BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planiram da ove godine odem sa porodicom na letovanje u Bugarsku. Do sada nikad nisam bio na Crnom moru, ali sam cuo pohvale od prijatelja koji su vec bili.
kao i vecina nasih ljudi, prilicno sam podozriv kada je pitanju letovanje na Crnom moru. Nisam siguran koje je letovaliste najbolje, posto bih putovao sa suprugom i bebom od 8 meseci. Potreban nam je odmor, bez buke tokom noci.
Volimo i nocni zivot (posebno ja), tako da bih sigurno overio najbolje klubove, narocito sa elektronskom muzikom.
Sta mi savetujete: koje mesto, koji hotel (samo sa 4* ili 5*), koju agenciju?
Kakva su vasa iskustva oko putovanja kolima (putujem iz Bgd)? Ima li nekih opasnosti na putu...cuo sam da Bugarska policija presrece na putevima i uzima reket!!
Svaki savet bi mi pomogao oko konacne odluke, posebno sto covek ide samo jednom godisnje na letovanje, pa je mnogo glupo ako 10-15 dana propadnu.

Hvala svima na pomoci.

Poshto trazish hotel sa vishe zvezdica-to ti nemogu pomoci a shto se tice putovanja tu nemash problema. Ja sam proshle i pretproshle godine ishao kolima sa zenom i 2 male dece i nisam imao nikakvih problema mada sam se pridrzavao propisane brzine, vezao pojas i sve ostalo kako propisi nalazu a sad u nedelju su mi stigla dva drugara koji su ishli takodje kolima sa porodicama i koji takodje nisu imali nikakvih problema. Nadam se da sam ti imalo pomogao. Pozz

Najbolji hoteli su u Zlatnim pjascima. To je najelitnije letovaliste koje nudi 10-ak luksuznijih hotela sa 4* i 5*. Nekoliko agencija rade direktno njih. Cene su za smestaj od 300 do 500 eura za hotel kakav trazis za polupansion ili AI. Licno mislim da ti tamo Al nije potreban jer su cene niske, to vec sigurno znas.
Gledaj da ti ne uvale Chajku, mesto pored Pjasaka koje redovno uvaljuju jer je jeftinije, a ustvari je zasebno mesto.

PRIMER OK HOTELA:
Ambasador**** - Hotel je u blizini plaže sa sopstvenim zatvorenim i otvorenim bazenima. Sobe sadrže kupatilo TWC, telefon, SAT/TV i terasu. Sadržaj hotela: restoran, bar, bilijar, otvoreni restoran, sauna… Ishrana: švedski sto.
Cena za 10 dana tokom avgusta je 365 evra na bazi nocenja sa doruckom, uz mogucu doplatu za polu ili pun pansion.

PRIMER PERVERZIJE OD HOTELA:
Astoria beach ***** - Nalazi se 30 metara od plaze (prva linija) . Sadržaj hotela: restoran, lobby bar, otvoreni bazen, fitness centar, masaza, sauna i menjacnica. Sobe su 1/2 ili 1/2 sa pomocnim lezajem sa TWC-om i balkonom, opremljene SAT TV-om, mini barom, telefonom i klima uredjajem. Usluga: polupansion (dorucak i vecera - švedski sto).
Cwena za 10 dana je 1100 evra, ali to je nepotrebno bacanje para...

Ukoliko ti treba vise informacija ili preporuka za agenciju, da ne bih reklamirao, posto sam vec upozoren, posalji mi poruku na private.

Imas www.bulgariancoast.com gde mozes procitati o njihovim tur.mestima i u svakom nabrojani hoteli,pa kliknes na zeljeni i procitas komentare gostiju(Od luksuznih mesta imaju i Albenu,pa vidi...ali ne cekaj mnogo jer mislim da tamo u septembru vec ume da se promeni vreme. 8-)

Poslednja izmena od moderatora:
:confused: isao bi sa drugarom do bugarske na more, tj malo do Sofije pa nedge dalje.
da li moze neko reci cega trebam da se cuvam, tj da li je neko imao vecih neprijatnosti jer sam se naslusao nekih gadnih prica o kradjama ???
Hvala puno! :shock:

Ja se nocas vratih iz Bugarske. Bili smo u Suncevom Bregu, u hotelu sa ***, sto je sasvim dovoljno (bazen, klima, parking sve cisto...). Isli smo autom i nigde nas niko nije presretao. Moj savet je da ni slucajno ne prelazite granicu kod Dimitrovgrada(mi se juce zaglavili 3 sata). Kada smo odlazili u Bugarsku prelazili smo na granici kod Strezimirovca- nije bilo zive duse, tako da ti preporucujem da uzmes kartu i krenes na taj prelaz. Povedi racuna, ako ides preko Nisa na Dimitrovgrad, predvece zatvaraju tunele i preusmeravaju saobracaj breko nekog brda na kom nema normalnog puta. A, da, jos da dodam da je Suncev Breg skup! Npr. lezaljka na plazi 6 leva (oko 3 evra), suncobran takodje. Hrana i pice su u Nesebru jeftiniji bar 30%. Bili smo i u Burgasu, oko 30 km od S. Brega, tamo je lezaj u privatnom smestaju 6 evra, a hrana i pice duplo jeftiniji. Ako se odlucis za S. Breg preporucujem ti restoran Djani kod hotela Kuban, hrana je malo jeftinija, ali izuzetno ukusna, velik izbor i ogromne porcije.. Ako treba jos neka informacija, pitaj...

Hoteli, to zaboravih. Pa ne secam se tacno sta je bilo u ponudama nasih agencija, proveri (ako si bas toliko u lovi) prvo imaju li ponudu za hotel Planeta- to je ***** u centru zbivanja, na 2 min. od plaze, ili hotel Chaika i sl. Ma svi ti sa puno zvezdica su na setalistu uz plazu.

Cuvaj svoje stvari ali nishta posebno nego da si npr u CG ili u Beogradu. Niko ne otima ali nisu bash ni kao Grci da mozesh da opushteno odesh u vodu a pored peshkira ostavish pare, foto aparat......

Zna li neko nesto o hotelu Kristal u Suncevom Bregu. Treba mi informacija za dvoje penzionera koji bi isli, pa ne bih bas da idu u neku rupu, posto je taj hotel ubedljivo najjeftiniji u ponudi.

Ja sam u Pomorju, putovala sam vozom do Burgasa pa autobusom. Voz krece u 8:40 ujutro i stize sutradan u 06:00 po Bugarskom vremenu u Burgas (kasnio je pa je stigao u pola 8). Dakle 24 sata. Put je nas kostao 4050 dinara, ali zato sto smo ranije kupili kartu. Sad je evro pao pa je jos i manje 3700 cini mi se... Spavali smo u kupeu za 6 osoba, jer nema sa manje. Licno bih ponovov putovala vozom, jer ne mogu da ne spavam nocu ako bih isla autobusom.

Back