Najveći fašistički skup u poslednjih 80 godina

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hrpa gluposti

Jugoslavija je nastala voljom sila Antante, i to poglavito SAD. Srbi tlape da se njih nešto pitalo, a nije. Nešto se pitalo Talijane, i zato su u kaosu dobili Istru i pet otoka, dok bi etnički možda dobili 30% Istre. Wilsonove točke o samoopredijeljenju naroda nisu ostavljale nikakva prostora za veliku Srbiju ili Italiju. Sve su zemlje nastale raspadom carstava postale nacionalne države, a u slučaju bliskih naroda kao Čeha i Slovaka, te južnih Slavena konglomeracije tih naroda. Učinjene su nepravde jedino prema Njemačkoj, na istoku i zapadu, ali i to na granicama. Austrija i Mađarska su podijeljene po etničkim načelima. Neke priče o mogućem komadanju Hrvatske su nemoguće, jer toga u Versaillesu nije moglo biti.

Oko stare Jugoslavije, to je bila kaotična država s dosta eksploatacije od strane Srbije, pa je stalno bila napetost.

O 2. Jugoslaviji je sve rečeno, i tko ne može shvatiti, ne će nikada.

Glede NDH, stvar je složenija. Hrvati su bili oduševljeni jer su dobili svoju državu na pladnju, nakon srpske diktature, no ne zbog režima nego jer su konačno imali kao svoje, bar u naslovu. No dosta je splasnulo kad se vidjelo da je to marionetski prema Italiji i Njemačkoj, iako je dio mislio da u to doba, uspona Njemačke, da Hrvatske može prosperirati uz glavnu silu u Europi. No postojala je nelagoda protiv diktatorskoga režima, no nitko se bitnije nije bunio jer i zbog čega bi. Nisu se bunili ni ugroženi u sovjetskim masovnim pokoljima.

Srbi su počeli s ubojstvima i napadom na NDH prvo kao starojugoslavenski oficiri i protočetnici još prije 10.4., te je ubijeno 200-400 Hrvata u prvih 10 dana NDH. Onda je uslijedila odmazda u Bjelovaru i Čapljini, a ustaše su krenule s oni što je kasije provela RS- masovno etničko čišćenje (iseljeno oko 180.000 Srba) i ubijanje, dijelom u logorima (u prva 3-4 mjeseca od 5-20.000).

Srbi su se digli na ustanak, uglavnom pod talijanskom zaštitom, dok je HV onda slabo reagirala jer nije bila motivirana (domobrani), a ustaša je bilo malo za cijeli taj prostor. Broj Srba partizana u Hrvatskoj je bio preuveličan i kretao se do 7.000 do konca 1941. Srpski i crnogorski ustanci u Srbiji su brzo slomljeni i to su učinili njemački trećepozivci.

Hrvati, osim komunista, nisu imali nikakav motiv da idu u partizane. Nisu, osim fanatika,bili za NDH po Pavelićevu modelu, no htjeli su da NDH opstane kao hrvatska država, ali kao zapadna demokracija, pod utjecajem Britanije, SAD i sl.

Nisu znali da ovi hoće nekakvu Srboslaviju jer nisu bili obaviješteni, a nisu htjeli nikakav komunizam sovjetskoga tipa. Nisu htjeli ni Jugoslaviju.
Srbi su počeli zapadno od Drine kao protuhrvatska ekipa potpuno, no podjelom na partizane i četnike došlo je do toga da su oni uz partizane, uza sve ekscese, bili uvučeni u mašineriju komunističke organizacije i bili su zadovoljni što se partizani bore protiv ustaša, a obećavaju neku novu Jugoslaviju gdje će Srbi, prešutno, opet biti glavni. Da su išli "u šumu" jasno je jer su ih ustaše proganjali. U Srbiji, 1942-44 nisu išli u šumu kad su dobili po tamburi i Nijemci su ih puštali na miru.

Hrvatima je, manje nego Slovencima, manjkalo motiva da se idu boriti protiv poklonjene nacionalne države- kakva bila. Masovnije su ušli tek 1943. kad se videlo da će to propasti i da je bez perspektive, da je alternativa četnička genocidna Srboslavija.

Koliko je svatko gledao svoje interese vidi se da su osim ideološkim, bili glavni općenacionalni interesi, ovisno o tom kako ih je tko znao artikulirati i iskoristiti.

Vučić: Izračunali smo koliko je ljudi bilo na koncertu Thompsona, nije pola milijuna

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na režimskoj televiziji Informer gdje je između ostalog komentirao koncert Marka Perkovića Thompsona održan 5. srpnja u Zagrebu. Rekao je da su tamo odaslane "opasne političke poruke".
Vučić je ranije ovog tjedna izjavio da "ni za vrijeme Drugog svjetskog rata nije održan takav fašistički skup".
"Na koncert nisu došli ljudi zbog lijepih pjesama, nego zbog promocije ustaštva i antisrpske politike", rekao je Vučić. "Nije bilo pola milijuna ljudi kako neki tvrde, mi smo izračunali da ih je bilo između 280 i 290 tisuća. To je nevjerojatna brojka."će p0
https://www.index.hr/mobile/vijesti...46.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Eto Vučić se ban bojanjem! :hahaha::hahaha::dash:

Vučić: Izračunali smo koliko je ljudi bilo na koncertu Thompsona, nije pola milijuna

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na režimskoj televiziji Informer gdje je između ostalog komentirao koncert Marka Perkovića Thompsona održan 5. srpnja u Zagrebu. Rekao je da su tamo odaslane "opasne političke poruke".
Vučić je ranije ovog tjedna izjavio da "ni za vrijeme Drugog svjetskog rata nije održan takav fašistički skup".
"Na koncert nisu došli ljudi zbog lijepih pjesama, nego zbog promocije ustaštva i antisrpske politike", rekao je Vučić. "Nije bilo pola milijuna ljudi kako neki tvrde, mi smo izračunali da ih je bilo između 280 i 290 tisuća. To je nevjerojatna brojka."će p0
https://www.index.hr/mobile/vijesti...46.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Eto Vučić se ban bojanjem! :hahaha::hahaha::dash:
Vučić broji ljude na koncertima u tuđoj državi dok mu pola naroda broji dane do bijega iz njegove. Kad ti je Thompson veći problem od Kosova, inflacije i praznih sela znaš da si dotako dno i još ga kopaš :hahaha: :hahaha:

Ovo je doslovno next level kompleksa Srba.

Poslednja izmena:
Valjda smo dosli sa Turcima kada smo razbucali Madjare ili su nas pozvali kada su im trebali pravi vojnici :D :D :D

Jedina razlika izmedju mene i tebe sto se tvoj djed Srbin poturcio ili pokatolicio :D:D:D
Ja mislim da je razlika i u tome što je tvoja pra pra baba uživala u turskom zulum prava prve bračne noći.
Nego ne reče mi jesi li dogodine u Kninu KninGrade???:whistling::whistling:

par ljudi :hahaha: umirem :hahaha: najveći fašistički skup u zadnjih 80 godina a oni privedu par ljudi :hahaha:
To što ste vi navikli na skupove s tenkovima i logorima, to je drugi par rukava.

Par idiota je došlo snimiti TikTok, par ih je pjevalo gluposti i da, privedeni su. Nisu podignute paravojske, nije blokiran promet, nisu pale granate po okolici. A to je ono što boli, jer dok mi kažnjavamo svoje marginalce, vi i dalje slavite svoje osuđene generale i ostale zločince.

Austrijsko pravosuđe? Da, slažem se, svemirski brod za naše. Ali i za vaše. Zato su vam i tamo zabranili četničke skupove i zabranjuju šetnje s kokardama, samo vi to preskočite kad "dijelite pravdu".

I zato, Srbine, bit će bolje kad počnete od sebe.

Ja mislim da je razlika i u tome što je tvoja pra pra baba uživala u turskom zulum prava prve bračne noći.
Nego ne reče mi jesi li dogodine u Kninu KninGrade???:whistling::whistling:
Ne znam to medju Srbima nije postojalo : )

Sto bi rekli rvati opet projektuju hahah

In the Ottoman Empire, the concept of "droit du seigneur" or "jus primae noctis" (the right of the first night) did not exist as a legal custom or practice. This supposed right, where a lord could claim a woman's first sexual encounter on her wedding night, is largely associated with medieval Europe. The Ottoman Empire, while having its own unique social structures and customs, did not have a similar practice.

Ja sam pretplatnik na politički kanal nekog engleskog profesora Kerr Lindsaya. Inače je u prosjeku bio dobar, no objavio o Thompsonovu koncertu video- totalno smeće

Ja se u dva dana obrušio s mnoštvom komentara (oko 40% izbrisali), ali mi je draže što je hrpa Hrvata skočila, na hrv. i eng.

Ima preko 1500 komentara ali ih vrijedi pogledati.
Nešto Srba samo malo skiči, ali ne mogu ništa; svega dvoje Hrvata su idajnički Možemovci, no nestali su u bujici pravednoga gnjeva naših ljudi koji pišu uglavnom u tri kategorije:

1. objašnjavaju koncert, ZDS isl.
2.pljuju po Englezima kao kolonijalistima
3. kažu da je sva komunističja numerologija laž
i-ja- sprdaju se uz jake argumente od svega.

Bilo kako bilo, sjajna energija od nas. Iako- izbrisao mi je bar 40% komentara koji su kvalitetni i nisu uvredljivi ni za što, jer istina boli..

Back