Han-Solo
Aktivan član
- Poruka
- 1.810
Па неки људи овде говоре о комплексима...

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
У време турског ропства име Бугарин је изгубило етничко значење и употеребљавало се за означавање масе подјармљених сељака без обзира на етничко порекло. Ово значење дали су тој речи најпре Грци и Турци, а било је распрострањено и ван области које су насељавали Бугари као етничка заједница. Верује се да су то учинили турски чиновници. Бугарски облик б“лгар, б“лгарин заменили су српским Бугар, Бугарин (што се употребљавало као синоним појму „раја“). Тако је име Бугарин, изгледа, имало исту судбину као и име Влах после словенске најезде на Балканско полуострво. Због распрострањеног бугарског имена у овом значењу, неки старији истраживачи и путници греше сматрајући бугарско име као етничко, односно национално у Македонији, на Косову и у деловима Србије.
Drago mi je samo sto si se javno odredio pa sam te isprovocirao da ti nama fasisto pricas o osvajanju Beograda, Nisa, doline Morave...
Vec ti je receno Srbi su bili i van tadasnje Zete i Raske i to dobro znas... Mnogi toponimi i istorijski izvori to govore...
Kao sto rekoh nisam istoricar, ima ovde ljudi koji ce da ti zapuse ta velikobugarska usta... Ja se samo smejem tim vasim tripovima sa brkatim tatarima na markicama, dok ti ne mozes da se odlucis da li si plavi Sloven ili tatarin osvajac...![]()
Nego, uz moje skromno poznavanje istorije ovo nisam znao. Zanima me sta mislite o ovome:
Vidojko Velickovic - Enciklopedija Jugoslavije? Jel ima realnosti ovde ili je to nesto velikosrpsko?
Па зашто би требало да се љутим?
ни су историски извори и само показују да не знаш ништа од историjу
Наслов: Мали земљопис Србије и Турске
Аутор: ГАВРИЛОВИЋ, Јован
Место: Београд
Година: 1862
Па неки људи овде говоре о комплексима...![]()
Мало цртано (Сандански љуби цртано) из изворе о томе како су изгледају Бугаре:
Манасиjева летопис - Крум са своjи болjaри слави освајање Сердика 809Скилица
![]()
Омуртаг послао два бугарске изасланике у Византиje
![]()
Опет Омуртаг
![]()
Омортаг са Василиj I Македонец
![]()
Сандански, првом научи шта je извор, онда се врати да спамируjеш.
Шта je написао у 20 век неки Србин, Бугарин или Кинез о средњег века, je ЛИТЕРАТУРА!
Не разумем шта сад хоћеш са Скилицом, црквеним фрескама, приказима тадашњих бугарских владара, итд...
Сви ми то знамо, него која је твоја мотивација и шта тиме уопште желиш да докажеш, ако уопште нешто доказујеш ?
Скачеш час с теме на тему, од 19. века до Скилице и средњовековља... Изгледа да у твојој глави није баш све потаман ?!![]()
У сваком случају ти као примерак бугарског саговорника ниси нимало културан човек, немаш културу конверзације и злоупотребљаваш толеранцију српског форума користећи је да вређаш Србе.
Коначно да те питам једну ствар онако људски - зашто толико мрзиш нас Србе ?
LOL! Поново тебе питам: Бугари су заузели Београда, Браничево, Ниш, Мораве и Македониje од Византинци или од Срба?
Исторически извори имаш или опет само лупаш шале o бугарски фашисти, татари, монголи и марсовци?
Па ни ja нисам историчар, али читао сам то што пише у историски извори и шта пише светски историчари.
Врло мало реалности има овде...
Овде има више реалности: