Bundevara – ljubav na prvi zalogaj

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
400.120
Sastojci:
1 kg rendane bundeve (suve i slatke, ne muskatne)
500 g kora za pitu šećer cimet ulje šećer u prahu

Priprema:
Kore podelite tako da u svakoj rolani budu po 2 kore. Stavite 1 koru, premažite je sa malo ulja. Stavite preko nje drugu koru, pa premažite sa kašičicom ulja. Uz kraću ivicu rasporedite 3 pune kašike bundeve, pospite šećerom po želji (oko 2 kašike) i cimetom, pa urolajte. Stavite pite u pleh koji ste podmazali uljem ili na koji ste stavili pek papir. Pecite u zagrejanoj rerni na 185°C oko pola sata. Odozgo možete staviti papir ukoliko primetite da gornja kora brzo postaje reš.
Ako želite da vam pita bude hrskava, odmah nakon pečenja je ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ako želite mekaniju pitu, nakon pečenja je poprskajte vodom, pokrijte krom i ostavite u ugašenoj rerni.Pre služenja preko pite pospite šećer u prahu.

1760642836425.jpeg

Obožavam kad je spremi moja mama, a baba je bila još bolja u tome.
Sama sam pokušala i ispala mi je suva, a kako nešto niko bundevu ne voli posebno, ostalo je na tom pokušaju.

Pamtim pečenu babinu bundevu iz rerne, ona je stvarno bila slatka, bez trunke sećera ...
treba da razvlačiš testo ko italijanski pica-majstori, da hodaš po zidovima i pjevušuš na sav glas...;):cool:
a struganu bundevu lopatom... :lol:

Back