ТKoj краљ? Калоjан?То је Македонска прича, да?
Ооооо.Боже, колико си ти глуп
Прочитај од самог Калојана
кој' је био, писао је на српском и био Немањићки унук
Бугарска историчарка описаће то овако:
Реновирао је Бојанску цркву, задужбину Тихомира Немањића, Константина Тиха, а сам је подигао цркву Маглић код долине реке Рашке, у данашљој централној Бугарско, изнад Старе Загоре.
Ктиторску фреску из Бојанске цркве лако је погледати на нету, Константин Тих, од Немањића, има двоглаве орлове на одори
Сам Тихомир (Константин Асен ) навео је у својој повељи Св.Ђорђу крај Скопља да му је Stefan Nemanjić деда.("дед царства ми")
Иначе, по свим манастирима "другог трновског царства" налази се исто обележје- српски двоглави орао.Зашто, Кханче Ханче. тако?
Не ли су могли Блгари своито символи да си смисле, но всичко взели од Срби?
Толкото хубаво царство, од Трнавско всичко до Русе, па тати да бидну?
..na dvorišnoj česmi manastira u bugarskom Sopotu (kod Stare Zagore, oko Raške doline) uočljiv je dvoglavi orao- heraldički srpski znak
итд..итд...још кад бисмо копирали све наводе историчара, као напр Мавро Орбини у последњој реченици :
Мада, истину да кажем, бугарска (Загорје, од Трнова до Црног мора у најјјјј, најјјјпространој верзији) територија се давала на управу оним члановима владарских српских кућа који требају да увежбавају владање, као тренинг. Тако Михајло даје младом Бодину да буде краљ Бугарске (сад га Блгари зову св краљ Петар ваљда), чак и Вукашин кад дели Урошево царство даје најмлађем брату Гојку да буде деспот у Трнову..
Једноставно је та област увек била на периферији периферије, иначе се никад Блгари с перчинима из племена Дуло не би ту настанили, да је неко марио за то парче земље где је стално "промаја" пљачкаша и варвара.
А Блгари су тек у 13. веку почели да уче писање:
Не мразам србе само ми пречу необјективни лјуде ти като Сребрена!!
Ето, тако су се и у 9. веку окупљали Дуловац на Дуловац у Загору.
Ни ја не
мразам данашње Блгаре, само ми жао што су неки од њих потомци Срба, ево пета генерација већ а још не смеју да кажу да су Срби.
Јел мислиш да сам времепловом отишла у средњи век па на брзину исклесала на чесми оног фвоглавог орла у Сопоту или да сам фрескописала Бојански манастир? Везла сам двоглаве орлове ноћу на одори Константина Тиха пре 800 година, да не примети ни он сам ?
Сребрена чита блгарску историју, све што сам сазнала важно у Србима у Бугарској, сазнала сам из блгарсих књига и сајтова, тренутно бистрим Чавдара о прасловенским племенима.Једино што углавном користим аустроугарске мапе кад тражим топоним, најпрецизније су,,, и шта могу из српских архива да нађем. Али не могу код нас све да нађем.
Откуд теби напамет да Блгари имају царство и у раном средњем веку. Мислиш на Алтајско или Кинеско Блгарско царство?