Бугарски премијер: Трамп да престане да нас доживљава као очајну супругу

Cari-brod

Ističe se
Poruka
2.592
Бугарски премијер: Трамп да престане да нас доживљава као очајну супругу
https://rs.sputniknews.com/regioni/...restane-da-nas-dozivljava-kao-ocajnu-suprugu/

1121238310.jpg

Бугарски премијер Бојко Борисов позвао је на крају састанка америчког председника Доналда Трампа да престане да доживљава Бугарску као очајну супругу, пише бугарски лист „Труд“ позивајући се на дипломатске изворе.

„Престаните да се према нама понашате као према кроткој и очајној супрузи (у Бугарској је америчка серија ’Очајне домаћице‘ преведена као ’Очајне супруге‘). Ви се налазите далеко и добијате информације о ономе што се дешава на Балкану преко посредника. Гледајте да се не деси да кротка и добра супруга почне да прави гадости“, наводно је изјавио бугарски премијер.

Лист напомиње да други бугарски медији нису пренели такву изјаву Борисова.

Састанак бугарског премијера и председника Сједињених Америчким Држава одржан је у понедељак у Белој кући. Стране су разговарале о диверзификацији извора гаса у Бугарској, укључујући испоруку америчког природног течног гаса. Борисов и Трамп су такође детаљно разговарали о сарадњи у области одбране.

Како је премијер написао на својој страници на Фејсбуку, Сједињене Америчке Државе су подржале предлог Бугарске за стварање координационог центра у Варни. Притом је лист „Труд“ приметио да су у првобитном документу о стратешкој сарадњи земаља Сједињене Америчке Државе инсистирале на стварању поморске базе НАТО-а, али је Борисов категорички одбацио такав предлог. Осим тога, према писању листа, америчка страна је такође покушала да утврди тачан број испорука природног течног гаса у Бугарску, како би се блокирала испорука руског гаса, али је таква намера наишла на неслагање Борисова.

Подсећамо да је пре састанка са америчким председником Борисов изјавио да неће дозволити да се у Црном мору на територији Бугарске појаве базе НАТО-а.

Otvorio sam temu ne toliko zbog ove izjave Borisova Trampu već zbog nekih stvari koji se tiču i Srbije. Po pisanju bugarskih medija Turski tok je opstao uz neke nedefinisane stavove koji se mogu pročitati između redova iz zajedničke izjave koju su posle sastanka potpisali Borisov i Tramp. Osim toga Tramp je izjavio da će posetiti Bugarsku ako ga Bojko pozove. Bojko ga je pozvao i u bugarskim medijima se spekuliše da će Tramp posetiti Bugarsku najverovatnije na proleće sledeće godine. Obećao je da će u Bugarsku doći i najverovatnije tada doneti vest da im se ukidaju vize za Ameriku, možda i da otvori gasovod između Bugarske i Grčke i verovatno potpiše neke ugovore u vezi ekonomske, vojne i energetske saradnje dogovorene na sastanku između njega i Borisova. Ne verujem da će dolaziti u ovaj deo Evrope da poseti samo Bugarsku. Da li je i poseta Srbiji izvesna? Da li do proleća sledeće godine treba da se reši problem sa Kosovom onako kako Amerikancima odgovara kako bi Tramp u predizbornoj godini došao i ubrao političke poene predstavljajući se kao neko ko je rešio taj problem? Videćemo da li sam dobar analitičar.
 
Трампара да дође у СРбију?

Нема шанце.
Nekako mi se čini da se sve sprema za tako nešto. Prvo pritisak od američkih slušbenika u vezi Kosova. Drugo zamena američkog ambasadora. Treće najava posete Bugarskoj. Ne verujem da će se samo radi Bugarske odlučiti na dalek put. Četvrto predizborna ili izborna godina u Americi .Da li je izborna ili predizborna nisam siguran ali svejedno. Tramp verovatno želi u toj godini da se predstavi kao neko ko rešava probleme po svetu i tako dobije glasove dela američkih glasača.
 
Бугарски премијер: Трамп да престане да нас доживљава као очајну супругу
Бугари траже да их неко добро из`ебе. Бугари можда вам се жеље и остваре, узвртили сте се опасно. :D
 
To neki bugarski Sputnjik loži *******nu Bugarčad
Ja sam čuo da se sprema da dođe u Srebrenicu da se pokloni šehidima palim za islam koje smo mi razvalili kao volove.
Ka'e,idem da vidim đe saranjen Mujin nožni palac i Hasina čutura za vodu.
 
Ja sam čuo da se sprema da dođe u Srebrenicu da se pokloni šehidima palim za islam koje smo mi razvalili kao volove.
Ka'e,idem da vidim đe saranjen Mujin nožni palac i Hasina čutura za vodu.

Koga si ti razvalio, balavac?
 
Nismo mi, nego Tramp.

Inace, ovaj bugarski premijer izgleda da ima i nesto u glavi i neke prave informacije.

Nije poludeo da dozvoli NATO bazu u bugarskom moru, pa da ih rokne zemljotres od 7 rihtera..

"zemljotres" u blizini Rusije se meri u Mегатоннамa a ne u Rihterima.
 

Back
Top