Bicikli u Beogradu

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
А у пракси разни достављачи, често и из иностранства, уопште ни не возе предвиђеним стазама, него свуда где виде слободан простор за кретање.
Брзина кретања им је... знаш и сам. Уме да буде петоструко према дозвољеном.

И саме улице су нам свакојаке па је тешко испоштовати прописе, а многе наравно није брига.
Добро, али пропис је такав. "Жутом траком" могу да се крећу само возила за јавни превоз путника, као и она возила која закон предвиђа као изузетак.

Бицикл не може.

Људи се понашају као да то нема везе. Не само да се бицикли крећу жутом траком, већ редовно пролазе кроз црвено светло или се укључују на ауто или пут резервисан за саобраћај моторних возила.

То је све лепо, док се нешто не догоди.

Добро, али пропис је такав. "Жутом траком" могу да се крећу само возила за јавни превоз путника, као и она возила која закон предвиђа као изузетак.

Бицикл не може.

Људи се понашају као да то нема везе. Не само да се бицикли крећу жутом траком, већ редовно пролазе кроз црвено светло или се укључују на ауто или пут резервисан за саобраћај моторних возила.

То је све лепо, док се нешто не догоди.
Лоше решене улице... Недовољно трака за веома нарасли саобраћај.
За то нису криви бицикли и тротинети, него мањак планирања.

Само ме занима, када се деси судар недозвољеног возила и аутомобила, на мотопуту или аутопуту... Ко би био крив?

Лоше решене улице... Недовољно трака за веома нарасли саобраћај.
За то нису криви бицикли и тротинети, него мањак планирања.

Само ме занима, када се деси судар недозвољеног возила и аутомобила, на мотопуту или аутопуту... Ко би био крив?
Не треба да расте број трака, већ да се смањи број становника и да се изгради метро.
Бициклиста и тротинеташ су дужни да поштују прописе. Они немају оправдање, као што немају оправдање ни људи који иду џиповима кроз трамвајске баштице.

Што се судара тиче, тротинет, пешак, бицикл и скејтборд немају шта да траже на аутопуту, мотопуту и у жутој траци.

Da li je kod nas u Srbiji zakonski obavezna kaciga za bicikliste u saobraćaju i prsluk i kako je u praksi? Trenutno ne vozim bicikl, a nameravam aktivnije da vozim od septembra, pa bih da se informišem. Hvala.

Искрено, не знам.

Било је у скорије време доста говора о разним стварима погоњеним струјом тако да ми делује као да се на обичне бицикле сасвим заборавило.

Ćuti, ne maleriši ! Vidiš da su poludeli i registruju trotinete ?!

Još jedini je znak slobode - vožnja bicikla !

Back