Bura zbog srpskog filma na Sarajevo film festivalu, gradonačelnica traži ostavke

Najveći pojedinačni zločin je bio Prvi svetski rat kad su Četnici odveli u smrt skoro milion građana Srbije zarad ličnih interesa nekolicine ljudi.
Остао сам збуњен овим постом, веома ме интересује чиме поткрепљујеш ту тврдњу да су четници одвели у смрт скоро милион грађана у првом рату (великом). негде си ти нешто помешао или је у питању сарказам који ја нисам препознао.

Hmmmm, da vidimo dalje, jedna osnovna škola u Sarajevu nosi ime po osuđenom i strijeljanom fašisti, Mustafi Busuladžiću koji je veličao Hitlera i zagovarao progon Jevreja.

Mustafa Busuladžić prvi lijevo na slici
Busuladžić.jpg

Остао сам збуњен овим постом, веома ме интересује чиме поткрепљујеш ту тврдњу да су четници одвели у смрт скоро милион грађана у првом рату (великом). негде си ти нешто помешао или је у питању сарказам који ја нисам препознао.
Rakija je u pitanju. Puno pije pa postane nasilan i mlati gluposti.

Hmmmm, da vidimo dalje, jedna osnovna škola u Sarajevu nosi ime po osuđenom i strijeljanom fašisti, Mustafi Busuladžiću koji je veličao Hitlera i zagovarao progon Jevreja.

Mustafa Busuladžić prvi lijevo na sliciPogledajte prilog 1397614
Eto vidiš svi nacifašisti su isti, od vardara pa do triglava.

Da li se možda Sarajevo buni zbog antifašizma koji je ispoljen u filmu?

Ako je tako onda je Sarajevo poprilično fašistički orijentisano i danas.
To je jedini logičan zaključak. Šta ti misliš, ima li fašizma u Sarajevu?
Film je zabranjen jer je provokacija da se fašisti prikazuju kao antifašisti.
Da vidimo malo, po kome se to naziva glavni trg u Sarajevu, mislim da se zove Trg Oslobođenja - Alija Izetbegović.

Ko je to Alija Izetbegović? Ovaj sa slike što je osuđen na tri godine zatvora 1946. godine zbog podrške SS Handžar Diviziji i nacistima?

Pogledajte prilog 1397611Pogledajte prilog 1397612
Ovog klovna su 1944. zarobili Četnici i pustili ga na slobodu. Kod Tita je makar robijao.

Film je zabranjen jer je provokacija da se fašisti prikazuju kao antifašisti.

Ovog klovna su 1944. zarobili Četnici i pustili ga na slobodu. Kod Tita je makar robijao.
Šta mene briga šta je bilo sa Đozom, ja sam pitao zašto se po FBiH ukidaju srpska imena po školama a daju imen osuđenih i strijeljanih fašista?

Možda misli na solunski front kada su išli da osvajaju nove teritorije?!?? Između ostalog izginu i moj pradeda i njegov brat.

Otkud ti to smeta a draža ne? U istoriji su se fašisti lepo slagali i složno klali.

Pogledajte prilog 1397622
Opet ti je zbrka u glavi. Fašisti su se borili protiv saveznika i nemoguće je da fašisti spase 500 savezničkih pilota.

Msm zdrava logika zdravog uma ali ako to kod tebe nije slučaj onda ti um nije u redu.

Back