Mislio sam da ce me rasprava sa Krangom dovesti do ovoga pa sam se vec psihicki pripremao na odgovor koji sam 100 puta napisao...nije se desilo ali evo sada tebe..

No dobro, sta se mora nije tesko...
Elem, iz moje prepiske sa Chiefom si mogao videti da upravo to ja i zelim reci sta se tice Bunjevaca, da oni mudro igraju a verovatno su procenili da ce u Srbiji dobiti bolja i veca prava a stanje i je trenutno takvo ljutio se ko ili ne.
A proturio si sad neke teme pa cemo malo o tome. Srbi u Ist.Slavoniji nisu sta i Srbi u drugim delovima Hrvatske. Zasto je to tako, stvarno ne mislim sada da pisem o tome, no ajmo se pozabaviti malo time.
Srbi u drugim delovima Hrvatske nigde nisu sikanirani i da imaju nemogucnost zaposljavanja, to su neverovatne gluposti, jer Srbi rade bas kao i svi, nisu agresivni i postuju drzavu u kojoj zive, tu se nema sta vise pisati.
Srbi u Ist.Slavoniji, moji sagradjani i okolina, koliko god je meni to zao ali su prilicno radikalni, od naroda do lokalnih politicara kojima pase takvo stanje da si cuvaju goozice. To je fakt. No u Ist.Slavoniji imas kvote za zaposljavanje i u gradu Vukovaru barem polovica zaposlenih su Srbi. Onda privatnik iz Bijeloga Polja je imao gradfevinsku firmu u kojoj su jedini zaposlenici mogli da budu Srbi iz Vu i okolice te nesto malo Madjara iz Baranje. Hrvati tamo nisu mogli dobiti posao. Takodjer ovde ima vise Srba privatnika i rade normalno vec godinama, neke radnje rade cak jos od vremena Krajine, mislis da bi opstali toliko dugo da su sikanirani?Ne to nije istina, to pisu zluradi ljudi ili kao ti, neobavesteni...
Onaj ko se po meni sikanira su ona starcad iz Krajine, njima nije lako stvarno, ali i tu ti se dodje da zapitas neke stvari, posto po tim selima nije ni Hrvatima lako, samo Hrvati retko pisu o tome, a one Novosti pisu samo o Srbima da se stvori slika kako su samo oni sikanirani. Mada da budem iskren, bar ja tako mislim, ipak se tamo dosta radi na sikaniranju Srba, verovatno da se ostale spreci da dodju. Poltika je ***** i ko misli da nije to tako i da im se ne otezava zivot, taj nije realan, pa su tako nagrabusili tamo i Hrvati kao kolektivne zrtve...
Imas i cinjenicu da Hrv manjina u Srbiji nije ni malo agresivna, ne vice se po Srbiji ovo je Hrvatska, ne pisu se grafiti protiv Srba (u Hrv imas dosta tih Hrvata sta to rade da se okrive Srbe, ali itekako je bilo i Srba, recimo autor grafita PONOVIT CEMO OVCARU je Srbin iz Borova Sela) itd itd.
No moje najiskrenije misljenje je to, a i toga si se dotakao...da je Srbija stvarno bolja prema manjinama, dakle maknimo sad sve probleme, sve zasto i kako, ali trenutno je to tako, hrv.manjini u Srbiji uza sve probleme je ipak bolje nego srpskoj u Hrv. sta je po meni i logicno jer sad u ovoj prici nije vazno ko je poceo rat, ko je kriv, sta je prvo kokos ili jaje, vec cinjenica da bombe od Hrvata nisu padale po Srbiji i unistavali srpske gradove i ljudi su puno manje ogorceniji nego Hrvati. Da me krivo ne svatis, nije to opravdanje, ali to je jednostavno tako, a nazalost ni nasa agresivna manjina u Ist.Slavoniji nicemu ne pridonosi da se to stanje smiri.
Da li ti je sad jasnije ili cu za koji dan morati opet isto da pisem?