Bulevar u pogledu

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
332.750
bulevar.jpg


Nije Bulevar sad i nekad isti. Nije isti, ali ni ja nisam ista. Godine su se ređale, šetnje Bulevarom su se smenjivale…

Stojim na trotoaru na uglu ulice Branka Krsmanovića i Bulevara i gledam niz Bulevar sa oduševljenjem. Volim to mesto – kao vidikovac mi je, pogled samo klizi niz Bulevar, automobile, svetla semafora i ljude. Kao da stojim na nekom vrhu i onda laganim korakom krećem niz Bulevar.

Promiču pored mene poslastičarnice, neke zanatske radnjice, mali klasični izlozi, vrlo često pretrpani, niko tu nije razmišljao o nekom marketingu, o manje je više,
sve to nije perspektiva s koje se kreće. Vlasnik je ujedno i majstor svog zanata i majstor za izlog. Važno je da se u izlog stavi ono što je u radnji.
Bulevarom ne žurim, tu potpeticama ne lupam, tu laganim korakom s puno gušta idem i idem svaki put s dobrim osećanjem.

Nije Bulevar sad i nekad isti.
Nije isti, ali ni ja nisam ista. Godine su se ređale, šetnje Bulevarom su se smenjivale. Bilo je godina kad nisam ni primećivala da sam u Bulevaru,
samo sam žurila da pređem određenu distancu, da završim nešto, da stignem negde.

A najlepše pamtim i još uvek osećam one godine kada sam hodala Bulevarom sa onim posebnim osmehom i pogledom u kome je uz sve što vidi, smeštena jedna osoba. Idem Bulevarom prema zgradi na uglu Resavske i Bulevara gde me On čeka. On nasmešen, naslonjen na zid pored otvorenih vrata, ja koja izlazim iz lifta i unosim se u njegov zagrljaj. A onda izlazimo da šetamo Bulevarom. Ja pričam o Bulevaru, kao o nekoj osobi koja jeste izgužvana, pomalo u neredu, ali tako puna živosti, iskričavosti, on sluša i smeška se.U njegovim očima osim smeška, Bulevara, nalazim se i ja.

Aleksandra Isaković
 
Jedna lepa , nostalgicna i ljubavna prica o Bulevaru, ulici koju najviše od svih beogradskih ulica volim.
Ulica kojom sam hodala bezbroj puta i pratila njenu transformaciju kroz vreme i ljude .
Mnogo toga se u Bulevaru promenilo ali ono što nije i mislim da nikada i nece je duh te najduže ulice u Beogradu :heart:
 
Retko kada me put navede na Bulevar, ali prošetam do/od Vukovog spomenika, ponekad i dalje. Bilo je momenata kada stignem maltene do MMLa. :mrgreen:
Češće idem Tašmajdanskom stranom, jer je manja gužva i manje je semafora, ali nekad i promenim stranu i usput možda svratim do Lagune, Vulkana, Bookastore-a, Salona muzeja grada beograda, Starbaksa, pored Češke ambasade koja ponekad napravi izložbu spolja... a i pogled je lepši, ka zgradi tehničkih fakulteta, Tašmajdanu, crkvi Svetoga Marka, glavnoj pošti, skupštini...
 
Некада је булевар био прелеп могао си лепо да уживаш у разгледању и да се лепо сачекаш трамвај како доликује
Онада дође неко ко се не разуме у пројекте и тиме упропасти све раније што је имало душу :sad2:
 

Back
Top