Bugarska krajem 80-ih..

Mister Sojic

Elita
Banovan
Poruka
16.723
Jedna stvar koju sam zapamtio, a i bilo mi krivo, sto su oni bili jos komunisti a videli sta ce biti, pa preko noci najurili preko milion poturica iz Bugarske...

Mi Srbi smo bili robovi nekih Jugoslavija, nekog Milosevica, neke Danine zene Vuka, ratova kad imamo svo oruzje a povlacimo se i cekamo da neprijatelj ojaca...

Zamajavali nas sa HR (Ne kazem da nije trebalo brinuti o Srbima u HR, ali Borisav Jovic , Milosevicev covek jos '91 izjavio Hrvatima - nabijte ih na kolac),
dok je bio momenat da se ratosiljamo sipaca.....

Sve nesto naopako, dok se odvlacio fokus sa bitnijih pitanja... Svi rade posao, dok se Srbi zamajavaju glupostima...

1991.

Komunizam kao sistem - mrtav.

SSSR se raspao.

Milosevic i retardi mu vode kolo...

Kao za inat....
настави даље што се стидиш-
-тадић и жута лоповска багра воде србију и првој деценији 21века
-диплома и половина тадићеве лоповске дружине настављају посао
-...

Todor Zivkov je bio veliki bugarski nacionalista koji je svoju zemlju opremio S-300 PVO sistemima koje bugarska vojska i danas ima u svom arsenalu.

A sta smo mi imali? Nasu "cetvrtu vojsku planete" koja se urusila kao kula od karata cim je pocela izdaja hrvatskih i slovenackih kadrova, isto kao i ispljuvana vojska Kraljevine pre nje.

VJ je bila sila u poredjenju sa JNA, jer da nije bilo NATO bombardovanja zavrsila bi pobunu na Kosovu u roku od par nedelja.

Todor Zivkov je bio veliki bugarski nacionalista koji je svoju zemlju opremio S-300 PVO sistemima koje bugarska vojska i danas ima u svom arsenalu.

A sta smo mi imali? Nasu "cetvrtu vojsku planete" koja se urusila kao kula od karata cim je pocela izdaja hrvatskih i slovenackih kadrova, isto kao i ispljuvana vojska Kraljevine pre nje.

VJ je bila sila u poredjenju sa JNA, jer da nije bilo NATO bombardovanja zavrsila bi pobunu na Kosovu u roku od par nedelja.

Pa to... bio prvo Bugarin, kao sto su nasi susedi bili prvo Hrvati ili Slovenci, pa tek onda komunisti...

Kod Srba tunjavog bankara Milosevica (ne slucajno) su bili ne znam ja sta pa i Jugosloveni... ali onaj komunisticki grb Srbije nikakao da izmene celih '90-ih....

kao crvena marama za zapadnu publiku ako zatreba satanizovati Srbe kao okorele komuniste...

Znimljiva tema, mene zanima kako je je jedna zemlja poput nje u tim granicama ocuvana sa obzirom da je u Prvom Svetskom ratu bila na strani AustoUgarske, pa u Drugom na strni Hitlera, pa pod plastom komunizma i da je sada clanica EU.

To ja ne razumem ili je bila dosta lukava da izbegne kazne na kraju svih tih ratova ili su je mozda zapadne zemlje a kasnije i SSSR cuvali za nesto drugo???

Znimljiva tema, mene zanima kako je je jedna zemlja poput nje u tim granicama ocuvana sa obzirom da je u Prvom Svetskom ratu bila na strani AustoUgarske, pa u Drugom na strni Hitlera, pa pod plastom komunizma i da je sada clanica EU.

To ja ne razumem ili je bila dosta lukava da izbegne kazne na kraju svih tih ratova ili su je mozda zapadne zemlje a kasnije i SSSR cuvali za nesto drugo???

Vaze za 'prilagodljive' i za dzoker u rukavu... vole ih i zapad i Rusi...

Ali u svoj toj mudrosti su pali od nekih cuvenih 8 miliona pre 30 godina na 4.5... za 20 bice ih manje od 2.

Hrvatska sluzba unutar Jugoslovenske je radila posao.. i to veoma ozbiljan... Srbi komunisti kad komunizam umire,
zapocela rat da bi se toboz pokazala srpska komunisticka agresija na kapitalisticku Hrvatsku.. nije upalilo..
Onda se aktivira plan - Hrvatska antifasisticka protiv Srbije fasisticke...

Pa izmedju koga da se deli kada sa porazom Turaka vise nema nikoga ko ima narocite pretenzije na nju.

Mi Srbi smo dobili prevaru u reziji dela hrvatske obavestajne sluzbe koja je bila pre toga deo jugoslovenske....

Jos danasnji dan placamo tu cenu, a oni jos rade posao i prave nam politicki izbor..

Vrh ce im biti da Srbiju nateraju da placa neku materijalnu stetu za namerno zrtvovan Vukovar...

A Vukovar je bio u njihovim ocima prevencija blic-kriga.. vezati sto jace snage , unistiti dati grad i spasiti ostatak HR...

I naravno, zaraditi na tome...

Poslednja izmena:

Back