Budući srpski đaci kroz učenje istorije će se miriti sa susedima

Dakle, uspjeli smo zaključiti da istorija nije isto što i realnost i istina, nego je podložna modifikaciji, ovisno o političkom svjetonazoru?

Davno sam čitala knjigu jednog mađarskog pisca gde on opisuje neko ubistvo tako da čitalac gradi sliku pravde i krivice iz jedne pozicije .Kad dođe do kraja priče pisac kaže- Ali, to nije bilo tako. Zatim taj isti događaj opiše na sasvim drugi način tako da su krivci ispravni, a heroji zločinci. I taman kad mislite da ste sve shvatili, on kaže - Ali, ni ovako nije bilo. I tu istu priču ispriča na treći način da više niste sigurni ni istinu, ni u svoj sud o događajima.

Toliko o istoriji i političkom neuplitanju u nju . :)

A valjda neće zabraniti knjige ili očevima. Meni kao budućem ocu da učim svoje dete da uči kako traže od njega dok ne polozi istoriju, a posle da ume da razlikuje ono što je aktuelna politika od onog što se stvarno desilo.

Ако не буду укинули интернет тј.друштвене мреже - МОГУ ДА ГА "ДУВАЈУ"........:cool:

Znači naša deca neće učiti istoriju onakvu kakva jeste, već onakvu kako neko koriguje da bi se "mirili sa susedima" :roll:

Nešto mi govori da će ovaj "program" važiti samo za srpsku decu, dok će susedi učiti o "srbočetničkim agresorima"

Ja sam o ovome pisao jos odavno ali su mi premestili temu na istoriju.Kad sam i tamo pobio argumentima sve srbomrzce onda si zakljucali temu.

Ove sto porede cetnike sa ustasama i u tome nalaze opravdanje za sve i oglusuju se na istorijsku cinjenicu koju prihvata 99,99999 istoricara u celom svetu da je Draza prvi antifasista u porobljenoj nacistickoj Evropi,da je dobio najvise americko vojno odlikovanje posthumno od Trumana,sto govore da u Jasenovcu nije pobijeno 700 000 srpskih civila nego da se tamo igrao fudbal i zale Blajburg u kom su pobijeni najgori fasisti na svetu,oni masovno uvelicavaju i izmisljaju broj zrtava i takodje jos izmisljaju da je bilo civila i oplakuju ustase. E na takve ovde na forumu ne treba obracati paznju a van interneta u realnom zivotu im treba ebati majku milosnu.

U pitanju je prekrajanje istorije i EU i NATO samo nastavljaju ono sto su komunisti poceli 45. Posle izmisljanja hrvatske,bosnjacka,crnogorske i makedonske nacije sledi nam izmisljanje i vojvodjanske.Takodje jos zele da nam nauce decu da u Oluji 250 000 Srba nije proterano od strane Hrvatske nego da su sami otisli svojom voljom, da takozvani Bosnjaci zapravo nisu poturceni Srbi nego autohton narod na balkanu, pa onda dalje ce dan uce decu svi ti Srbi koji su uspesno ratovali protiv Turaka u prvom srpskom ustanku1804-1813 ,drugom srpskom ustanku 1815,srpsko-turskim ratovima 1876-1878,prvom balkanskom ratu zapravo uopste nisu bili Srbi. Cilj im je da se to uopste ne spominje i da niko ne zna ko je Karadjordje.

Za sada im lepo ide.Nasi susedi poput Hrvata,Siptara i Bosnjaka nemaju nijedan oslobodilacki rat a mi ih imamo 10 samo u 19 i na pocetku 20 veka.Imaju mozda svi po jednu malu pobunu od 2,3 dana kojih mi imamo na desetine.Velikih oslobodilackih ratova nemaju. E pa sad zbog toga od najvecih osvedocenih zlocinaca NATO im gradi nacionalni identitet a srpski unistava i gasi.

Takodje oce da nasa deca ne znaju ni za 1913 i drugi balkanski rat kad smo pobedili Bugare i za prvi svetski rat. Sve te oslobodilacke ratove u kojima su poginuli milioni Srbi i izvojevali velicanstvene pobede nad Nemcima,Madjarima,Turcima i Bugarima oni zele da vise na pamtimo i ide im opet kazem jako dobro.

Srbija 1914 pobedila 15 puta vecu Austro ugarsku na Ceru i Kolubari,i u periodu 1914-1918 zivot je izgubila trecina svih Srba! To je cena slobode. Bivsi Srbi to ne mogu da shvate..

Ni da ne pricam kolko ce tek biti zabranjeno pricati o bitci na Kosarama 1999 i obaranju nevidljivog aviona kod Budjanovaca. Ko to bude rekao ovoj deci za 20 30 godina kad porastu ima da se sprdaju sa njim i da mu kazu da izmislja...

Ajde da ne bude da samo skrecem paznju na 1914-1918. Zamislite samo da nam onaj koji je izbacio Srbe iz srpskog nacionalnog korpusa i stvorio nove narode koji nas mrze i koji nas je bombardovao eee sad zamislite da nas pusti da na miru negujemo svoju istoriju koliko bi Srbi vise znali na primer za VELICASTVENE pobede SRPSKE VOJSKE u Bitoljskoj i Kumanovskoj bitci-1912 i jedna i druga ili za bitku na Slivnici 1913 jos jednu veicanstvenu srpsku pobedu eto u ta 2 bakanska rata nekoliko stotina hijada Srba je platilo cenu slobodu.

Da ne idem dalje u nazad na srpsko-turske ratove 1876-1878,srpsko-bugarski rat 1885,ili drugi srpski ustanak 1815 ili ne daj Boze prvi srpski ustanak kada je zivot izgubila jedna trecina svih Srba kao i 100 godina posle toga ponovo u prvom svetskom ratu.

E sad sta mislite nam taj isti zapad forsira na svakom koraku istoriju i nacionalni identitet i nacionalizam kao sto to rade kod Hrvata,Siptara.. Zamislite kod nas koji imamo toga pregrst.. Zamislite da na primer oni koji nemaju nista od toga imaju sve to sto imamo mi. Pa nijedan njihov razgovor ne bi prolazio bez pomena vojskovodja,bitaka,domacih knjizevnika,naucnika . . . . .

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Znači naša deca neće učiti istoriju onakvu kakva jeste, već onakvu kako neko koriguje da bi se "mirili sa susedima" :roll:

Nešto mi govori da će ovaj "program" važiti samo za srpsku decu, dok će susedi učiti o "srbočetničkim agresorima"

Nece to uspeti.

- - - - - - - - - -

Cak ce biti kontraproduktivno, ubedjen sam.

А ...ПОСЛЕ ЋЕ ДА ИХ... ПРОПУСТЕ... КРОЗ ► НАТО ЈУГЕНД КУРС ◄

Koliko je jaka EU propaganda najbolje sam osetio na svojoj kozi. 2000-te sam bio klinac koji je mislio da je put u EU jedini pravi put, jedini spas, jedini put do blagostanja. Cak sam toliko zatucan bio da sam zalio Rusiju posto sam negde procitao da oni ne zele u EU.

Isto ocekujte i od ove nadolazece omladine, neverovatno koliko je lako ubediti ljude u nesto, ja se sa nevericom secam te 2000-te.

U stvari je koncept da se deo novije istorije posmatra ne kroz istorijske okolnosti i ne poštuje metodika, nego da se usvaka građansko pravo EU, otprilike tako nešto.
Jedan poltički seminar za buduće edukatore, ali to nikakve veze nema sa istorijom
Udžbenici se i kod nas često menjaju, pa u onima iz 90-tih nemate ono što je pisalo ili je drukčije napisano, ili je izbačeno u 21. veku lol
Inače, baš sam skoro ponovo počeo da čitam Gecinu knjigu iz 1930. najkasnije"Stvaranje države SHS" i to je toliko suvoparno i pisano tačno po političkoj korektnosti i diktatu ondašnjeg doba.

nastavljaju ono sto su komunisti poceli 45.Posle izmisljanja hrvatske,bosnjacka,crnogorske i makedonske nacije sledi nam izmisljanje i vojvodjanske.

Znaci Komunisti su postojali 1871 godine?

Ili su se zli Komunisti vratili kroz vreme u 1871 godinu i podmetnuli ovaj SRPSKI UDZBENIK
stampan u sred Beograda.

Srpski udzbenik za srednje skole iz 1871 u sred Beograda
PDEFD2Y.jpg

Vidi ti to, Zli Komunisti davne 1871 godine "izmislili" Hrvate i Makedonce :hahaha:

Tako je bilo i u SFRJ pa znamo kako se završilo.

Srbija na žalost ima umesto suseda primitivne tribale sklone genocidu.

Back