Broj partnera, seksualno (ne)iskustvo i obrnute uloge

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Ovih dana se cesto prica o zenama, nevinosti i broju partnera, pa rekoh da vidimo sve to iz druge perspektive.
Zena koja je imala odredjeni broj partnera se smatra neku sa "slobodnijim" ponasanjem, da ne kazem razvratnicu, dok su one sa manjim brojem partnera ili nevine navodno "postenije".

Da li je to istina ili ne, nije tema, nego da se fokusiramo na muski rod malo.
Muskarac koji je lupam sada, do 30-te spavao sa samo 1-2, zene ili nije uopste imao seks se smatra kao da nesto nije ok sa njim, cim on nema seksa, dok zena sa istim brojem godina i iskustvom se smatra "postenijom", dobrom za vezu i sl.
Nije sada da to samo muski rod misli o muskarcima, vec i zene, tj. celo drustvo u globalu, da neko ko je imao neobicno mali broj partnera ima neku falinku u glavi, cim manjka na seksualnom polju.
Znam da ima i onih koji kazu "nevina devojka posle 23-25-28 (ili koliko vec godina), ma njoj nesto u glavi ne valja", ali mislim da su kriterijumi daleko stroziji za muskarce kada je broj partnerki u pitanju.

E sad, zasto je to tako, zasto mi kao drustvo od muskaraca ocekujemo da budu hebaci (pa u neku ruku i od nekih zena, mada opet, opet mislim da je manji broj partnera kod zena "na ceni" dok je kod muskaraca to mana)?
Neretko se vidja da se muskarci "stide" svog neiskustva, ili manjka istog, pa neretko lazu svoje partnerke, dok zene se stide svog "iskustva" i umanjiju broj bivih partnera. Zasto to preuvelicavanje ili smanjivanje broja, zasto se toliko stidimo sebe i svog iskustva, tj. neiskustva, i zasto kao drustvo osudjujemo manjak ili visak iskustva?

prvo nije isto 1-2 partnetra i nikakav seks
drugo nije isto nevina sa 23 i nevina sa 32, uvelicao sam cifru jer mi je, po logici izmedju 23 i 25 ima 2, izmedju 25 i 28 su tri, znaci izmedu 28 i ide 4, 32
ako si ti mogo da stignes do 28 ja sam malo ekstremniji pa 32
i da ponovim jos jednom nije isto imati i nemati iskustva, onaj ko je imao jedno i jos lose mozda se cuva za pravog, a vecina devojaka i imaju tako ta prva i losa iskustva

zasto se ocekuje, malogradjanstvo
mada ja nista ne ocekujem najmanje da mi komsija ili kolega bude hebac a jos manje me interesuje
inace nisam ni vole nesto preterano te price u kafani ko je koliko ebao
a ja sam uvek cutao mozda me zato i volele devojke jer se nikad nije proculo

e sad stigoh kod proculo, pa ne vole muskarci da se cuje kolko im je draga imala ebaca, eto zato se ceni neiskustvo

Ima nekoliko dimenzija te price.

Na primer ako devojka u 28-30 godina kaze momku da je bila sa 20-30 njih on ce verovati da je ona nesposobna za ljubav vec joj se veze i probiranja svode samo na neku korist i iskoriscavanje sto i nije bas nemoguce.
Ako devojka do tog doba je imala nesto tipa 3-4 ozbiljne veze, a ukupno njih do 10 ona se smatra maltene zlatnom.

One jos zlatnije sto su imale jos manje njih su bile u bas ozbiljnijim vezama, mada je uvek pitanje tog varanja.

E sad muskarci su druga prica...
Uvek postoji ta prica o tome da kresnu sto vise njih i to se kao forsira sto je lose.

Ovih dana se cesto prica o zenama, nevinosti i broju partnera, pa rekoh da vidimo sve to iz druge perspektive.
Zena koja je imala odredjeni broj partnera se smatra neku sa "slobodnijim" ponasanjem, da ne kazem razvratnicu, dok su one sa manjim brojem partnera ili nevine navodno "postenije".

Muskarac koji je lupam sada, do 30-te spavao sa samo 1-2, zene ili nije uopste imao seks se smatra kao da nesto nije ok sa njim, cim on nema seksa, dok zena sa istim brojem godina i iskustvom se smatra "postenijom", dobrom za vezu i sl.
Nije sada da to samo muski rod misli o muskarcima, vec i zene, tj. celo drustvo u globalu, da neko ko je imao neobicno mali broj partnera ima neku falinku u glavi, cim manjka na seksualnom polju.
Znam da ima i onih koji kazu "nevina devojka posle 23-25-28 (ili koliko vec godina), ma njoj nesto u glavi ne valja", ali mislim da su kriterijumi daleko stroziji za muskarce kada je broj partnerki u pitanju.

E sad, zasto je to tako, zasto mi kao drustvo od muskaraca ocekujemo da budu hebaci (pa u neku ruku i od nekih zena, mada opet, opet mislim da je manji broj partnera kod zena "na ceni" dok je kod muskaraca to mana)?
Neretko se vidja da se muskarci "stide" svog neiskustva, ili manjka istog, pa neretko lazu svoje partnerke, dok zene se stide svog "iskustva" i umanjiju broj bivih partnera. Zasto to preuvelicavanje ili smanjivanje broja, zasto se toliko stidimo sebe i svog iskustva, tj. neiskustva, i zasto kao drustvo osudjujemo manjak ili visak iskustva?

Mozes li da pojasnis koja je to konkretno druga perspektiva?
Mislim,zasto je ova tema drugacija od bilo koje druge koja se svede na tupavu raspravu o tome kako je kad muskarac ima mnogo svalerki frajer a zena kada ima mnogo svalera ku*va?Pa ljudi sta da vam kazem,eto to je jednostavno tako.Nepravda,sta da se radi.
A kad pocnu ovi trol majstori sa njihovim teorijama o razbusenim polovnjacama i zene koje odmah pocnu da se pravdaju kako je to nepravedno dodje mi da 'ladno zatvorim ovaj profil i vise nikad ne otvorim ovaj sajt.

Ako neko ne govori o tome ne mora da znaci da se stidi vec da ne zeli da svi znaju.
Laganje partnerke koliko ih je bilo je glupost i moze da donese vise stete nego koristi.

Ne vidim poentu da se neko osudjuje jer nema ili ima vise seksualnog iskustva.
Svako ima svoje razloge za to i pravo da odluci sta ce ciniti sa sobom i svojim zivotom.

Ako ih mnogo pitas za proslost i koliko je imala onda to njoj zvuci kao ispitivanje i nepoverenje da joj ne verujes :aha: Mnoge zene ne zele da njen sledeci decko zna za njenu proslost koja nije za ponos :mrgreen: ili zele da zakopaju neku ruznu proslost :manikir:

A ti ih stalno podsecas na to i smaras i one se zbog toga osecaju lose i naravno da ce pronaci nekoga ko nece mariti za to nego voleti je zbog nje i trenutno kakva jeste :)

one beze od takvih likova - detektiva proslosti :malav: i kako ocekujete da opalite nesto ? :rotf: i da neka devojka ostane sa vama u vezi ? ili kako da vas voli kad je psihicki maltretirate i kopate po njenoj proslosti ili sexualnim zivotom sa bivsim muskarcima koje zeli da zaboravi :aha:

Zamisli d tebe devojka isputuj svaki dan sa koliko si spavao i koje su ti bivse i da li si ih vise zeleo od nje i da li i dalje mislis na njih dok sa njom imas :per: Ni tebi nebi bilo prijatno da to trpis zar ne ? :aha:

Znaci od dana kad upoznas devojku pa nadalje to je vazno a sta je radila pre tebe koga briga , nisi joj ti majka i nisi je ti rodio da ti polaze racune :manikir:

Glupost ozbiljno i kad to ribe osete kod muskarca one beze od takvih :aha:

Znaci prihvati je takvu kakva je ako ti se svidja i zavolis je i gledaj napred ne pozadi u proslost :cool: i pusti da zivot ide dalje :)

Hoces da kazes da muskarci cene devojku od 28god. koja je nevina? :eek:
Devojku mozete ceniti zbog njene pameti, vaspitanja, sarma...ima mnogo boljih razloga nego ceniti nevinost u sred 21. veka.
Pouzdano ti mogu potvrditi da je promiskuitet ili s druge strane nevinost sa 30-ak godina znak da postoji problem u glavi :neutral:

Problem je u tudjim glavama u njenoj nije. Nije poenta nevinost nego samosvojnost tipa " KO vas ebe to je moje telo i bice kako ja hocu."
Cimanje tipa " Nevina je u 30 je normalno za muskarce, praviti zeni traumu dok ne da ribicu, a zenama je "problem" neshvatanje kako je izdrazala, a one nisu.

Back