BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Ја нисам саобраћајни инжињер и не бих себи допустио да полемишем шта је исправно, а шта није. Међутим, градске власти су рекле да је боље да шине иду средином улице јер је тако "боље":idea::?: и када је реконструисана Немањина тада су тако распоређене:klap: Е сад, то што Ви кажете да то ствара проблем, ако ником другом, а оно путницима који излазе из трамваја, зато што не могу људски да се мимоиђу са онима који улазе у трамвај:dash:
Šine u Nemanjinoj su takve bile i pre rekonstrukcije, odnosne cela ulica je već bila tako isplanirana, tako da tom prilikom nisu izmišljali toplu vodu.

Bogme, danas bilo baš lepo na bulevaru bez preprodavaca. :cool:
A zamislite kako bi izgledalo kada bi stavili novi asfalt na trotoar, i sredili prostor oko palatana. Nije sada to neka svemirska investicija, pa asfaltira se i po selima, a trotoar u Bulevaru nije asflatiran vekovima.
Mada ako se nama para, onda barem da ga drze cistim i osvetljenim. Valjda ce se onda i ove radnjice malo srediti, nasminkati.
Danas je nedelja, i preprodavci su se opet vratili i zauzeli trotoar.
Naravno nedeljom, pauk, milicija i inspekcija ne rade.

A zamislite kako bi izgledalo kada bi stavili novi asfalt na trotoar, i sredili prostor oko palatana. Nije sada to neka svemirska investicija, pa asfaltira se i po selima, a trotoar u Bulevaru nije asflatiran vekovima.
Mada ako se nama para, onda barem da ga drze cistim i osvetljenim. Valjda ce se onda i ove radnjice malo srediti, nasminkati.
Danas je nedelja, i preprodavci su se opet vratili i zauzeli trotoar.
Naravno nedeljom, pauk, milicija i inspekcija ne rade.
A, valjda će doći na red i asfalt. Mi nismo ni svesni zapravo koliko je ovaj naš grad bio zapušten. A mene je moram priznati, prijatno iznenadilo što su posadili novo drveće na mestu posečenog, iskreno, nisam očekivala da će to uraditi, nego ostaviti ili za proleće, ili za "sveti nikad", po našem običaju.

Pa da nema ih, iako je nekako i dalje napeta atmosfera.Imam utisak da ce se svakog momenta ispred mene materijalizovati kartonska kutija ili susilca za ves. Ma ok je da i ima par onih prodavaca bizuterije, bilo bi lepo kada bi bili domace radinostri a ne turski. Takodje bi tamo(Ispred Depoa) mogli da stave 1-2 manje tezge sa suvenirima (SAMO SUVENIRI!). Jos kada bi znali sta da stavimo kao suvenir ovog grada,drzave...

Negde, između Vuka i Đerma. :)
A, evo, ni danas ih nije bilo, baš lepo, zaista. :cool: Samo, kod Đerma, malko, od onih što prodaju stare knjige, ti mi ionako uvek najmanje smetaju. :)

Lep kraj;):)

Ja sam jedan vazan deo zivota provela u Bulevaru,samo malo nize...Kod Domovine,iznad KST-a...Molerova ulica,Kalenic pijaca...

I kad god prodjem tim krajem,pored tih zgrada,i jedne posebne zgrade....osecam se neverovatno.Srce mi se stegne svaki put(emocije:neutral:):heart:

Poslednja izmena:
Dok sam se setao Bulevarom, posmatrao sam one platane, ako ste primetili da su na delu Bulevara koji je sredjen do Vuka, platani lepo ogradjeni nekim kamenjem, ali je interesantno da tamo nigde nije izdignut trotoar, dok je u ovom drugom delu korenje izaslo na povrsini i skroz izdiglo trotoar. Da li neko zna jel su tamo mozda sekli povrsinsko korenje ili je nesto drugo po sredi.

Danas je nedelja i Bulevar su opet zauzeli preprodavci sa kartonima i automobilima parkiranim nasred trotoara i posred pesackih prelaza. Pauk ne reaguje, a inspekcije nigde. Skoro sam siguran da ce i ova akcija kao i sve prethodne propasti, jer je vode isti ljudi, koji ne zele problem da rese jer imaju korist od toga. I dalje se ne pisu kazne pa isti ljudi vec godinama prodaju robu na istim mestima.

Lep kraj;):)

Ja sam jedan vazan deo zivota provela u Bulevaru,samo malo nize...Kod Domovine,iznad KST-a...Molerova ulica,Kalenic pijaca...

I kad god prodjem tim krajem,pored tih zgrada,i jedne posebne zgrade....osecam se neverovatno.Srce mi se stegne svaki put(emocije:neutral:):heart:

Извини што упадам мало невезано.
Је ли ''Домовина'' затворена или је и тај ресторан-кафану неко купио и преправио у кафић, фаст фуд?

Zatvorena je,sad je to neki Low coffee.z:hm:

Malo li je takvih coffee kafica,sta su vec,pa su bas Domovinu morali da zatvore.:roll:

То ми је било одлично место. У неколико наврата сам са ћалетом био тамо, ту су се окупљали његови са архитектуре. Прошле године сам пролазио и учинило ми се да је нешто преправљено али нисам имао времена да се задржавам.
Значи још једна у низу.... ''Липов хлад'', ''Орашац'', још раде?

Budim ponovo ovu temu ali moram prokomentarisati rekonstrukciju ove ulice.
Bulevar vise ni malo ne lici na ono sto je bio, nema vise onog dubokog pogleda kada se stane na sred ulice pa izgleda kao da se ona skuplja negde dole u gradu. Šine su na sred ulice autobuske stanice sa strane, zbog toga ulica nema pravac nego ide nekako cik cak, jednom recju ruglo, doduse lepo našminkano ruglo.

PROČITAJTE OVDE KRITIKU

Back