Jaćimović nastavlja štrajk glađu i kaže da neće platiti kazne

zbiljaš

Iskusan
Poruka
5.527
Milomir Jaćimović je pravi Srbin, a Alek Kavčić koji napada novinarku je Radulovićev svedok!

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i...r-jacimovic-strajk-gladju-placanje-kazni.html

"Neću da nečija deca budu gladna, a mi da plaćamo Ćacilend i Vučićev hir": Jaćimović nastavlja štrajk glađu i kaže da neće platiti kazne​

Prevoznik Milomir Jaćimović, koji je sa sinom jutros stupio u štrajk glađu, kazao je za N1 da želi građanima da poruči da kazne neće platiti.

- Ne želim da se bilo ko trudi i da mi uplaćuje - pomoć mi ne treba. Neću da nečija deca budu gladna, a da mi plaćamo Ćacilend i Vučićev hir. Meni ako bude trebala pomoć, ja ću lično izaći da pozovem narod da mi pomogne, ali mi pomoć ne treba - rekao je za N1.

On je kazao da od donacija koje je dobio od građana pre nekoliko meseci, kupio dva spratna autobusa, kao i jedan autobus koji je u Novom Sadu, a da je preostalo još novca. On je dodao da mu još kazne nisu stizale.

Jaćimović je rekao da je juče obećao vozilo za invalide jednom studentu koji je u kolicima - "da sa narodnim parama vozilo platimo i kupimo", kako kaže.

Govoreći o incidentu ispred Banovine, kada je Aleksandar Šulc došao sa igračkom autobusa i kesom sa namirnicama, govoreći da je došao da donese donaciju Jaćimovićima koji štrajkuju glađu, Jaćimović podseća da je i ranije imao problema sa njim.

Milomir Jaćimović FOTO: N1/printscreen
Milomir Jaćimović

Naime, on je u avgustu ušao u dvorište Jaćimovića i fizički nasrnuo na njega, pa mu i slomio zub. Jaćimović je istakao da se nije ništa dogodilo od tada, iako je, kako kaže, policija uzela izjavu i povrednu listu.

- Bio sam odmah u Hitnoj pomoći - ništa, niko ne reaguje, to me ne iznenađuje, a bio sam jako teško povređen - rekao je i dodao je da "vidimo da nemamo policiju i na čijoj su strani".

Jaćimović u Novom Sadu pozvao na blokadu autobuske stanice: Kad ne mogu naši autobusi da voze, da ne mogu ni njihovi​

1762811110-jacimovic.PNG
Milomir Jaćimović na skupu u Novom Sadu

Građani Novog Sada okupili su se večeras, na poziv studenata, ispred zgrade Pokrajinske vlade kako bi pružili podršku autoprevozniku Milomiru Jaćimoviću i njegovom maloletnom sinu koji su otpočeli štrajk glađu. On je pozvao okupljene da svakoga dana blokiraju autobusku stanicu u Novom Sadu na sat vremena.

Jaćimović se obratio okupljenima i pozvao ih da, od sutra, svakoga dana blokraju autobusku stanicu u Novom Sadu “makar na sat vremena”.

Novosađani ispred Banovine pružaju podršku Jaćimoviću i njegovom sinu: „Uvek je bio uz nas, red je da mi budemo uz njega“

“Kad ne mogu naši autobusi da voze, da ne mogu ni oni da voze”, rekao je on u svom govoru.

Zahvalio se građanima koji su došli i ponovio još jednom svoje zahteve – da mu vrate vozila i ponište kazne.

“Moji zahtevi su mali, normalni, što bi svako mogao da traži – da mi vrate moja vozila i vozila naroda Srbije i da ove kazne što su pisali se ponište jer nemaju osnova za sve što su radili”, objasnio je Jaćimović.

1762804348-podrska_Jecimovicu_n.jpg
Skup podrške autoprevozniku Jaćimoviću ispred Banovine
Rekao je i da su danas “pokušali” da mu vrate jedan autobus, ali da on nije na to pristao “dok ne ispune sve zahteve”.

Podršku Jaćimoviću pružili i poljoprivrednici iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije koji su parkirali traktor ispred Pokrajinske vlade, u znak protesta.

Okupljenima se obratila i studentkinja koja je poručila da su studenti “zgroženi” time da je država dovela porodicu do ovog stadijuma borbe u kome Milomir Jaćimović i njegova porodica štrajkuju glađu.

„Mi kao studenti smo zgroženi činjenicom da država dovodi ljude do ovakvih stadijuma borbe, da čovek i njegovo dete moraju da gladuju, da bi mogli da prežive kasnije. Njihovi zahtevi nisu uopšte neverovatni i neizvodljivi. Smatramo da hitno moraju biti rešeni. Selektivno reagovanje, privođenje i oduzimanje imovine je nešto što se sve više i češće dešava na šta ćemo reagovati svaki put“, rekla je studentkinja ispred Banovine.

Građani blokirali izlaze na Međumesnoj stanici u Novom Sadu

1763108522965.png

Građani Novog Sada blokirali su danas na sat vremena izlaze iz Međumesne autobuske stanice u znak podrške autoprevozniku Milomiru Jaćimoviću.

Jaćimović četiri dana štrajkuje glađu u blizini zgrade Pokrajinske vlade, zajedno sa maloletnim sinom (16).

On zahteva da mu policija vrati sve autobuse koje je zaplenila, kao i da mu ponište milionske kazne zbog navodnih tehičkih i saobraćajnih nepravilnosti.

Stanica-blokada-Novi-Sad3-1024x576.jpg

(Autonomija)

Back