Brzina interneta u zavisnosti od kompjutera

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Ovako, imam 4mb/s download i 512kb/s upload. A internet mi je postao ako ne sporiji onda bar jednako spor kao kada sam imao 1,5mb/s dl i 128kb/s ul.
Da LI JE MOGUCE da sam pretrpao sistem i da je zato i net usporio? Ili prosto, da li je moguce da mi treba jaci kompjuter da bi sada podrzao to brzinu neta? Nije to neka brzina realno.
I da, nije da baguje, pa blokira loadiranje stranice i tako dalje, i to se desava, ali naprosto otvaram novu stranicu i loadiranje traje po 10 sekundi recimo, onaj kruzic se neprestano vrti, mogu da otvorim novi tab, znaci nije da ZABODE totalno.

STA TO MOZE DA BUDE???

Sam hardver nije problem, protok na internetu je prilicno spora pojava u odnosu na protok podataka unutar kompa.

Problem moze da bude samo softver. Nadam se da imas barem neku noviju verziju xp-a (pozeljno xp sp3). Pozeljno je da imas noviju verziju browsera, a jednako moze da bude problem sa flash playerom.

Ako imas komp koji je kupljen pre najvise 3-4 godine, ne postoji nikakva sansa da je hardver problem, komp je zasigurno dovoljno jak.

http://www.speedtest.net/

Izmjeri pa postavi sliku....

2200342258.png

ako speed test ocitava ok onda nema sta da mislis,ocisti temp fajlove,kes browsera,precesljaj da nesto od virusa ne usporava,pogasi nebitne add-on koji ti ne trebaju jer i oni znaju da uspore otvaranje strana,koji av koristis?
ono sto verovatno moze malo da zabode npr. stranice na krsti gde imas 25 postova YT snimaka,je snaga procesora,videces da tada boost-uje dok ne prikaze sve preview-ove

U tvom slučaju to nema to veze sa brzinom procesora ni sa količinom rama. Tvoj procesor i količina rama su sasvim dovoljni za internet, nego si ti pun virusa....Za početak očisti računar i browsere od svih toolbarova.
Skini AdwCleaner 2.003 i on će ti to sasvim efikasno uraditi. Skini ga na Desktop i klikni na Search, otvorit će se Notepad sa izvještajom i vidjet ćeš sve što je za brisanje. Zatvori Notepad i klikni na Delete. Program će nakon brisanja restartovat računar...

Poslednja izmena:
U tvom slučaju to nema to veze sa brzinom procesora ni sa količinom rama. Tvoj procesor i količina rama su sasvim dovoljni za internet, nego si ti pun virusa....Za početak očisti računar i browsere od svih toolbarova.
Skini AdwCleaner 2.003 i on će ti to sasvim efikasno uraditi. Skini ga na Desktop i klikni na Search, otvorit će se Notepad sa izvještajom i vidjet ćeš sve što je za brisanje. Zatvori Notepad i klikni na Delete. Program će nakon brisanja restartovat računar...

Nemoj lupati. Procesor nije dovoljan cim on kaze da mu na svakom sajtu ide do 100 %. Procesor je dovoljan onda kad bar 1 posto lufta ostane ;) Ne mora znaciti da je samo to razlog njegovog problema,ali moguce je da je jedan od razloga ;) Naravno,svi tulbarovi moraju da budu obrisani i najbolje je da koristis chrome :)

Nemoj lupati. Procesor nije dovoljan cim on kaze da mu na svakom sajtu ide do 100 %. Procesor je dovoljan onda kad bar 1 posto lufta ostane ;) Ne mora znaciti da je samo to razlog njegovog problema,ali moguce je da je jedan od razloga ;) Naravno,svi tulbarovi moraju da budu obrisani i najbolje je da koristis chrome :)
Tata ti lupa :mrgreen:, jesi li se zapitao zašto procesor ide na 100%. Misliš zato što je Amd procesor na 1.9ghz single core. Pa ti stvarno umišljaš...Moj komšija ima pentijum trojku sa 900 MHz i sasvim normalno ide na internet.....najbolje je ovdje ništa ne pisati nego se samo smijati glupostima...danas sam imao Intel Pentium M 1.2 GHz sa 512 MB Rama i normalno ide, ne zakucava na 100%....ma, hajde nastavite.....Ma...... znaš li da i bios može praviti problem pa procesor zakucava na 100%...svakakvi sam gluposti za ove četiri godine na ovom forumu pročitao ali ovo je vrhunac....čuj, slab procesor...ovako obično govore oni koji imaju malo bolju mašinu pa dođu da se malo *****....

Poslednja izmena:
Udji sa tom masinom od 900 mhz na sajt gigatrona i ako u trenutku ucitavanja stranice ne ode na 100 % ja cu moj komp pojesti ;) Ja ne pricam iz glave,nego zato sto imam komp koji ima cpu od 900 mhz pa znam sta mi se desava. Samo gugl moze da otvori a da ne digne na 100 %. Svaki malo kompleksniji sajt mora bar na nekoliko sekundu da ga zakuca na 100% . Sad sam gledao kod mene,imam intel p6100 i kad otvaram gigatron,sa dva jezgra predje 70 % a kad iskljucim jedno jezgro,onda 98 %. A moje jedno jezgro je jace od njegovog celog procesora ;)

I pogledaj da nisam napisao da je samo to razlog,nego da je moguce da je to jedan od razloga ;)

Nije nam rekao da li je 100 posto kad ucitava bas svaki sajt ili samo kod nekih vecih :)

Nek obori sistem,onda ce sve izaci na svetlost dana .

Poslednja izmena:
naravno da je bitan procesor, niko ne osporava da i od 500mhz neće raditi... ne može pentium 4 da radi brzo kao C2D, mora da zakucava i ebe sojke. Na nezahtevnim sajtovima se ne oseti toliko, ali više tabova istovremeno i kod mene koči...

A kod ovog čoveka je sistem zreo za menjanje!

Ama ja ne kažem da uopšte nije bitan i ako se vratiš unazad nećeš nigdje vidjet da sam to napisao. Ja kažem da njegov procesor nije toliko slab da bi mu on pravio problem....Stručnjak kaže da mu je loš procesor i da mu zato zakucava na 100%....Ja tvrdim da mu nije problem procesor nego Windows.....virusi, toolbarovi, pretrpana historija, temp fajlovi, oštećen registry itd,itd...

Back