Britanci smenjuju Dodika

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Najbliži saradnici predsedavajućeg Predsedništva BiH o krivičnoj prijavi Komšića. Perišić: Oni i SAD vrše pritisak, Komšić samo podgrejava

foto Srna

HRVATSKI član Predsedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podneo je krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsedavajućeg Predsedništva Milorada Dodika zbog njegovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pešadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.
lg.php

Naime, na obeležavanju 12. maja, Dana Vojske RS, Dodik je u Banjaluci, između ostalog, izjavio da je odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske bila greška, ali da je uveren da ta vojska živi i da će pripadnici Trećeg pešadijskog (RS) puka uvek biti spremni da brane slobodu Srpske i njenog naroda. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sledećem obeležavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme Vojske RS, jer je to njihov dan.
PROČITAJTE JOŠ - Komšić podneo krivičnu prijavu protiv Dodika

Srđan Perišić, politički analitičar, kaže, za "Novosti", da je u toku veliki pritisak na Dodika od strane Britanaca, dela administracije SAD, a pokušavaju da uvuku i Nemačku, sve sa ciljem da se Dodik smeni iz Predsedništva:

- E sada se u celu priču uključuje i Komšić, koji nekom krivičnom prijavom želi da podgreje atmosferu. On od samog izbora u Predsedništvo BiH ima zadatak da sa Šefikom Džaferovićem blokira rad i delovanje Dodika, ali im to nikako ne uspeva. Ovakvim i sličnim potezima Komšić ruši BiH.
PROČITAJTE JOŠ - Komšić gura BiH ka ponoru

Nenad Stevandić, predsedavajući Srpskog kluba u Parlamentu BiH, kaže, za "Novosti", da bi jedino Komšić mogao da odgovara za lažno prijavljivanje:

- Dodik će uvek imati mnogo više šanse, svedoka i prava iza sebe nego što ima Komšić, ako slučajno dođe do suđenja, u šta sumnjam. Komšić se bavi spinovanjem jer ga vodi negativna percepcija protiv Republike Srpske, a Dodik se u svom političkom delovanju vodi postupanjem u ime nečega. To je velika razlika između njih dvojice.
Željko Komšić,foto Tanjug

02-britanci-tanj.jpg

Stevandić kaže da Dodik iza sebe ima Srbe koji su glasali za njega i u njihovo ime i nastupa u institucijama BiH, dok za Komšića Hrvati nisu ni glasali. On dodaje da ovakvi smešni potezi sa krivičnim prijavama najviše i liče na Komšića, jer on ništa drugo i ne zna da radi.

- Vojska Republike Srpske i Milorad Dodik su samo alibi za iskazivanje mržnje prema svemu što je srpsko - poručio je Stevandić.

REZOLUCIJA O KARADžIĆU

PARLAMENT Federacije BiH izglasao je na vanrednoj sednici, na inicijativu više udruženja žrtava rata, Rezoluciju povodom haške presude Radovanu Karadžiću. Ovim dokumentom pozivaju oba doma Parlamentarne skupštine BiH da usvoje zakon o zabrani negiranja genocida, te slavljenje zločina i zločinaca. Vlasti u RS se pozivaju da ukinu odluku kojom je studentski dom na Palama nazvan po Karadžiću.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...elno.655.html:794864-Britanci-smenjuju-Dodika

Ruse Dodika

Malo je falilo da dodarini specijalci pohapse britansku tajnu sluzbu sto vrslja po Banja Luci. Dodara je to spominjao pre par dana
Полакооооо - биће и тога....... нама Србима је више пун к*рац Пиргавих кретенчина.......стално "брину нашу бригу" а својих брига имају на претек........

Полакооооо - биће и тога....... нама Србима је више пун к*рац Пиргавих кретенчина.......стално "брину нашу бригу" а својих брига имају на претек........

Jesi cuo sta je rekao onaj Pavlovic iz Bratunca? Kaze pincku ; " nemoj da na prisilus da se vratimo u 1914"!!!

Pincko se sasro ko grlica

Polako bre Bosanac,koji si ti Srbin ? Jel znas da nas kralj ima rodbinske veze sa kraljevskom porodicom Britanije. Srbiji je dosta dobro islo dok je bila u saveznistvu sa Ujedinjenim kraljevstvom.To su nasi tradicionkni saveznici, I molim te ne pominji vise da govoris u ime Srba ,samo u svoje ime, Nismo svi za savez sa Rusijom,

Polako bre Bosanac,koji si ti Srbin ? Jel znas da nas kralj ima rodbinske veze sa kraljevskom porodicom Britanije. Srbiji je dosta dobro islo dok je bila u saveznistvu sa Ujedinjenim kraljevstvom.To su nasi tradicionkni saveznici, I molim te ne pominji vise da govoris u ime Srba ,samo u svoje ime, Nismo svi za savez sa Rusijom,
Безобразни створе - ја НИСАМ БОСАНАЦ...... први прозиваш и вређаш а када добијеш назад онда кукумавчиш и тужакаш....... срам те било!!!
Пиргави никада НИСУ БИЛИ НАШИ САВЕЗНИЦИ - НИТИ ЋЕ БИТИ !!!

Hrvatu iz Vojislavogordona naravno da vi niste za savez sa Rusijom.

Безобразни створе - ја НИСАМ БОСАНАЦ...... први прозиваш и вређаш а када добијеш назад онда кукумавчиш и тужакаш....... срам те било!!!
Пиргави никада НИСУ БИЛИ НАШИ САВЕЗНИЦИ - НИТИ ЋЕ БИТИ !!!

Смири се Мито.

Није мислио на тебе.

Него на твог деду.

Hrvatu iz Vojislavogordona naravno da vi niste za savez sa Rusijom.
Bosanac i ti si za savez sa SSSRom, Vidi razlika izmedju Srba iz Srbije i Srba iz Bosne,CG ,Krajine je upravo u odnosu prema monarhiji, Mi postujemo naseg kralja,moj deda se uvredio kada je vas ideolog Seselj izvredjao naseg kralja kada se vratio u domovinu, Vi ste voleli Tita ,koji je bio razumni komunista internacionalista ali mi se ponosimo nasim dinastijama KARADJORDJEVICIMA I OBRENOVICIMA, To je ta prica o dve Srbije ,mi nismo vasa Srbija ,To je taj deo price drugi je izmisljotina da neko radi protiv DODIKA ,sta ce Britanci da cackaju Dodika .Imate te poludebilne politicke analiticare koji lupetaju za veliki novac i uvek su im krivi UK I USA, ,NIKADA SSSR ILI kako se sada zove Ruska federacija.

Srbiji je dosta dobro islo dok je bila u saveznistvu sa Ujedinjenim kraljevstvom.

Netacno. Oni su planirali da izbace Turke sa Balkana zarad Grka. Napustene Turske zemlje bile bi odsjecene i svakako trebale nekom pripasti. Nismo mi bili niukakvom saveznistvu. Englezi su bili u saveznistvu sa Grcima, a mi smo sami oslobadjali ostataka Turske vojske. I ono sto smo oslobodili, tjerali su nas da vratimo, i nas i Bugare -- Dakle i u Balkansim ratovima smo bili neprijatelji.

For Krinka
Vidis kada ne mozes verbalno da se suprotsrtavis pocnes da vredjas, Pogledaj moje postove nikada uvrede,argumentima i istinom vas poducavam kao Dositej Obradovic sto je imao muke sa ondasnjim Srbima, Drugo mladji sam od tebe ,trece vidi prezime Krinka nije srpsko vec Litvansko ,Belorusko ima i kod Ceha ,Cisto da znas.

Vidis kada ne mozes verbalno da se suprotsrtavis pocnes da vredjas, Pogledaj moje postove nikada uvrede,argumentima i istinom vas poducavam kao Dositej Obradovic sto je imao muke sa ondasnjim Srbima, Drugo mladji sam od tebe ,trece vidi prezime Krinka nije srpsko vec Litvansko ,Belorusko ima i kod Ceha ,Cisto da znas.
Jel ovo neka greska ? :think:
U kojem segmentu mog iskaza sam te ja uvredio ? :dontunderstand:

Back