Bunjevci neće da budu Hrvati

nikakvih pretnji nije bilo.Licno poznajem tri porodice koje su jos u Junu 1991 zamenile nekretnine,Lisicic ,Porter (mladja cerka bila vrsna atleticarka) i jos jednog po nadimku.

Napisao sam uopsteno a ne za Rumu, zelim reci da to sta je neko zamenio kucu ne znaci da je otisao dobrovoljno i da nije bio izlozen pretnjama, jer nazalost znam i takve primere, konkretno radi se o selu Sot kod Sida..jos su dobro i prosli kako su neki drugi...

ne samo to,nego su moleri Srbi (poznajem firmu) krecili unutrasnjost katolicke crkve u Golubincima i to 1996.,dolazio lik iz Zemuna nadzorni za katolicke crkve.Sve i jednu Subotu u pomocnoj zgradi u crkvenom dvoristu odrzavala se verska nastava za decu.Niko jedan jedini prozor nije razbio za citavo vreme pizdarija

Taj detalj nisam znao, no ono sta znam, tamo i ako je bilo nesto to su radili dodjosi, e sad velika je razlika kad imas komsije koji se prikljuce napadima (ratna psihoza je to) i komsije koji ce da skoce da te obrane i koji su ti podrska, a za taj kraj ja imam samo reci hvale.

Nego sad sam se nesto setio...upoznao sam pre par godina jednog vlasnika neke vinarije cini mi se, iz Rume, znao sam i kako se zvala no zaboravio sam...covek onako stariji, visok, prosed...a pored sebe je vodio nekog mladog picica, par dana su bili u Vukovaru na jednom seoskom turistickom imanju...mala slatka ko med :D isto iz Rume..

primecujem da ti na imbecilan nacin provociras.Da si bar neko sa prosecnim IQ pa da se "nastavljamo",ovako samo delujes sazaljujuce

Fun fact: Subotica je bila većinski hrvatski grad, prvi nogometni klub u Vojvodini osnovali su Hrvati Bunjevci u Subotici, pod nazivom 'Bácska Szabadkai Athletikai Club', 1901. godine, a grb mu je izgledao ovako:

NL_1449.jpg

A ti i dalje živi u iluziji... :kafa:

Poslednja izmena:
Fun fact: Subotica je bila većinski hrvatski grad, prvi nogometni klub u Vojvodini osnovali su Hrvati Bunjevci u Subotici, pod nazivom 'Bácska Szabadkai Athletikai Club', 1901. godine, a grb mu je izgledao ovako:

NL_1449.jpg

naziv kluba je pretpostavljam na hrvatskom samo sa madjarskim akcentom:rotf:
http://www.magyarfutball.hu/en/csapat/2825

de još nešto, biće nas ubediš da smo usraše vazalne croacke, :hahaha:

Vojvodina nikad nije bila većinski srpska, no malo pomalo ste počistili što se počistiti dalo... :kafa:

- - - - - - - - - -

naziv kluba je pretpostavljam na hrvatskom:rotf:

Naziv kluba je na službenom jeziku ondašnje države, neuki čovječe... :kafa:

A nije ti palo u oko da je na grbu bunjevačkog nogometnog kluba šahovnica? To je valjda isto Tito propisao... :per:

Bunjevci su vrlo dobro znali tko su dok im Srbi nisu počeli govoriti da nisu to što jesu, a to nažalost traje i danas... :kafa:

Poslednja izmena:

Verovatno su i ti Hrvati Bunjevci proterani, pa su se vratili nazad i sad ne smeju da se izjašnjavaju kao Hrvati, a sve to za vreme Austrougarske :D

Vojvodina nikad nije bila većinski srpska, no malo pomalo ste počistili što se počistiti dalo... :kafa:

- - - - - - - - - -

Naziv kluba je na službenom jeziku ondašnje države, neuki čovječe... :kafa:

A nije ti palo u oko da je na grbu bunjevačkog nogometnog kluba šahovnica? To je valjda isto Tito propisao... :per:

službeni jezik braće austrougara, :hahaha: :rotf: :hahaha: koliko si plitak ni žabac nemre zagnjuriti :hahaha: :rotf: :hahaha: hebo te tuto bugarin što te napravio :hahaha: :rotf: :hahaha:

tad bili pod austroguarskom, koja smo mi gamad što sno ih oslobodili ikada, sada bi oni pričali stim jezikom baš, :hahaha:

nema to veze.Par decenija ranije taj prostor se zvao Srpsko Vojvodstvo i Tamiski Banat,sigurno ne bez razloga.
Ovo je sa vikipedie
The club was founded in 1901, during Austro-Hungarian administration. Bačka 1901 played a big role in a cultural and sport autonomy of Bunjevci and other Slavs in Bačka during the Austro-Hungarian period.
Boldovano ,Bunjevci i ostali Sloveni

Srba je u Vojvodini skoro milenijum unazad bilo više nego bilo kog drugog pojedinačnog naroda, i to ne malo više, nego nekoliko puta.

Demografska povijest Vojvodine je vrlo dinamična, a Srba na području Vojvodine nije bilo u većem broju do navale Turaka u 14. stoljeću...

- - - - - - - - - -

nema to veze.Par decenija ranije taj prostor se zvao Srpsko Vojvodstvo i Tamiski Banat,sigurno ne bez razloga.
Ovo je sa vikipedie
The club was founded in 1901, during Austro-Hungarian administration. Bačka 1901 played a big role in a cultural and sport autonomy of Bunjevci and other Slavs in Bačka during the Austro-Hungarian period.

Bunjevci i ostali Slaveni pod šahovnicom... :per:

Ovo je sa vikipedie

nebitno sad se otkrio da je bugarče pa pobegao, :hahaha:

Nema tu nikakve dinamike, već je jedino jasno da su od svih današnjih vojvođanskih patriota i dušebrižnika jedino Srbi želeli tamo da ostanu, dok su drugi imali preča posla, nosili tetki lek...

Činjenica jest da su Srbi preuzeli primat u Vojvodini, no to ne znači da Hrvata tamo nije bilo, ili da ih i danas nema, bilo ih je i ima ih, ali nestaju, jbg, svaka prilika se koristi kako bi se smanjio broj Hrvata u Vojvodini, to je činjenica...

Dođoh, vidjeh, razguzih, odoh... :bye:

To je upravo ono što vi nebulozama o proterivanju nekakvih fantoma želite da postignete, da ne budete previše usamljeni na lestvici najvećih ubica i ostalih probisveta. Međutim, žalim slučaj, po tom kriterijumu ste usamljeni u svemiru, a ne samo na ovim prostorima...

Dobro germani priznali ni oni nisu bili ustanju da urade ono što su ovi radili, to znači mnogo, titulu im moramo priznati.

Fun fact: 1921. Zemun je imao 70% hrvatskog stanovništva... :per:

Pa gde si to procitao? U to vreme najveca etnicka grupa su NemcI u Zemunu, Verovatno malo provociras ali svi da znate Hrvata nikada nije bilo vise od 20 % u Zemunu, I bili su ok i za vreme NDH ,Iz drugih krajeva su pravili sranja. Inace za Bunjevce se zna i odakle i kada su dosli, U pitanju je Hercegovina a seoba je jos u 17 veku pod pritiskom Turaka, Naselili su severnozapadnu Backu, Imamo i podgrupu Sokce koji su iz Slavonije,

Činjenica jest da su Srbi preuzeli primat u Vojvodini, no to ne znači da Hrvata tamo nije bilo, ili da ih i danas nema, bilo ih je i ima ih, ali nestaju, jbg, svaka prilika se koristi kako bi se smanjio broj Hrvata u Vojvodini, to je činjenica...

Dođoh, vidjeh, razguzih, odoh... :bye:

to ti jedino što preostaje, možda se neki potrudi te sretne u realni svet, :( preporučujem ti čuvaj bulju dobro uvek uza zid, :per:

Back