Bunjevci neće da budu Hrvati

sramota ljude da budu vise hrvati pa se odricu
ja ih razumem u potpunosti..

I ja ih razumijem, teško je Hrvatu živjeti okružen ljudima koji mrze Hrvate, jbg, i ja bih postao Srbin da živim u Srbiji, sigurno ne bih govorio uokolo da sam Hrvat...

- - - - - - - - - -

47.000 Hrvata na prostoru gde živi oko tri miliona ljudi, to mu dođe 1,5 posto. Nema šta, jak faktor, odmah iza cigana, Slovaka i Rusina :hahaha:

Da, žalosno je da je u Vojvodini danas preostalo svega pedesetak tisuća Hrvata...

Evo 1905 godina, o Bunjevcima u SUBOTICI

Evo ovdje pise da su Hrvati ali da ima i Srba...

068d851be281477e80b7f0dcbce70fec.png

Evo 1937 godina

5184a2f128ec4a30ad93e85d74ae6ae4.png

I ja ih razumijem, teško je Hrvatu živjeti okružen ljudima koji mrze Hrvate, jbg, i ja bih postao Srbin da živim u Srbiji, sigurno ne bih govorio uokolo da sam Hrvat...

Kako li samo odolevaju oni Hrvati u Subotici? Uz to, danas je Hrvatska u EU i može da traži od Srbije šta god hoće, ali i dalje nema zahteva za vraćanjem imovine i prava za "proterane" Hrvate. Takođe, kada bi se Bunjevci sada izjasnili kao Hrvati, bili bi u odličnoj poziciji, jer bi bili zaštićeni kao beli medvedi, tako da niko ne sme da ih pipne, a plus bi im hrvatska država pružila sve moguće pogodnosti kao članica EU. I pored svega toga, oni se ne izjašnjavaju kao Hrvati, pitam se zašto :think:

Da, žalosno je da je u Vojvodini danas preostalo svega pedesetak tisuća Hrvata...

Pa i nije neko smanjenje od 60 na 50 hiljada. Mada, kod toliko malog broja svako smanjenje je osetno i deluje kao đenosajd...

- - - - - - - - - -

Da nije bila od Šajkaša? :hahaha:

Od čega god da je, Dalmacija je kroz istoriju najmanje veze imala sa Hrvatima, iz jednostavnog razloga jer Hrvati još nisu postojali :hahaha:

1939 sa 33% do većine. Kako? đenosajd.

- - - - - - - - - -

Pa i nije neko smanjenje od 60 na 50 hiljada. Mada, kod toliko malog broja svako smanjenje je osetno i deluje kao đenosajd...

- - - - - - - - - -

Od čega god da je, Dalmacija je kroz istoriju najmanje veze imala sa Hrvatima, iz jednostavnog razloga jer Hrvati još nisu postojali :hahaha:

Poneki mornar ostane bez lađe ali bez mora to je izuzetan peh.

Tvoj stari kaže da ni Dunav nije loš. :hahaha:

1939 sa 33% do većine. Kako? đenosajd.

Pa to sam i rekao, đenosajdisali smo sve druge, a posebno smo morali da obratimo pažnju na onu dvojicu Hrvata :D

- - - - - - - - - -

Poneki mornar ostane bez lađe ali bez mora to je izuzetan peh.

Tvoj stari kaže da ni Dunav nije loš. :hahaha:

Odličan je Dunav, tamo smo bacali vojvođanske Hrvate dok smo ih genocidisali :D

Не знам како је испод Саве и Дунава али у Војводини је непристојно питати људе за нацију, као и досађивати људима са својом нацијом.
Већину људи боле бриге за такве ствари, имају паметнија посла

A s kim imaju? Sa Srbima? Uozbilji se. Dođi k sebi dok još imaš kome. Dubrovnik je samo rubni grad Dalmacije.

Ma kakvi Hrvati u Dubrovniku, Pa procitaj malo ko je tu ziveo ,vecinom Venecijanci govorio se latinski, Car Dusan im je prodao Peljesac zapadno uz uslov da pop poje jer je tu arhiepiskopiju osnovao Sv,Sava,Nema Hrvata tu na 100km najmanje ,Prodat im je i Ston .

Vidiš kako si večito nezadovoljan, ja priznajem zločin i još to da smo pobili toliko vojvođanskih Hrvata (na stotine hiljada, da budem precizniji), a tebi opet nešto fali...

Ma ni Dunav nije loš. Poneki mornar možda ostane bez lađe...ali bez mora to je izuzetan peh. :ok:

- - - - - - - - - -

Vidiš, to su suve činjenice o Dubrovniku, skoro i da nema pomena o Hrvatima do u novije doba...

Što je to "suve"?

Не знам како је испод Саве и Дунава али у Војводини је непристојно питати људе за нацију, као и досађивати људима са својом нацијом.
Већину људи боле бриге за такве ствари, имају паметнија посла

Većina nikad nije problem, problem su problematični pojedinci...

Pa, ako uzmemo u obzir samo razdoblje poslije WWII, od 150 000 iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, Hrvati su danas na 50 000, znači 100 000 Hrvata ste uspjeli na ovaj ili onaj način eliminirati iz Vojvodine od 1960.... ;)

150 hiljada Hrvata teško da je bilo ukupno u istoriji, a kamoli u samo jednom trenutku. Sve i da jeste, to mu dođe čitavih tri procenta ukupnog stanovništva, pa to je epohalno dostignuće...

Pa, ako uzmemo u obzir samo razdoblje poslije WWII, od 150 000 iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, Hrvati su danas na 50 000, znači 100 000 Hrvata ste uspjeli na ovaj ili onaj način eliminirati iz Vojvodine od 1960.... ;)

a jel ti palo na pamet da su pomrli a?
nisu Srbi hteli da im kresu zene tako da se novi rvatici nisu radjali a ovi postojeci riknuli,od
zalosti i tuge za NDH..eto
a naravno toliko rvata nikad nje ni bilo..
lazete bre kad zinete

Back