busenje usiju...

ljudi, od čega su tačno medicinske minđuše?
imam problem, uši mi reaguju na sve živo, pa bih kupila neke od tog materijala (šta god to bilo)

Idi do bilo koje zlatare, pitaj da li buse usi, i neka ti objasne tacno kakve su i od cega su te medicinske mindjuse. :)
I moja cerka samo njih moze da nosi, na sve drugo joj reaguju usi...dva puta bezuspesno busenje:(

Poslednja izmena:
ljudi, od čega su tačno medicinske minđuše?
imam problem, uši mi reaguju na sve živo, pa bih kupila neke od tog materijala (šta god to bilo)

...nema sanse da reagujes na hirurski celik...bilo bi mi bas cudno da se to desi...
Ja sam sva osetljiva, nikome svoj imunitet i osetljivost ne bih pozelela a i busila sam usi pre godinu i po prvi put, nosila zlato dugo ali dok nije zaraslo medvedica sam rodila...sada najcesce stavljam mindjuse od hirurskog celika, gurnem ih u rakiju, izmasiram uvce njom i onda stavim mindjusu...sve je ok...:heart:

...nema sanse da reagujes na hirurski celik...bilo bi mi bas cudno da se to desi...
Ja sam sva osetljiva, nikome svoj imunitet i osetljivost ne bih pozelela a i busila sam usi pre godinu i po prvi put, nosila zlato dugo ali dok nije zaraslo medvedica sam rodila...sada najcesce stavljam mindjuse od hirurskog celika, gurnem ih u rakiju, izmasiram uvce njom i onda stavim mindjusu...sve je ok...:heart:

meni je ovo treće bušenje ušiju... prva dva puta su se toliko upalile (a nosila sam zlato) da nisam smela da ih pipnem, pa su posle moje agonije skidanja zarasle.
e sad sam opet probušila, pre mesec dana, još uvek nosim medicinske i za sad je sve ok.... samo se pitam šta ću da nosim kad njih skinem (mogu ja da kupim još tih medicinskih, ali su sve varijacija na temu), pa bih da imam neki izbor :)

vazdušasta, dakle, medicinske su od hirurškog čelika?
sećam se da sam ranije čula da su od mesinga :neutral:

To sa decom i busenjem usiju....
Ja sam iz revolta, jer su mi usi izbusili kao bebi, u pubertetu skinula i rupice naravno srasle.

Skoro sam busila, mozda ima i mesec, i sve je bilo ok, normalan bol, vrtim ih i to...
Sad imam problem da me jedno uvo uzasno SVRBIIIIII.
Jel prosao neko tu golgotu?

Znate kako su se nekad bušile uši?
- Resica se trljala rakijom i probadala običnom iglom.
U nedostatku medicinskih minđuša stavljao se končić.

Inače, ako se rupice na ušima zapuše (to se najčešče dešava zbog sapuna, šampona ... nakon dužeg nenošenja minđuša), dovoljno je istrljati resice zagrejanim alkoholom.

Btw, svrbi ako minđuše nisu od odgovarajućeg materijala. S končićem se to ne dešava. :malav:

Jos uvek imam tzv. medicinske.
Trazim ja svoj primerak novih mindjusica kojim cu da se pocasti kad skinem ovo cudo i naletim na ovo
vid-mi-mindjuse-60709.jpg

Necu ovakve, sigurno :per:

Probusila sam hrskavicu pre 4 dana....Veceras je pocelo neverovatno da boli,da cak ne mogu ni da je dodirnem,ni da vrtim dok je namazem.....Pokusala sam da je izvadim ali neide....Cak je poceo i taj deo da otice i da se crveni :(Da li neko moze da mi pomogne....Hvala unapred...Dragana

Back