisam bas "nova", ali se ne ukljucujem cesto.

To sa stafilokokama je ocigledno nezgodno i ozbiljno. Moje mladje mace je kao malo imalo taj problem. Sad ima skoro dve godine i problem se opet ponavlja. Od danas je pocela da prima injekcije gentamicina. Tako nalaze antibiogram. Dugo sam se nadala da je u pitanju alergija protiv buva pa sam je tretirala Frontlajnom, ali je bris rekao drugacije :(.

Sa buvama u kuci sam imala muku pre dosta godina sa prvim macorom. Bilo je kao nocna mora, ali sam se izborila nekim sredstvom nalik na ulje, minijaturna flasica, 5-6 kapi na litar (flitanje stana). Otrov, naravno. E, u medjuvremenu sam zagubila bukvalno punu bocicu tog nekog sredstva (verovatno je bacena) i sad moram opet da kupujem i trazim nesto novo, jer vet apoteke u kojoj sam sredstvo kupila vise nema...:( A moram kupiti nesto za stan i ubijanje ovih malih, odvratnih, buva jer su se, ocigledno, namnozile. Ne mogu svaki cas da flitam svoje ljubimce jer svako sredstvo, kao i lek, pretostavljam da ima svoje + i - efekte.

Zato veceras citam ovu temu i studiram Vasa iskustva i zaista mi puno znaci svaki od Vasih odgovora :cmok:.

Pozdrav svima...

Verovatno je pisano o tome u ovoj temi,ali je ona toliko velika da nema sanse da procitam sve postove.Zato cu vas nesto pitati a vi me grdite ako je to bilo :)

Imam NO starog 2 i po meseca i veterinar nam je rekao da je mali za ogrlicu protiv buva pa nam je dao prasak.Ogrlicu je rekao posle 4 meseca starosti.Sta vi mislite o tome?

veterinar je u pravu,bar koliko ja imam iskustva sa psima..imala sam boksera ,kome sam sa cetiri meseca stavila ogrlicu i on se sav osuo,kao malo dete kad ima boginje,poceo tesko da dise i da veterinar nije odmah dosao i davao mu injekcije na svakih pola sata verovatno bi uginuo.....i sto je najgore otad je postao alergican -ne samo na ogrlicu ,vec i na sva sredstva protiv buva....ceo njegov vek sam imala problem sa buvama...

Una se opet drapa....nema buve ali se drapa ko luda....ofucala se ko papudzijski machak....prosto me sramota....
ali kaze vet da je od vrucine svrbi koza.....

Mico, sram me bilo! :rumenko: Alergija na buve traje još nekoliko dana pošto se buve uklone, u zavisnosti od imuniteta životinje.

Kad već pmenusmo stafilokoku, ona često ide kao sekundarna bakterijska infekcija preko recimo šuge ili buva. Jednom Đoletu su je našli u brisu i posle 5 dana AB terapije nije bilo nikakvog napretka. Trebalo bi sad da mu kupe Neostomosan i da ga time tretiraju par puta.

Poslednja izmena:

Pozdrav svima:).

Nisam bas "nova", ali se ne ukljucujem cesto.

Sa buvama u kuci sam imala muku pre dosta godina sa prvim macorom. Bilo je kao nocna mora, ali sam se izborila nekim sredstvom nalik na ulje, minijaturna flasica, 5-6 kapi na litar (flitanje stana). Otrov, naravno. E, u medjuvremenu sam zagubila bukvalno punu bocicu tog nekog sredstva (verovatno je bacena) i sad moram opet da kupujem i trazim nesto novo, jer vet apoteke u kojoj sam sredstvo kupila vise nema...:( A moram kupiti nesto za stan i ubijanje ovih malih, odvratnih, buva jer su se, ocigledno, namnozile. Ne mogu svaki cas da flitam svoje ljubimce jer svako sredstvo, kao i lek, pretostavljam da ima svoje + i - efekte.

Zato veceras citam ovu temu i studiram Vasa iskustva i zaista mi puno znaci svaki od Vasih odgovora :cmok:.

Momentalno nemam macaka, al sam ih preturio preko glave bar 10-15, plus 1 sijamca (8g), pa das umesam...
Procedura je, uglavnom, bila "uhodana". Nadjem, neku leeepu macu, pozovem kevu, ova se pojavi na 2.spratu i vikne (poluljutito) "Sta je sada, opet!? Kevo, nasao sam jedno leepo, malo, slatko.... "Sta bre!?", ...pa macu, kevo, da vidis kako je slatka?.... "Ajd, donesi je gore! :think:

Zaroljala bi prstima po dlaki, a buve su doslovce gamizale i skakutale, maltene koza bi bila polucrna. Uzela bi, uhodan postupak, cuvenu plasticnu, providnu kapu za kupanje, oblikovala od nje kesu, a zrtvu dooobro nacapala diditijem (beli prasak) sem ociju i usiju) i smestila jadno mace u formiranu kesu; ostavila bi da mu samo glava viri iznad kapine omce i toliko zategla da ne moze da izvuce sapicu iz kese, napravila cvor i okacila kesu o kvaku spoljnih balkonskih vrata....

Posle, 5-10 minuta, zapocelo bi koprcanje (buve postaju ljute) koje bi u proseku trajalo bar pola sata, sve u svemu, posto je to potrajalo, mace bi na kraju blazeno zaspalo (zamorena od silne borbe). Keva bi "rucno dotukla" prezivele buve na glavi jer su, uglavnom, sve prezivele (ali omamljene) bezale ka glavi. Kad se maca malo odmorila, sledilo je kupanje sa blagim samponom i dokusurivanje preostalih buvljih ostataka.

Dal je ovo bilo OK., ne znam, al sve te mace zivele su, uglavnom, dugo i sretno.

Diditi je bio namenjen ustvari meni, jer sam bog zna gde se nisam zavlacio :eek:

Sayitright, jesi ti svojim psima davala Ivermectin tablete? Sad sam bila kod kuma na poslu i pitala njega lično, to se ne proizvodi veš nekih 5-6 godina jer su letalne za pse sa belim "čarapicama", pa čak i za njihove potomke sa šapama "u koloru". Proizvode se za druge životinje, za pse ne.

Back