Burj Dubai

kakave veze sad cigani imaju veze sa romom, roma je glavni grad italije

a i ko je rekao da je poslednje vreme nastupilo?

Napisao sam "romanskih detalja" treba, malo pažljivije čitati.
"Poslednje vreme" nije nastupilo, barem koliko ja znam, ono je uvek malo pre sadašnjeg.
Umesto sintagme "u poslednje vreme" može da se kaže i "ovih dana", s tim što je prva manje precizna u pogledu perioda na koji se misli.

pa to "romanskih detalja" u stvari mozh da se prevede i kao ciganskih detalja, jer cigani sebe zovu romi. na zhalost, glavni grad latina je roma, shto znachi da su latini, jelte, maskirani cigani :(

pricha se da su cigani proterani iz indije jer su uradili neshto shto se nije smelo uraditi, ako neko ima blizhe informacije bilo bi lepo da ih podeli sa nama. navodno to ima veze sa nekakvim kultom zmije, klanjali su se zmiji umesto chovekolikim bozhanstvima, al ne znam jel to istina.

nego: barad dur

300px-Mordor.png

slichnost sa dubaiem?

Poslednja izmena:
Ja sam čula legendu da su Romi poštovali božanstvo Zemlje i nešto su se ogrešili o njega pa ih je kaznio da večno lutaju. No legendi ima mnogo, ovo je samo jedna...
P.S. ROMANIKA je stil u arhitekturi, prethodila je Gotici.

Ja sam čula legendu da su Romi poštovali božanstvo Zemlje i nešto su se ogrešili o njega pa ih je kaznio da večno lutaju. No legendi ima mnogo, ovo je samo jedna...
P.S. ROMANIKA je stil u arhitekturi, prethodila je Gotici.

chuo sam i verziju da su cigani navodno oskrnavili neko sveto groblje u nekom belom svetom gradu u indiji, opljachkali ga, zato i danas oni haraju grobljima, kradu mesingane bronzane i gvozdene delove i prodaju kao staro gvozhdje. oni su tombraideri, najnizhi sloj kriminalaca, navodno je i pljachka piramida bila njihovo maslo, posle su drugi samo pratili njihov primer, al i to je samo jedna od pricha. mozhda bi stvarno bilo vreme da neko otvori temu o prokletstvu cigana tj roma pa da saberemo sve shto imamo o njima.

Prisvojni pridev ''romski '' je od reči ''Rom'' što na njihovom jeziku znači ''čovek''. Sličnost je slučajna...
A piramide su pljačkali svi. Keopsova piramida je bila cela popločana belim mermerom, od koga je danas ostalo samo malo na vrhu, jer je celo obližnje arapsko selo izgrađeno od materijala kog su poharali sa nje. Jadni Ganci, za sve ih krive...Ideja za temu je odlična, jer bez obzira što ih mnogi gledaju sa nipodaštavanjem, oni su stvarno inspirativan narod...

Poslednja izmena:
Adolf "Brko" Hitler, aka Furer, je bio opsednut jevrejima, mrzeo ih iz dna duše, jer je jevrejsko kopile. Napravio ga jevrej i ostavio.

velke712 je takođe opsednut Ciganima i prikazuje ih u negativnom kontekstu. Pri tome na drugoj temi često spominje nacizam.

Pitam se zašto?

:)

Poslednja izmena:
haha to je najveca glupost koju si mogao da izvalish hahaha... stvarno si crnjak :lol:

chuj provale hitler je bio jevrej hahaha msm neki jevrej bi te overio i dobio orden bez problema
mislish da mi ne znamo da je to muslimanska propaganda? e mujo mujo, ccc...

zaista, pa ti nemaš blage veze sa životom :)

postoji verifikovana teorija da je Adolf bio jevrejsko kopile. Da ih je zato mrzeo jer mu ga je jevrej kevi složio pa zbrisao. Kada se nečemu toliko diviš i spominješ, prouči onda materiju.

Sada, ko je rekao da je Hitler bio jevrej? Sine, počeo sam da sumnjam u tvoju sposobnost percepcije, koja je daleko izvan dosega realnosti.

btw, ko ti je Mujo? :) Nije valjda ekvivalent teoretskom jevrejinu koji ga pristavio Adolfovoj kevi pa zbrisao? :):)

pa to "romanskih detalja" u stvari mozh da se prevede i kao ciganskih detalja, jer cigani sebe zovu romi. na zhalost, glavni grad latina je roma, shto znachi da su latini, jelte, maskirani cigani :(

pricha se da su cigani proterani iz indije jer su uradili neshto shto se nije smelo uraditi, ako neko ima blizhe informacije bilo bi lepo da ih podeli sa nama. navodno to ima veze sa nekakvim kultom zmije, klanjali su se zmiji umesto chovekolikim bozhanstvima, al ne znam jel to istina.

nego: barad dur

300px-Mordor.png

slichnost sa dubaiem?

Ne može da se prevede kao "ciganskih detalja" jer još uvek važe izvesna gramatička pravila u srpskom jeziku.
Osim toga poreklo imena grada rima, Roma nema nikave veze to što narod romi sebe nazivaju sličnom reči.

Prisvojni pridev ''romski '' je od reči ''Rom'' što na njihovom jeziku znači ''čovek''. Sličnost je slučajna...
A piramide su pljačkali svi. Keopsova piramida je bila cela popločana belim mermerom, od koga je danas ostalo samo malo na vrhu, jer je celo obližnje arapsko selo izgrađeno od materijala kog su poharali sa nje. Jadni Ganci, za sve ih krive...Ideja za temu je odlična, jer bez obzira što ih mnogi gledaju sa nipodaštavanjem, oni su stvarno inspirativan narod...

Ta što još ima ostatak mermernog plašta je Kefrenova piramida. Keopsova tj Velika je kompletno oljuštena, takođe joj nedostaje i vrh.
Cigani tj romi su valjda jedini još živeći narod koji u svom folkloru neguju sanjanje.

zaista, pa ti nemaš blage veze sa životom :)

postoji verifikovana teorija da je Adolf bio jevrejsko kopile. Da ih je zato mrzeo jer mu ga je jevrej kevi složio pa zbrisao. Kada se nečemu toliko diviš i spominješ, prouči onda materiju.

Sada, ko je rekao da je Hitler bio jevrej? Sine, počeo sam da sumnjam u tvoju sposobnost percepcije, koja je daleko izvan dosega realnosti.

btw, ko ti je Mujo? :) Nije valjda ekvivalent teoretskom jevrejinu koji ga pristavio Adolfovoj kevi pa zbrisao? :):)

Hitler nije bio dete jevreja. Moguće je da postoji teorija, ali ona je nerealna.
Bio je dete rodoskrvne veze drugog ili trećeg reda, ne znam tačno kako to pravnici definišu. njegova majka je bila nećaka njegovom ocu.
Osim toga, nije on izmislio mržnju prema jevrejima iz tako nekih iracionalnih razloga. On se rodio u sredini, koja je u to vreme već dobrano ogrezla u antisemitizam.

hteo bih napraviti paralelu, meni izgleda jako zanimljivo :)

Pogledajte prilog 228322

sta vi mislite? ako znamo sta ce se jos sve izgraditi u Dubai. .:cool:

ova paralela jeste zanimljiva, ima slicnosti.
malo komentara na temu toga nece da skodi...pa mi nije jasno sto neki odmah napadose coveka koji je samo pitao za misljenje. Pri tome isti ne poznaju jednu od dve cuvene Tolkinove kule vec u njoj vide Vavilonsku kulu. Pa valjda ono OKO na njoj ukazuje o cemu se radi ako nsita drugo.

Lepo si ovo zapazio SEPRTLJO.

I nije iskljucenoo da su prebogati SEICI nasli inspiraciju u necemmu slicnom. Neko vec rece "ima se - moze se". A ako oni mogu da prave ostrva u obliku palme..Hotel u obliku jedra. Sto ne bih mogli i Tolkinovu kulu.

Danas to prolazi.

Hitler nije bio dete jevreja. Moguće je da postoji teorija, ali ona je nerealna.
Bio je dete rodoskrvne veze drugog ili trećeg reda, ne znam tačno kako to pravnici definišu. njegova majka je bila nećaka njegovom ocu.
Osim toga, nije on izmislio mržnju prema jevrejima iz tako nekih iracionalnih razloga. On se rodio u sredini, koja je u to vreme već dobrano ogrezla u antisemitizam.

Pa meni, onako crnpurast i procelav nikako nije licio na Arijevca...:)

Nije. A ni niko iz njegove svite takođe,
Debeli Gering, debiloidni Gebels isl. ali oni su zato zdušno radili , bar su tako mislili da sledeće generacije sve više naginju arijevskom šablonu.
Srećom, nisu imali pojma kako se to radi.

Back