Bunjevci neće da budu Hrvati

Чуди ме да Тито није и Цигане прогласио Хрватима, мада присуство циганске генетике међу Хрватима то можда и демантује, где год је требало скрпити Хрвата тамо се и милом и силом хрватило.

Подршка за Буњевце, који за разлику од Шокаца нису упали у толикој мери у врзино коло, из кога се више не могу извући.
Споменух фолклор, што је једно од најбитнијих доказа историјских чињеница. И једни и други припадају Србском фолклору, фолклор је једно од најстаријих чињеница, доказ о идентитету једног Народа...

Poslednja izmena:
Буњевци су Буњевци, у Србији су то што јесу, а то што у НДХ сви морају бити усташе је само још један показатељ ваше болести..и њима је овде добро, не морају да се плаше да ће их неко силити да буду нешто што нису.

ja sam postavio pitanje zašto Bunjevaca nema u RH, i nitko mi ne daje odgovor, nego se prosipaju nekakve floskule o NDH i ustašama, a ja govorim o sadašnjosti a ne o nečemu što je bilo prije 7 i više decenija.

ja sam postavio pitanje zašto Bunjevaca nema u RH, i nitko mi ne daje odgovor, nego se prosipaju nekakve floskule o NDH i ustašama, a ja govorim o sadašnjosti a ne o nečemu što je bilo prije 7 i više decenija.

Зато што сте их силом похрватили, као и остале народе и народности. Шта, јел ми сада треба да глумимо лудило да би ти удовољили?

Споменух фолклор, што је једно од најбитнијих доказа историјских чињеница. И једни и други припадају Србском фолклору, фолклор је једно од настаријих чињеница, доказ о идентитету једног Народа...

Meni se čini ovo prepucavanje nacionalno to postoji 99% u virtualni svet, heroji preko žice,
dosadilo mi više čitati vaše postove, kada vas čitam po drugim temama nemogu da verujem da ste to vi.

Folklor ima svaka nacija, samo što ga balkan voli kao niko na svetu, to je za mene dokaz baš tako najstarija činjenica, hvala.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Легенда_001.

Зато што сте их силом похрватили, као и остале народе и народности. Шта, јел ми сада треба да глумимо лудило да би ти удовољили?

Svaka čast, bravo. Ajmo onda ovako. Ako su Srbi u Hrvatskoj ostali Srbi, zašto su Hrvati u Srbiji postali Bunjevci? Meni se čini da je to samo jedna od etapa u posrbljivanju Hrvata u Srbiji.

Što će reći, smatraš Bunjevce hrvatskim Indijancima?

Ne, nego Hrvatima s regionalnim nazivom 'Bunjevci', k'o što ti smatraš Crnogorce Srbima s regionalnim nazivom 'Crnogorci', s tom razlikom što su Bunjevci jedna mala skupina Hrvata koji su silom prilika ostali okruženi Srbima, dok su Crnogorci državotvorni narod. I sad ti meni reci tko je više u pravu? :per:

- - - - - - - - - -

Svaka čast, bravo. Ajmo onda ovako. Ako su Srbi u Hrvatskoj ostali Srbi, zašto su Hrvati u Srbiji postali Bunjevci? Meni se čini da je to samo jedna od etapa u posrbljivanju Hrvata u Srbiji.

:hahaha:

Njemu ti ideš nešto logički dokazivati, nema od toga koristi, baci mu bananu i gotovo... ;)

Буњевци су Буњевци, разумем ја да у твом усташком мозгићу то изазива кратке спојеве и прете да изгоре жицу која ти држи ушеса да не отпадну, али то је тако. Ми поштујемо њихову посебност исто као посебност осталих двадесетак националних мањина..ово је Србија, земља нормалних људи, вама је то несхватљиво зато што сте болесни и малоумни..

giphy.gif

- - - - - - - - - -

Ikavci, katolici, došli iz zapadne Hercegovine, pa preko Dalmacije u Bačku.
Ma di bi to bili Hrvati, to je jedan sasvim poseban narod.

Poseban otprilike koliko su i Srbijanci poseban narod. :lol:

giphy.gif

- - - - - - - - - -

Ikavci, katolici, došli iz zapadne Hercegovine, pa preko Dalmacije u Bačku.
Ma di bi to bili Hrvati, to je jedan sasvim poseban narod.

Poseban otprilike koliko su i Srbijanci poseban narod. :lol:
Pa i Crnogorci su nekada bili najvece Srbende,čak su u tome i preterivali i bili rasadnik ono što se kasnije zvalo velikosrpska ideologija , a i dan danas su im jezik,vera i imena cisto srpski , pa oni tj. deo njih sad kazu da su poseban narod .Ako tako žele njihova stvar , nema tu šta da se ubedjuje neko protiv svoje volje da je Srbin , Hrvat , Madjar ,Rumun ...

Poslednja izmena:
Pa i Crnogorci su nekada bili najvece Srbende,čak su u tome i preterivali i bili rasadnik ono što se kasnije zvalo velikosrpska ideologija , a i dan danas su im jezik,vera i imena cisto srpski , pa oni sad kazu da su poseban narod .Ako tako žele njihova stvar , nema tu šta da se ubedjuje nego protiv svoje volje da je Srbin , Hrvat , Madjar ,Rumun ...

Ma naravno, ali nekakvo porijeko postoji.
Meni je tak svejedno kako se ko izjašnjava... oš bit Srbin, Hrvat ili Kozmičko biće, meni svejedno, uglavnom.
Prava istina je da mi nije svejedno, jer je ovaj Kozmičko biće vjerojatno inteligentniji od ovo prvo dvoje.

Ma naravno, ali nekakvo porijeko postoji.
Meni je tak svejedno kako se ko izjašnjava... oš bit Srbin, Hrvat ili Kozmičko biće, meni svejedno, uglavnom.
Prava istina je da mi nije svejedno, jer je ovaj Kozmičko biće vjerojatno inteligentniji od ovo prvo dvoje.

KOZMIČKO biće dobro nam došao u pakao, tako bi svakoga pozdravio iz kosmosa. :hahaha:

Milane sunce ti žarko zar ti teško prebaciti tastaturu, :(

Pa i Crnogorci su nekada bili najvece Srbende,čak su u tome i preterivali i bili rasadnik ono što se kasnije zvalo velikosrpska ideologija , a i dan danas su im jezik,vera i imena cisto srpski , pa oni tj. deo njih sad kazu da su poseban narod .Ako tako žele njihova stvar , nema tu šta da se ubedjuje neko protiv svoje volje da je Srbin , Hrvat , Madjar ,Rumun ...

Sličnost u slučaju Crnogoraca i Bunjevaca postoji.I jednima i drugima Titoslavija je nametnula nacionalnu pripadnost.Crnogorcima je zabranila da budu Srbi a Bunjevcima je zabranila da budu Bunjevci i prinudila ih da budu Hrvati.

Sličnost u slučaju Crnogoraca i Bunjevaca postoji.I jednima i drugima Titoslavija je nametnula nacionalnu pripadnost.Crnogorcima je zabranila da budu Srbi a Bunjevcima je zabranila da budu Bunjevci i prinudila ih da budu Hrvati.

A što su onda bili Crnogorci do 1918. kad nije bilo Jugoslavije? Moje je mišljenje da su Crnogorci dobro prošli, jer su bili strpljivi, za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su nahyebali zato jer su neovisnost htjeli odmah.

:hahaha: :rotf: :super: ova bre nezna ni tekst kako treba, bolje da je raširila noge germanima,
fala bogu ima i naših medž njima možda bi je zvekno neki, :hahaha: :rotf: :super:

ajme koje strašlo, pa ovako nešto nebi ni dušmanima dao, ja nisam nikada u hr takvo ružno stvorenje video, ni imao. :hahaha: :rotf: :super:

- - - - - - - - - -

A što su onda bili Crnogorci do 1918. kad nije bilo Jugoslavije? Moje je mišljenje da su Crnogorci dobro prošli, jer su bili strpljivi, za razliku od Hrvata i Bošnjaka koji su nahyebali zato jer su neovisnost htjeli odmah.

ti nemaš pojma ko je nayebao, znaš za ono kada pitali ženu na sudu dali se branila kada je mrki silovao,
ona odgovara: yebi yebi mrki kada dodžeš na sud će nayebeš, to vas čeka, tog dana ja neću biti u hr. :kez:

Bili su Srbi.1945 zabranjeno im je da budu Srbi kao što je i Bunjevcima zabranjeno da budu Bunjevci.Morali su da budu Hrvati sve do demokratskih promena kad je Bunjevcima omogućeno da se slobodno izjašnjavaju.

Bunjevci su Hrvati, možeš se ti glupirati koliko god hoćeš ali to je povijesni fakt, a to što oni danas ne žele biti Hrvati zbog ogromne mržnje prema Hrvatima u Srbiji, to je već drugi problem...

Ma kakva crna mržnja, niko ne zarezuje Hrvate u Srbiji, to u realnom životu da vidiš ne možeš. Ne znam kako ne kapiraš činjenicu da kod nas Hrvati nisu maltretirani zbog porekla, pesama koje pevaju u kafani i slično. Odnosno, kod nas se ni izliza ne dešava ono što se dešava Srbima u Hrvatskoj. Meni poznat primer je drugar iz Subotice, Srbin koji ima komšiju Hrvata, ne Bunjevca, pa su usred rata odvrtali svaki svoj dnevnik (Hrvat naravno gledao HRT) na TV do daske, a opet nikad nisu imali drugih problema, a kamoli fizičkih sukoba. Drugo, u Subotici imaš nacionalno veće Hrvata, oni se slobodno izjašnjavaju kao Hrvati, pa nema nikakve logike da se kao Bunjevci nešto plaše, a ovi drugi ne. Znači, Bunjevci su samo jedna od raznih grupa katolika slovenskog porekla, nikako Hrvati koji nisu bili čak ni nacija do pred kraj 19. veka. Uzgred, razumem hrvatsku logiku, oni su kao narod sklepani od mnoštva različitih grupa čiji su jedini kohezioni faktori katolička vera i mržnja prema Srbima. Apsolutno ništa drugo ih ne drži na okupu, a Bunjevci se ne uklapaju u ovaj drugi uslov...

Ma kakva crna mržnja, niko ne zarezuje Hrvate u Srbiji, to u realnom životu da vidiš ne možeš. Ne znam kako ne kapiraš činjenicu da kod nas Hrvati nisu maltretirani zbog porekla, pesama koje pevaju u kafani i slično. Odnosno, kod nas se ni izliza ne dešava ono što se dešava Srbima u Hrvatskoj. Meni poznat primer je drugar iz Subotice, Srbin koji ima komšiju Hrvata, ne Bunjevca, pa su usred rata odvrtali svaki svoj dnevnik (Hrvat naravno gledao HRT) na TV do daske, a opet nikad nisu imali drugih problema, a kamoli fizičkih sukoba. Drugo, u Subotici imaš nacionalno veće Hrvata, oni se slobodno izjašnjavaju kao Hrvati, pa nema nikakve logike da se kao Bunjevci nešto plaše, a ovi drugi ne. Znači, Bunjevci su samo jedna od raznih grupa katolika slovenskog porekla, nikako Hrvati koji nisu bili čak ni nacija do pred kraj 19. veka. Uzgred, razumem hrvatsku logiku, oni su kao narod sklepani od mnoštva različitih grupa čiji su jedini kohezioni faktori katolička vera i mržnja prema Srbima. Apsolutno ništa drugo ih ne drži na okupu, a Bunjevci se ne uklapaju u ovaj drugi uslov...

:ok:

Sklepani od srpskog otpada!

A i danas najgori srpski otpad su najbolji rvati!

Mda, moji rođaci iz Rume pobjegli zbog najezde komaraca... :kafa:

Kome ti to bre lažeš?

Back