BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko je zahtevno traženje smeštaja u Nesebaru u sopstvenoj režiji? Ne bih da idem preko agencije jer nemam poverenja u agencije.

mozad zavisi od perioda kada bi isli, ali sumnjam da necete naci smestaj, stoje ljudi po ulici i nude smestaj, stoje kraj poste i kraj bus stanice, ali mozda nije losa ideja agencija, moze biti cak i povoljnija

Nisam mislila sigurnije u tom smislu... Da mislim da nije sigurna, ne bi ni išla tamo, a evo idem i ove godine...

Agencije po meni imaju prednost, jer godinama posluju sa istim, proverenim hotelima. Neće vas poslati u neku rupu za 500 e, mozda za 100 hoce, ali to će već nekako biti naglašeno i to je na izboru putnika...Na to sam mislila...

Nisam mislila sigurnije u tom smislu... Da mislim da nije sigurna, ne bi ni išla tamo, a evo idem i ove godine...

Agencije po meni imaju prednost, jer godinama posluju sa istim, proverenim hotelima. Neće vas poslati u neku rupu za 500 e, mozda za 100 hoce, ali to će već nekako biti naglašeno i to je na izboru putnika...Na to sam mislila...

vidi...ja nikad ne idem preko nasih agencija iz vise razloga...onaj najvazniji sto se Bugarske tice je da su mi nudili aranzman u jednom hotelu u Primorskom (davno doduse,2006 ili 2007 godine,ne secam se vise) gde je cena po osobi bila visa nego cena koju smo mi platili direktno hotelu za nas cetvoro
i u principu to nase agencije rade...cenu kompletnog apartmana/hotelske sobe naplate kao cenu po osobi...pa onda puta broj ljudi i eto razlike u ceni koja je prilicna :aha:

vidi...ja nikad ne idem preko nasih agencija iz vise razloga...onaj najvazniji sto se Bugarske tice je da su mi nudili aranzman u jednom hotelu u Primorskom (davno doduse,2006 ili 2007 godine,ne secam se vise) gde je cena po osobi bila visa nego cena koju smo mi platili direktno hotelu za nas cetvoro
i u principu to nase agencije rade...cenu kompletnog apartmana/hotelske sobe naplate kao cenu po osobi...pa onda puta broj ljudi i eto razlike u ceni koja je prilicna :aha:

a ja bila preko agencije u nesebru i uzela kontakt za sledecu sezonu da idem direktno, medjutim cim smo dosli pozove moj rodjak da rezervise direktno i traze mu 2.5X vise nego preko nase agencije sa sve prevozom

Не знaм кaко је у другим земљaмa, aли у Бугaрској постоје хотели где aгенције зaкупе собе, пa их ондa "продaју" туристимa. То је вaријaнтa где влaсник хотелa не жели дa се превише петљa сa aрaнжмaнимa, или му пре сезоне требa ловa, пa ондa продa, тј. изнaјми собе aгенцијaмa.
Кaд тaкве хотеле позовете директно, ценa ће бити већa него ценa у понуди aгенцијa, јер у хотелу рaчунaју дa идете нередовним путем пa вaм одмaх дaју већу цену.

Међутим, имa и хотелa где постоји менaџерство, тј. особље зaдужено зa изнaјмљивaње собa туристимa, у некимa сви контaкти сa "спољним светом" иду преко тог особa, било дa су у питaњу aгенције или туристи.
Aко у тој вaријaнти позовете директно хотел, уштедећете нa провизијaмa туристичких aгенцијa.

Инaче, пaметно је резевисaти унaпред јер постоје попусти, контaктирaти бугaрске aгенције које су готово увек јефтиније него нaше, потрaжити сaјт хотелa. Готово сви хотели имaју нет презентaције, тaко дa немa лaжи, немa превaре.

Дa, у Несебaру се може нaћи привaтни смештaј, мaдa ћете се у сезони морaти потрудити зa то...

У готово сваком туристичком месту на бугарској црноморској обали можете наћи приватан смештај на лицу места. Чак и у јеку сезоне, кад су највеће гужве.
Понуда је заиста разноврсна. И што се тиче цена и што се тиче квалитета смештаја.

Prosle godine sam bio Nesebaru u sopstvenoj reziji cene smestaja su smesne ,ima raznih od 4 e po osobi koje su uzasne tipa 3 sobe po 3 lezaja bez klime jedno kupatilo sve prljavo ,pa do 70e u najboljim hotelima .Ja sam bio u nekom manjem hotelu 2* sa klimom terasom kupatilom tv frizider u centru Nesebara glavna trgovacka ulica prepuna restorana i prodavnica i kostalo je oko9e po osobi ,smestaj mozes naci bukvalno kad god zelis (ili ce on naci tebe ).Plaza u nesebaru je vise za penzionere i porodice na koju sam samo jednom otisao,ali zato sany beac valjda se tako pise , je plaza koja pripada suncevom bregu tamo je ludilo sve mladi, devojke sve skoro gole a blize mi je ta plaza nego ova ,muzika zurke ,srpska kuca na plazi nasa hrana ,oni tropski barovi sa jeftinim picem (pivo o,5 toceno 2,5leva oko 130 din)al uglavnom samo danju rade .E sad nocni provod u Nesebaru je u najmanju ruku ocajan ,znaci nekoliko kafica i milion restorana i prodavnica .Ima kod plaze neki brod u kojem nije lose ali tek posle 1 ujutru.Provod trazite u suncevom bregu za koji kazu da je bugarski las vegas pa ocekujte i takve cene (u svakoj boljoj diskoteci je ulaz oko 10 evra)pivo je oko 3 evra sto nije mnogo ali za ulaz je previse,znaci kad dodjete u centru vidite ludilo sve je prepuno samo mladi bukvalno nema starijih od 35 godina uglavnom tinejdzeri muzika striptiz klubovi i prepune plaze mladih je.,ca,Ribe koliko volis ruskinje ,ukrajinke itd (i naravno smradljivi englezi i ostala bagra).E sad ono najgore svi klubovi u sbregu diskoteke ,hrana provod je predodredjena za ove malopre navedene ,nema nasih klubova nase muzike samo neki trans na koji svi otkidaju pa ako slusas tu muziku provod je zagarantovan .Ocekujte da ce gledati da vam uzmu i crno ispod nokta toliko su halapljivi bukvalno svi tamo.Ne prilazite bugarkama ako niste spremni da date kes ( 98 posto)(oko 50 leva je tarifa).Ja licno ne podnosim ni engleze ni takvu muziku zato sam visio po mestima gde se pusta kombinovano nasa ,bugarska ,makedonska muzika ali takvih mesta je veoma malo,takodje ne podnosim kada pridjem devojci a ona ladno kaze ako iskas sex 50leva>lol.Sve u svemu isplati se bar videti tu ludnicu.Ja trazim za ovu godinu nesto slicno ali malo predodredjeno nama ,nasa muzika klopa i slicno ali neko turbo mesto ne zelim da zaglavim u nekom porodicnom mestu , u obzir dolazi Bugarska i Grcka pa pomozite i vi meni gde da idem .pozzz

Poslednja izmena:
Prosle godine sam bio Nesebaru u sopstvenoj reziji cene smestaja su smesne ,ima raznih od 4 e po osobi koje su uzasne tipa 3 sobe po 3 lezaja bez klime jedno kupatilo sve prljavo ,pa do 70e u najboljim hotelima .Ja sam bio u nekom manjem hotelu 2* sa klimom terasom kupatilom tv frizider u centru Nesebara glavna trgovacka ulica prepuna restorana i prodavnica i kostalo je oko9e po osobi ,smestaj mozes naci bukvalno kad god zelis (ili ce on naci tebe ).Plaza u nesebaru je vise za penzionere i porodice na koju sam samo jednom otisao,ali zato sany beac valjda se tako pise , je plaza koja pripada suncevom bregu tamo je ludilo sve mladi, devojke sve skoro gole a blize mi je ta plaza nego ova ,muzika zurke ,srpska kuca na plazi nasa hrana ,oni tropski barovi sa jeftinim picem (pivo o,5 toceno 2,5leva oko 130 din)al uglavnom samo danju rade .E sad nocni provod u Nesebaru je u najmanju ruku ocajan ,znaci nekoliko kafica i milion restorana i prodavnica .Ima kod plaze neki brod u kojem nije lose ali tek posle 1 ujutru.Provod trazite u suncevom bregu za koji kazu da je bugarski las vegas pa ocekujte i takve cene (u svakoj boljoj diskoteci je ulaz oko 10 evra)pivo je oko 3 evra sto nije mnogo ali za ulaz je previse,znaci kad dodjete u centru vidite ludilo sve je prepuno samo mladi bukvalno nema starijih od 35 godina uglavnom tinejdzeri muzika striptiz klubovi i prepune plaze mladih je.,ca,Ribe koliko volis ruskinje ,ukrajinke itd (i naravno smradljivi englezi i ostala bagra).E sad ono najgore svi klubovi u sbregu diskoteke ,hrana provod je predodredjena za ove malopre navedene ,nema nasih klubova nase muzike samo neki trans na koji svi otkidaju pa ako slusas tu muziku provod je zagarantovan .Ocekujte da ce gledati da vam uzmu i crno ispod nokta toliko su halapljivi bukvalno svi tamo.Ne prilazite bugarkama ako niste spremni da date kes ( 98 posto)(oko 50 leva je tarifa).Ja licno ne podnosim ni engleze ni takvu muziku zato sam visio po mestima gde se pusta kombinovano nasa ,bugarska ,makedonska muzika ali takvih mesta je veoma malo,takodje ne podnosim kada pridjem devojci a ona ladno kaze ako iskas sex 50leva>lol.Sve u svemu isplati se bar videti tu ludnicu.Ja trazim za ovu godinu nesto slicno ali malo predodredjeno nama ,nasa muzika klopa i slicno ali neko turbo mesto ne zelim da zaglavim u nekom porodicnom mestu , u obzir dolazi Bugarska i Grcka pa pomozite i vi meni gde da idem .pozzz

Jedino što su Bugari pomalo neprijatni.

????? Ја имам потпуно другачија искуства, а и сви људи које знам да су били у Булгарији.

Mene zanima nocni zivot?

:ok: :ok: :ok:

Ne prilazite bugarkama ako niste spremni da date kes ( 98 posto)(oko 50 leva je tarifa).

??? ХаХаХа Први пут ово чујем за Бугарке! И одмах бих да оштро демантујем!!! :cool:
Човече, колико сам ја лове уштедео... :D

Не знам тачно. Увек сам ишао у првој половини августа. Август је цео добар, то без сумње! За септембар већ не знам.
Мада, чуо сам да Бугари највише воле да иду на море у периоду од краја августа до прве половине септембра. Можда због ок времена, а можда и због мањих гужви...

У Бугарској сам летовао задњих 7 година, мислим да сам обишао све што је вредело обићи, ишао сам увек својим колима, ако некоме треба нека информација, нека пита...

Бугарска, тако близу, тако дивна! :heart:
Одличан избор и за летовање и за зимовање! Поред купања у Црном мору, излазака и летњег провода, сви који воле зиму и скијање не би требало да пропусте Боровец, Банско, Пампорово... Јефтиније од других зимских дестинација, а природа дивна, клопа супер, провод загарантован... Незаборавно искуство!
Бугарска је богата и многим другим местима која морате посетити... Препоручујем Рилски манастир, пре свега!

Списак локалитета у Бугарској под заштитом УНЕСКО-а: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_World_Heritage_Sites_in_Bulgaria

Destinations of Bulgaria

Summer Resorts
Albena, Ahtopol, Balchik, Dyuni, Elenite, Golden Sands, Kiten, Lozenets, Nessebar, Obzor, Pomorie, Primorsko, Riviera, Rusalka, Sinemorets, Sozopol, St. Constantine, St. Vlas, Sunny Beach, Tsarevo

Winter resorts
Bansko, Chepelare, Borovetz, Pamporovo, Uzana, Vitosha

Spa tourism
Velingrad, Hisarya

Cultural tourism
Veliko Tarnovo, Nesebar, Sozopol, Plovdiv, Bansko, Ethnographic museum Etara, Koprivshtitsa

Rural tourism
Elena, Arbanasi, Ribaritsa, Bozhentsi, Kumani, Ethnographic museum Etara, Shiroka Laka, Tryavna, Zheravna, Orehovo, Madzharovo, Dragoynovo

City tourism
Plovdiv, Veliko Tarnovo, Sofia, Varna, Burgas, Rousse, Vratsa, Pleven, Vidin, Lovech

Hiking
Balkan Mountains, Pirin Mountains, Rila Mountains, Rhodopi Mountains, Strandzha Mountains, Sakar Mountains, Vitosha Mountains

Paragliding
Central Balkan Mountains

Monasteries
Rila Monastery, Bachkovo Monastery, Rozhen Monastery, Drianovo Monastery, Sokolsky Monastery, Troyan Monastery, The Assumption Monastery in Kardzhali town, Pomorie Monastery

Most picturesque Bulgarian villages (according to National Geographic, January 2005)
Orehovo, Narechen, Dragoynovo, Kovachevitsa

:super:

Back