BRAZILSKI JIU JITSU

Htio bih da pitam imam 17 godina mislim tek navrsio,da li je ksano da se pocnem baviti BJJ i kick boxom,zato jer imam ambicije da se natjecem u MMA pa ako vam nije tesko da odgovorite hvala

NIKADA NIJE KASNO ZA BILO STA!
Jednostavno treba da pocnes da treniras ono sto volis! Rezulati ce uglavnom zavisiti od tvog ulozenog truda i rada, dakle pocni i ne cekaj!

Cao ljudi.
Mene zanima BJJ, vrlo mi interesantno deluje pa imam jedno pitanje. Iako me ne zanima ulicna tuca, ipak me zanima kako bi se nosio BJJ na tvrdoj povrsini? Sta misle iskusni BJJ borci ?

Znaci ne one gluposti kao ne moze bjj na ulici jer ce neko da dodje da te isutira sa strane bla bla, nego bukvalno normalna tuca ali na tvrdoj povrsini.

Pozdrav!

p.s.

bio sam na sajtu bjj saveza srbije, i video dosta klubova u BG, ali koliko sam izvalio samo je jedan crni pojas, a dosta klubova drze plavi pojasevi sto je valjda dosta nize od crnog (mada nisam bas upoznat kako idu pojasevi tacno), pa me zanima sta mislite kakav je kvalitet treninga u tim klubovima ? Naravno stoji da ko zna vise od tebemoze nesto da te nauci ali ipak nije svako za trenera.

ovako, kao judoka, koji se bavi i bjj, reci cu ti da se judo i bjj parter u sustini razlikuju u nacinu rada i pristupu, dok su tehnike sasvim iste. judo parter je malo kruci, grublhji dok bjj parter ima vise taktike i duze treaje, na kakve si susrete izmedju dvoje mislio?

SUBMISSION WRESTLING
INVITATIONAL TOURNAMENT III 2008

“ BEOGRAD 2008 ”

POŠTOVANI PRIJATELJI,

Pozivamo Vas da uzmete učešće na 3. Submission Wrestling otvorenom prvenstvu “ BEOGRAD 2008 “ koje će biti održano u nedelju 13. 07. 2008. u prostorijama ODZK Beograd,ulica Bore Vukmirovica BB, sa početkom u 11 časova, u tehničkoj organizaciji BJJ FIGHTING TIMA,,DOMINATOR “ iz Beograda .

Kotizacija po takmičaru iznosi 500 dinara i uplaćuje se na dan takmičenja .

Radi identifikacije takmičara molimo Vas da ponesete klupske članske karte, lične karte, pasoše ili zdravstvene knjižice.
Takmičari moraju posedovati dokaz o izvršenom lekarskom pregledu.

Za osvojeno prvo, drugo i treće mesto obezbeđene su medalje i diplome.
Obezbeđen je lekarski nadzor.

Starosne i težinske kategorije :

Početnici - 1989 godište i stariji (do 6 meseci treninga)
-70, -77, -85, -93, +93 U ovu kategoriju spadaju I pocetnici koji su to bili na KULA OPEN takmicenju u maju
Juniori - 1990 godište i mladji
-70, -77, -85, -93, +93
Seniori - 1989 godina i stariji
-70, -77, -85, -93, +93
OTVORENA KATEGORIJA - U otvorenu kategotiju mogu da se prijave sve uzrasne i težinske kategorije.

Satnica :
11:00 -12:00 Prijava i merenje takmičara
12:00 -12:30 Žrebanje
12:45 Svečano otvaranje takmičenja
13:00 -13:15 Demonstracija pravila
13:30 Početak takmičenja (borbe)
18:30 -19:00 Dodela medalja
19:00 Kraj takmičenja

Uz ovaj poziv Vam prilažemo prijave za sve kategorije.
Molimo Vas da preliminarne prijave dostavite 10 dana pre takmičenja na e-mail organizatora takmičenja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sledeće telefone i e-mail adrese:

Milan Poluga 064 1105312

e-mail: zpoluga@sbb.co.yu
SPORTSKI POZDRAV !

BJJ DOMINATOR

Obaveštavamo sve zainteresovane da će u periodu od 4-7 Septembra u
organizaciji CDS MMA TEAM-A u Beogradu biti održan

- Shooters MMA - Submission Wrestling instruktorski kurs

Kurs je otvorenog tipa te zato pozivamo sve zainteresovane pojedince i klubove koji bi da uzmu učešće na SW instruktorskom kursu kao i da se pridruže ShootersMMA internacionalnom timu da nas kontaktiraju.

Kurs je u trajanju od 4 dana i radiće se 6 sati dnevno(2 puta po 3 sata). Na kursu se u paketu obradjuje kompletan i zaokruzen SW sistem.

Submission Wrestling Kurs

4 dana, 6 sati dnevno, ukupno 24 sata.
Program:
• Rvanje i bacanja
• Odbrane od bacanja
• Poziciona dominacija iz gornje pozicije uključujući i završnice
• Prevrtanja/vađenja iz donje pozicije
• Dominacija iz zatvorenog i otvorenog garda uključujući i završnice
• Odbrana unutar garda i prolazak garda
• Poluge na nogama

Kurs ce biti pod vođstvom osnivača i glavnog trenera Shooters MMA August Wallen-a.
Cena je 190 eura.

August Wallen je ima crni pojas u Brazilskoj Džiu-Džici je jedan od najboljih svetskih SW, BJJ i MMA trenera i neki od njegovih boraca spadaju među najbolje u Evropi i svetu. On je takoodje aktivan MMA takmičar i trenirao je sa najboljim svetskim MMA borcima(Randy Couture, Dan Henderson, Frank Shamrock, Murillo „Ninja“ Rua....).

Polaganjem kursa učesnici i njihovi klubovi postaju deo Shooters MMA tima i obavezni su da minimum jednom u dve godine obnove kurs.

Ostali kursevi dostupni u okviru ShootersMMA Teamu su:

- Brazilian Jiu Jitsu kurs
- Mixed Martial Arts kurs

Za vise informacija možete nas kontaktirati :

Jovan Manojlović

mail : shootermma@gmail.com
mob : 064 341 0565

Mark Lajhner

mail : mlajhner@sbb.co.yu
mob : 064 1128 456

Prijave za kurs će se primati do 5. Augusta i Shooters MMA tim zadržava pravo o izboru učesnika kursa.

Više informacija o ShootersMMA Teamu možete naći na :
www.shootersmma.com

S poštovanjem,

Shooters MMA i CDS MMA TEAM.

Od 1. Oktobra sa radom ce poceti "Kaizen MMA Akademija" u Beogradu :

KAIZEN MMA AKADEMIJA

Šta je KAIZEN?

KAIZEN je Japanski izraz za “kontinuirani napredak” što je i filozofija Kaizen MMA Akademije. Naš cilj je napredovonje u svim elementima MMA, bilo da je u pitanju borbeni aspekt ili trenažni, kao i pružanje što bolje usluge našim polaznicima.

Trenutno u ponudi Kaizen MMA Akademije :

- MMA trening
- Submission Wrestling trening

Šta je MMA?

Termini

MMA

Utorak 18.30 - 20.00
Petak 18.00 - 19.30
Subota 12.00 - 13.30

Submission Wrestling

Četvrtak 18.30 - 20.00
Nedelja 12.00 - 13.30

Cene

Mesečna članarina za MMA - 2000 dinara
Mesečna članarina za Submission Wrestling – 1500 dinara
Mesečna članarina za MMA i Submission Wrestling – 3000 dinara

Privatni trening

1 sat treninga sa Mark Lajhnerom u disciplini vašeg izbora - 30 eura.
1 sat treninga sa Aleksandrom Milićevićem u disciplini vašeg izbora - 20 eura.

Kontakt

Mark Lajhner

Mob. 064/1128-456
E-mail : mlajhner@sbb.co.yu

Aleksandar Milićević

Mob. 064/115-3325
E-mail : sale_kaizen@hotmail.com

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Dali je MMA opasan za treniranje?

MMA je potpuno siguran za treniranje i izvodi se u kontrolisanim uslovima.

Nikada se nisam bavio sportom u životu. Dali je MMA za mene?

MMA je idealan za dovođenje tela u formu i učenje samoodbrane. Može se vežbati bez obzira na nivo vaše fizičke pripremljenosti ili iskustva iz drugih sportova.

Dali žene mogu da treniraju MMA?

Žene mogu da treniraju MMA i pored toga što je najsavršeniji borbeni sistem MMA je i odličan za kondicioniranje i zatezanje tela.

Dali deca mogu da treniraju MMA?

U ovom trenutku Kaizen MMA Akademija ima u ponudi Submission Wrestling školu za decu. SW je idealan jer razvija telo i motoriku vašeg deteta koje će kroz igru učiti osnove rvanja i parterne borbe. SW takoođe razvija samodisciplinu, odgovornost, koncentraciju i funkcionisanje u kolektivu vaseg deteta.
Treninzi za decu će biti održavani u pre podnevnim časovima.
Kontaktirajte nas ukoliko ste zainteresovani da upišete vaše dete na SW.

Kako izgleda jedan MMA trening?

- Počinje se sa zagrevanjem. Pored opštih vežbi zagrevanja rade se i vežbe specifične za MMA(sprawl, padovi, MMA ustajanje, shrimp...itd).
- Zatim se uči tehnike udaranja, rvanja i parterne borbe koje se kasnije spajaju u dril.
- Sparing(u početku neće biti sparinga sve dok se usvoji dovoljan broj tehnika i ne stekne rutina).
- Pred kraj treninga se radi kondicioni deo.
- I na kraju treninga se radi istezanje da bi se opustili mišići.

Dali je MMA sparing opasan?

MMA sparing je izuzetno zabavan i radi se u kontrolisanim uslovima.
Udarački deo se radi sa 10-20 % snage čime se osigurava bezbednost učesnika.
Pored MMA sparinga radi se i segmentarni sparing(udarački, rvački i parterni).

Koja oprema mi je potrebna za MMA trening?

- Bokserske rukavice od 12 unci
- Štitnik za genitalije(ukoliko ste osoba muškog pola)
- Štitnik za zube
- Šorc(bez plastičnih delova i dugmadi) i majica

Koja oprema mi je potrebna za Submission wrestling trening?

- Šorc(bez plastičnih delova i dugmadi) i majica
- Štitnik za genitalije(ukoliko ste osoba muškog pola)
- Štitnik za zube

Sportski pozdrav i vidimo se u sali. :)

Poslednja izmena:
Dođite i Trenirajte sa najboljima!

Žerjal Team je osnovan 1997 godine od crnog pojasa Brazilske-Jiu-Jitse Jovana Žerjala. Jovan Žerjal je trenirao, i trenira, najbolje takmicare u Brazilskoj-Jiu-Jitsi, Grapplingu i MMA u Srbiji.
Najbolji takmičari i treneri u Srbiji treniraju u Žerjal Timu i osvajaju razne turnire i šampionate širom Evrope i Sveta.

Sa kim ćete trenirati?
Mi vam nudimo treninge na raznim nivoima u BJJ, Grapplingu i MMA. Pogledajte u terminima i lokacijama gde bi počeli i trenirali.
Trenirajte sa Evropskim Šampionima.

Osnovan 1997 god. Pariz Francuska
Osnivač Jovan Žerjal - BJJ crni pojas
Pre osnivanja tima Jovan Žerjal živi i bavi se sportom u Francuskoj.Pre početka treniranja. Brazilske Jiu-Jitse Jovan Žerjal dugo trenira karate gde dobija braon pojas i Jiu Jitsu sport gde je crni pojas. Posle dugo godina trazenja u borilačkim veštinama i proboja BJJ u svetu jedan je od pionira BJJ u Evropi.
Sa nekoliko pionira počinje da trenira u jednom od prvih klubova BJJ u Evropi u Cercle Tissier u Parizu. Vredno trenirajući , takmičići se na raznim takmičenjima u Francuskoj. Odlazi redovno da trenira u Brazil gde počinje kod velikog majstora Carslon Gracie .

Za Carslon Gracie Akademiju učestvuje na svetskom prvenstvu . Osvaja I mesto i zlatnu medalju na Evropskom kupu i postaje prvi Srbin koji osvaja zlatnu Evropsku medalju u to vreme za Jugoslaviju (posle dugo godina i njegov sin postaje Evropski šampion). Osniva Žerjal Team u Parizu Bagnolet, Francuska gde trenira i vodi tim .
2000 godine se seli u Srbiju gde donosi Brazilsku Jiu-Jitsu kao pionir BJJ u Evropi kreira klubove i osniva BJJ savez Srbije . Dobija crni pojas BJJ od majstora Fernanda Pinduke 7dan- najvećeg borca prve generacije velikog majstora Carslon Gracie.
Prvi u Srbiji organizovano trenira borce za MMA i stvara najveća imena na ovim prostorima . Mlađa generacija njegovih takmičara osvaja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji mnoge medalje na Internacionalnim , Evropskim i Svetskim šampionatima u Brazilskoj Jiu-Jitsu i Graplingu.

Najbolji rezultati će tek doći!

Za lokacije i termine treninga pogledajte www.zerjalteam.com

Poslednja izmena:

Back