Server: Ako Tramp pobedi, daće BiH Srbiji

Poznavaoče stvari, a јел` ће то да бидне када се направи Јужни ток или кад проради Северни?:hahaha:
Ја сам негде чито да су сувласници са 50% северног и јужног тока биле велике западњачке фирме из ЕУ.Морали су мирно да гледају како им рониоци америчке морнарице са Флориде уништавају имовину у коју су уложили десетине милијарди евра, да би те исте компаније морале да купују 3 пут скупљи амерички гас.
 
Ја сам негде чито да су сувласници са 50% северног и јужног тока биле велике западњачке фирме из ЕУ.Морали су мирно да гледају како им рониоци америчке морнарице са Флориде уништавају имовину у коју су уложили десетине милијарди евра, да би те исте компаније морале да купују 3 пут скупљи амерички гас.
А неповредивост приватне својине? :D
 
Ја сам негде чито да су сувласници са 50% северног и јужног тока биле велике западњачке фирме из ЕУ.
Па ја сам то писао овде када сам вам тврдио да Јужног и Северног тока неће да буде. И убеђивао се са Poznavaocem stvari шта је тада био псеудоним @Casual Observer _а.
 
Politički lideri su vrlo sposobni za usmeravanje novca sebi, međutim novac mora biti zaštićen od Milorada Dodika, Dragana Čovića, ali i SDA, izjavio je američki profesor Danijel Server.


Na raspolaganju će biti mnogo novca, ali staviti novi novac u staru mašinu koja krade. Ali, Americi je sve jasno. Uskoro će promeniti Dejtonski sporazum, siguran sam“, Server gostujući u programu Face TV.
Server je kazao da bi bilo bolje da sistem pravosuđa u BiH skine Milorada Dodika, a ne Amerika.

„Amerika treba biti podrška, ali visoki predstavnik ili građani BiH bi trebali smeniti Dodika. Hrvati bi trebali smeniti Čovića“, naveo je Server.

Istakao je da sumnja da će visoki predstavnik nešto preduzeti.

Kako je naveo, Šmit je ugrozio sopstveni kredibilitet nekim odlukama, počevši odlukom uoči izborne noći.

„On ima pravni kredibilitet, ali je izgubio moralni. Rekli su mi da su ga na to naveli neki predstavnici međunarodne zajednice. Sam je ugrozio svoj položaj…to su ozbiljne greške“, naveo je Server.

Server je kazao da O’Brajen poznaje situaciju u BiH jako dobro.

On je i napisao najveći deo Ustava BiH – zna šta govori. Pokušava razjasniti stvari koje su ostale zamagljene – RS ne može ići u secesiju, a odluke visokog predstavnika se moraju poštovati, kazao je Server.
Upitan šta će Amerika sada uraditi, Server kaže da je prilično siguran da će Dejtonski sporazum trebati korekcije. Prepoznato je, kako je naveo, u Stejt Departmentu da ovaj ustav ne može uvesti BiH u EU.

Na pitanje šta će biti sa Dodikom, Server odgovara da je pitanje šta treba uraditi.

„Da li postoji mogućnost da ga smijeni visoki predstavnik, mogućnost da se čeka izborna prilika. mogućnost da ga pravosudni goni krivično, mogućnost novih sankcija? Postoji mnogo mogućnost“, kazao je on.

Gvoreći o NATO, Server kaže da je taj savez jak, a da Rusija gubi.

„Ne verujem u pobedu Donalda Trampa, gubio je. On bi bio katastrofa za Balkan. Predao bi BiH Beogradu, Srbiji. To je kraj“, ocenio je Server.

https://n1info.rs/region/server-ako-tramp-pobedi-dace-bih-srbiji/

Prvo ne vjerujem da će ma ko pobjedi u SAD "predati" BiH Srbiji. Pa taman to bio i Tramp. A i teško da se Dejton može promjeniti.
Ma daj, ko je ovaj lik što priča? Ko ga je uopšte pustio da izađe iz neke zadimljene učionice? Pa jel' misli da je pametniji od svih nas ovdje? Ko ga šljivi šta on priča o Dodiku, Čoviću i SDA? Ajde nek' ide učiti svoje studente umjesto što se petlja u politiku gdje mu nije mjesto. I šta sad, Amerika će valjda promijeniti Dejtonski sporazum? Pa oni ne mogu ni svoje probleme da riješe, a kamoli da se petljaju u naše. A kad već spominje Trampa, ko ga je stvarno pustio da priča? Pa jadan onaj ko bi vjerovao u te gluposti. Ajde nek' se vrati u svoj ćošak i drži se svojih knjiga, a ne da nam soli pamet ovdje.
 
Срби су пре Нато операције Намјерна сила 1995 држали 75% триторије БИХ ,мислим да је сасвим реално да се тај простор врати Србима
поготово овај дио Високе Крајине који је етнички чистији него Шумадија
Ali je to uključivalo i bezbroj bošnjačkih naselja. Svaka vojna operacija je automatski značila i etničko čišćenje, a pošto je VRS bila jača od druge dve vojske imala je i najviše uspeha u ratnim pohodima pa otud i nerealnih 75% (tačnije 70%).

Današnje granice RS najbolje rešenje od drugih mirovnih predloga za grancie, bolji i od svih srpskih mirovnih predloga za granice. Jedino što možda nedostaje su Brčko, Drvar i eventualno Grahovo, Glamoč i Zavala, ali bi isto toliko teritorije onda morali da daju Bošnjacima (Srebrenica, Novo Goražde, Osmaci i sl.).
 
ко дирне у српску, нек рачуна да ће поточари бити десетоструки... а аутобуси ће ићи на слободну турску територију, овај пут у истанбул...
у једном правцу.

па ви чачкајте мечку и изазивајте.
 

Back
Top